به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، آیتالله هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، عصر امروز، 19 شهریورماه در مراسم اختتامیه اجلاس بینالمللی علمای اسلام در حمایت از مقاومت فلسطین با اشاره به ضرورت وحدت میان مذاهب اسلامی اظهار کرد: امروز اتفاقاتی که برای امت اسلامی میافتد مورد رضایت خداوند نیست ما حق نداریم با نعماتی که در اختیار 60 کشور مسلمان قرار گرفته چنین وضعیتی داشته باشیم.
وی افزود: کشورهای اسلامی نیروهای انسانی، موقعیت جغرافیایی و منابع طبیعی فراوانی در اختیار دارند اما متحد نیستند و در چنین شرایطی گرفتن تصمیم مشترک سخت شده که باعث تضییع حق مسلمانان شده است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه باید اقدامی عملی در این عرصه صورت گیرد، افزود: یک سؤال اساسی وجود دارد و آن این است که چطور میشود در حالی که این همه گرد هم جمع میشویم و صحبتهایی مطرح میکنیم اما در عمل چیزی نمیبینیم.
وی با اشاره به فتوای آیتاللهالعظمی سیستانی مبنی بر جهاد علیه داعش گفت: با فراخوانی که از سوی این عالم دینی داد شده مردم به طوری هجمه آوردند که دولت عراق قدرت حمایت از آنها را نداشتند این مسئله نشان میدهد که علما و بزرگان میتوانند تصمیمات بزرگی بگیرند و شاهد نتیجه آن باشند.
هاشمی رفسنجانی خطاب به علمای حاضر در این اجلاس گفت: شما در بلاد خود چنین موقعیتی دارید و از نفوذ و شخصیت قابل توجهی برخوردار هستید و هزاران عالم دیگر نیز در جهان وجود دارند که میتوانند از ظرفیت خود استفاده کنند.
وی همچنین اظهار کرد: البته علما به تنهایی نمیتوانند اقدام عملی انجام دهند چرا که دولتها باید پاسخگو باشند؛ دولتها اگر میخواهند درست عمل کنند و به ندای مسلمانان پاسخ دهند هیچ حجتی برای ترک این تکلیف ندارند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به حمایتهای جمهوری اسلامی از گروههای مقاومت منطقهای یادآور شد: ایران سالهاست تحت تحریم بوده و طی سالهای گذشته این تحریمها افزایش یافته است، اما صراحتا اعلام کرده که فلسطینیان را مسلح کرده تا از خود دفاع کنند و در برابر دولتهای عربدهکش قبول کرده است که حزبالله را مسلح کرده تا از خود در برابر رژیم صهیونیستی دفاع کند و پشت اسرائیل را به خاک بمالند.
وی افزود: در جنگ 50 روزه نیز غزه توانست در حالی که محاصره بود خود را مسلح کرده و مقاومت کند این در حالی است که تنها یک کشور از آنها حمایت میکند و اگر این حمایتها تبدیل به چند تا دولت شود و یا همه مسلمانان به میدان بیایند میتوان به موفقیت دست پیدا کرد، این امر زمانی محقق میشود که گروههای اسلامی با یکدیگر اتحاد عملی داشته باشند و اگر تفرقه ایجاد شود وقت خود را صرف ضربه زدن به یکدیگر خواهند کرد.
هاشمی رفسنجانی با تأکید بر اینکه علما پیشتاز این حرکت هستند، گفت: ما به عنوان مذهب شیعه نمیتوانیم به تنهایی چنین بُردی داشته باشیم و لازم است سایر مذاهب اسلامی با کنار گذاشتن اختلافات وارد عرصه شوند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر معلوم شده که اسرائیل شکستپذیر است، گفت: بنابراین مشکل اصلی ما در اختلافات است اختلافاتی که ناحق است و در قرآن به عنوان بغی عنوان شده است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: خداوند پیامبران را برای از بین بردن اختلافات طبیعی در بین بشریت فرستاد اما اگر پس از روشن شدن موضوع اختلافاتی به وجود بیاید این اختلافات بغی نامیده میشود که تجاوز از حدود است.
وی با تأکید بر اهمیت از بین بردن اختلافات گفت: وجود اختلاف در بین مذاهب اشکالی ندارد اما این اختلافهای ساده نباید منجر به نزاع شود چرا که نهایتاً منجربه شکلگیری گروههای افراطی در بین مسلمانان خواهد شد.
هاشمی رفسنجانی با اشاره به جنایت داعش در میان مسلمانان گفت: این گروه جنایات خود را به نام اسلام انجام میدهند و با رفتار خود اسلام را بدنام کردهاند. کشورهای استکباری نیز با بوقهای تبلیغاتی این گروه را دولت اسلامی معرفی میکنند.
وی اظهار کرد: تفکرات افراطی از همان ابتدا وجود داشته است همان طور که در صدر اسلام خوارج طغیان کردند و دست به اسلحه بردند، امروز تفکر گروههای افراطی باقیمانده همان رفتارهاست.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در همایش بینالمللی علمای اسلام در حمایت از مقاومت فلسطین ادامه داد: علما وظیفه تبلیغی دارند تا مردم را هدایت کنند که این وظیفه را تا حدی که بتوانیم انجام دادهایم. در عرصه عملی نیز باید وارد شویم که در این عرصه نیز هر موقع وظیفهای بوده انجام دادهایم اما برای تحقق این هدف باید اختلافات بین شیعه و سنی را برطرف کنیم.
وی با اشاره به اوضاع کشورهای اسلامی افزود: پاکستان یکی از کشورهای بزرگ اسلامی است، اما در این کشور بارها مساجد بزرگ توسط گروههای افراطی منفجر شده است. در افغانستان نیز حدود 40 سال است که گرفتار این وضع شدهاند و از این باتلاق نمیتوانند بیرون بیایند. مصر دارای قدرتی بوده و هست اما در گذشته پشتیبان فلسطین بود و تا زمانی که این حمایت وجود داشت مقاومت قوی بود اما زمانی که مصر کنار کشید سنگر اصلی دفاع از فلسطین تخریب شد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در مورد ضرورت حمایت گروههای فلسطینی از یکدیگر گفت: ایران از مردم فلسطین حمایت میکند در حالی که آنها اهل تسنن هستند و به خاطر مسلمان و مظلوم بودنشان است که این حمایت صورت میگیرد، برای همین ایران میتواند نمونه خوبی برای مسلمانان در حمایت از دیگران باشد.
وی با اشاره به عامل جلوگیری از حمایت مسلمانان از یکدیگر و بروز اختلاف در بین آنها گفت: یکی از این عوامل استکبار است که پنجههای اختاپوسی خود را در کشورهای اسلامی انداخته است. عامل دوم استبداد است که به عنوان عوامل استکبار در کشورها اقدام میکنند و استکبار به وسیله آن ملتها را ضعیف نگه داشته است.
هاشمی رفسنجانی به عامل سومی اشاره کرد که خطرناکتر از دو عامل دیگر بود و در این رابطه گفت: عامل سوم ایجاد گروههای تندرو و افراطی است؛ ملتها قیام میکنند استکبار را شکست میدهند اما گروهای تندرو و افراطی دست به تخریب و مخالفت میزنند که باعث میشود مردم از انقلاب خود رویگردان شوند. همان اتفاقی که در مصر، لیبی و برخی کشورهای اسلامی افتاد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به تجربه انقلاب ایران گفت: در ایران علما پیشقدم شدند و از مسجد به سمت میادین اصلی پیادهروی کردند، با همین کار شاه را شکست دادند و آمریکا را بیرون راندند و تا امروز راهشان را از دست ندادند و حمایت مردم را نیز در کنار خود دارند.
وی با تأکید بر اینکه اختلافات بین مذاهب اسلامی عقیمکننده است، گفت: یکی از وظایف علما این است که با یکدیگر همکاری کنند تا اختلافها را کاهش دهند کشورهای اسلامی در صورتی که با یکدیگر وحدت داشته باشند با حربه نفت حق فلسطینیان را از استکبار میگیرند. اما کشورهای اسلامی برای اینکه با همدیگر رقابت کنند با غرب همکاری کردند که این امر خلاف عقل، دین و تعهد است.
هاشمی رفسنجانی با تأکید بر اجرایی کردن تسلیح کرانه باختری گفت: تجربیات چند ماه اخیر نشان داده که اسرائیل را میتوان با موشک مورد حمله قرار داد. اسرائیلیها به موشک حساس هستند و مردمان آنها از موشک میترسند به طوری که در پنجاه روز جنگ اخیر راهپیماییهای وسیعی علیه جنگ شد و براساس گزارشها دو سوم مهاجران اسرائیل قصد ترک این سرزمین را دارند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: لبنان میتواند از شمال اسرائیل را مورد هدف قرار و غزه نیز از جنوب اسرائیل را مورد هدف قرار دهد و اگر کرانه باختری مسلح شود در اسرائیل هیچ نقطه امنی وجود نخواهد داشت.
وی در پایان تأکید کرد: ما باید از فلسطین حمایت کنیم همان طور که از خود حمایت میکنیم. پیام ما به شما این است که برای نجات فلسطینیان با یکدیگر همکاری کرده و از طغیان جوانان فریبخورده جلوگیری کنیم.