کد خبر: 1448917
تاریخ انتشار : ۱۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۵:۱۵
یادداشت/

احیای پروژه «ایران‌هراسی» با ادعای احیای امپراطوری شیعی توسط ایران

گروه سیاسی: ادعای اخیر کیسینجر مبنی بر اینکه ایران به دنبال احیای امپراطوری پارس از نوع شیعی آن است در حقیقت احیای مجدد پروژه «ایران‌هراسی» را دنبال می‌کند تا هم مسئله مقابله با داعش را کمرنگ سازد و هم فضای بین‌المللی در رابطه با ایران را به یکسال قبل بازگرداند.

هنری کیسینجر، استراتژیست برجسته و وزیر خارجه اسبق آمریکا اخیرا در مصاحبه با رادیو «ان پی آر»، ایران را تهدیدی بزرگ‌تر از «داعش» دانسته و عنوان کرده است که اکنون خاورمیانه شاهد شکل‌گیری یک کمربند شیعی از تهران تا بیروت است، که این فرصتی برای احیای امپراطوری پارس را به ایران داده است.

وی با تأکید بر اینکه آمریکا در هر صورت نباید نقش ایران در تحولات جهان را نادیده بگیرد، عنوان کرده است: «نوعی کمربند شیعی از تهران، تا بغداد از آنجا تا بیروت شکل گرفته است. این وضعیت، این فرصت را به ایران می‌دهد تا امپراطوری پارس باستان را این بار با عنوانی شیعی، احیا کند».

این سیاستمدار کهنه‌کار آمریکایی در این مصاحبه اظهار کرد: «از نقطه نظر ژئواستراتژیک، من ایران را مسئله‌ای بزرگتر از داعش می‌دانم. داعش گروهی ماجراجو با ایدئولوژی‌ای بسیار تهاجمی است. اما آن‌ها برای آنکه به یک واقعیت ژئو‌استراتژیک و دائمی بدل شوند، هنوز باید اراضی بسیار بسیار بیشتری را به تصرف خود درآورند. فکر می‌کنم درگیری با داعش - هرچند که مهم است -، اما نهایتا بسیار قابل مدیریت‌تر از رویارویی با ایران است».

ادعای کیسینجر و ادامه پروژه عبری ـ عربی «ایران‌هراسی»

شاید در نگاه اول به نظر برسد که چنین صحبت‌هایی نوعی اعتراف به قدرت و نفوذ ایران باشد - همانگونه که متاسفانه برخی رسانه‌ها از جمله رسانه ملی چنین برداشتی را انجام دادند- اما با بررسی و تحلیل عمیق‌تر می توان این‌گونه صحبت‌ها را در ادامه پروژه عبری ـ عربی «ایران‌هراسی» قلمداد کرد؛ ادعایی که چندی بود با اتخاذ سیاست‌های خارجی جدید جمهوری اسلامی ایران رنگ باخته بود.

می‌توان گفت ادعای کیسینجر مبنی بر احیای امپراطوری پارس در قالب یک کمربند شیعی چیزی جز یک تصویرسازی هراس‌‌انگیز از ایران  برای کشورهای منطقه نیست. مسئله‌ای که پیش از این نیز در قالب اصطلاح «هلال شیعی» مطرح شده بود.

کوچک‌نمایی خطر داعش با بزرگ‌نمایی خطر واهی امپراطوری شیعی

در حقیقت بیان این ادعا در زمانی که داعش به معضل بزرگی در منطقه تبدیل شده است و حتی حامیان مالی ـ تسلیحاتی این گروهک تروریستی، ترکیه، قطر و عربستان، با نیت‌های مختلف به نوعی خواهان مقابله با آن شده‌اند و غرب و آمریکا نیز به دنبال تدابیری برای مقابله با انها هستند، هرچند خود پرورش‌دهنده و حامی آنها در سوریه بوده‌اند، به شدت ابهام برانگیز است.

البته بی‌شک مخالفت امروز آمریکا و برخی کشورهای اروپایی با داعش نه به دلیل اعمال خشونت‌آمیز، تروریستی و وحشیانه آنها، بلکه به دلیل به خطر افتادن منافع استراتژیک و راهبردی آمریکا در عراق است و گرنه همین جنایت‌ها با همین شکل و شمایل، سه سال در سوریه انجام گرفت و تا همین چندی پیش نیز در عراق انجام می‌شد اما صدایی از مخالفان امروزی داعش برنیامده بود.

بیان آرزوهای صهیونیست‌ها با تئوری شیک یک استراتژیست پیر 

به واقع صحبت‌های کیسینجر بیان خواسته‌ اسرائیلی‌ها از زبان یک سیاستمدار و تحلیلگر برجسته است تا باز بتوانند ایران را در معرض افکار عمومی به عنوان خطر اصلی جا بزنند.

بی‌شک تداوم حضور داعش در عراق بیشترین سود را برای صهیونیست‌ها خواهد داشت و توجه افکار عمومی را از جنایات آنها دور خواهد گذاشت و از طرفی در درازمدت تضعیف و بی‌ثباتی بیشتر کشورهای منطقه را به دنبال خواهد داشت، همان‌گونه که امروز سوریه هنوز پس از سه سال با وجود موفقیت‌های زیاد در مقابله با داعش، نتوانسته اقتدار سیاسی خود را استوار سازد  و عراق نیز دچار همین مسئله است.

سیاست خارجی یکسال اخیر ایران؛ خنثی‌کننده پروژه «ایران هراسی»

از طرفی این اظهارات در حالی است که ایران در یکسال گذشته مذاکرات فراوانی را با 1+5 انجام داده است و توافقنامه ژنو3 بخشی از روند این توافق بود که نقش مؤثری در خنثی‌سازی پروژه «ایران‌هراسی»  و خاص جلوه دادن ایران در جامعه جهانی داشته است.

لذا بیان این ادعای عجیب در این برهه زمانی چیزی جز ادامه پروژه نخ‌نمای «ایران‌هراسی» و شکاف بین کشورهای منطقه در زمانی است که بالاترین حد اتحاد منطقه‌ای و تا حدی جهانی در جهت مقابله با داعش ایجاد شده است.

بی‌نیازی ایران به ایجاد امپراطوری/ صدور نرم پیام انقلاب اسلامی به جهان اسلام

جمهوری اسلامی ایران نشان داده است که هیچ‌گاه به دنبال سیاست سیطره‌یابی بر نقطه‌ای از جهان در قالب ایجاد امپراطوری منطقه‌ای یا مسائلی نظیر آن نبوده است و اساسا نیازی به این کار نداشته است زیرا نفوذ جمهوری اسلامی در میان کشورها از جمله کشورهای اسلامی از طریق صدور پیام انقلاب اسلامی صورت گرفته است؛ پیامی که نه با حمله نظامی بلکه با اتخاذ سیاست‌های حق مدارانه، انسانی، عدالتخواهانه و ظلم‌ستیز انتقال یافته است که نمونه بارز آن حمایت‌های 35 ساله از آرمان فلسطین بدون توجه به سنی بودن اکثریت مردم فلسطین بوده است.

بنابراین ادعای کیسینجر چیزی جز ایجاد ترس در کشورهای منطقه از ایران، فعال‌سازی اختلافات شیعه ـ سنی در سطح گسترده‌تر، امنیتی‌سازی منطقه و بهانه دخالت‌های بیشتر غرب و به خصوص آمریکا در کشورهای اسلامی و در نهایت ایجاد امنیت بیشتر برای رژیم صهیونیستی را دنبال نمی‌کند.

مهدی مخبری

captcha