سید مرتضی موسویان، رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به موانع بومیسازی نرمافزارها در کشور اظهار کرد: یکی از اصلیترین موانع بومیسازی نرمافزارها چگونگی اجرای قانون حمایت از پدیدآوردندگان نرمافزارهای رایانهای است. در واقع نسخه جدید این قانون هماکنون در کمیسیون فرهنگی مجلس قرار دارد و امیدواریم هر چه سریعتر این لایحه به صحن مجلس بیاید و به عنوان یک قانون جدید در راستای حمایت از پدیدآورندگان اجرایی شود.
وی افزود: نوع نگاهمان به شرکتهای نرمافزاری از دیگر موانع بومیسازی نرمافزارهاست. ما باید نسبت به شرکتهای دیگر حمایتهای بیشتری داشته باشیم.
رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: سرمایهگذاری در این صنعت نیاز به حمایتهای مالی و فرهنگسازی دارد. برای مثال زمانی که سازمان یا وزارتخانهای قصد خرید سختافزاری دارند به راحتی برای آن خرید ردیف بودجهای گذاشته میشود اما برای خرید نرمافزاری این ردیف بودجه تخصیص داده نمیشود.
وی بیان کرد: در جلسات شورای عالی فضای مجازی رویکرد بومیسازی نرمافزارها مورد بحث و بررسی میشود و به این نکات میپردازند. زمانی که این بحث و بررسیها نهایی شد، میتواند ما را در حل این چالشها بیشتر آشنا کند.
موسویان اظهار کرد: برای تولید نرمافزارهای بومی تحت موبایل باید یک برنامه ملی تدوین شود، کاری که در خیلی از کشورها صورت میگیرد.
وی یادآور شد: باید بدانیم زمانی که از نرمافزارهای خارجی تحت موبایل استفاده میکنیم، رخنه اطلاعاتی از آنها قطعی است و به هر صورت سرورشان خارج از ایران است و قطعا این اطلاعات به خارج از ایران میرود و برمیگردد و در هر تراکنشی ما با آن مواجه هستیم.
رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: امیدوارم اینترانت ملی در کشور پایهریزی شود و این نرمافزارها سامان بگیرد و در داخل مورد استفاده قرار بگیرد.