کد خبر: 1449213
تاریخ انتشار : ۲۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۲
عضو شورای راهبردی نهاد رهبری در دانشگا‌ه:

میزان بودجه فرهنگی دانشگاه مشخص نیست/ خلاصه شدن برنامه‌های فرهنگی به سخنرانی

گروه دانشگاه: عضو شورای راهبردی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگا‌ه ضمن انتقاد از مشخص نبودن میزان بودجه فرهنگی عنوان کرد که برنامه فرهنگی در دانشگاه‌ها به دعوت از مهمان و سخنرانی خلاصه شده است.

علی غفاری، عضو هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) درباره برنامه‌های فرهنگی در سالی که از سوی مقام معظم رهبری به مقوله فرهنگ اختصاص یافته است، اظهار کرد: متاسفانه کشور ما امروز به شعارزدگی مبتلا شده است و فرامین مقام معظم رهبری آن گونه که باید در جامعه محقق نمی‌شود.
وی ادامه داد: وضعیت برنامه‌های فرهنگی در دانشگاه‌ها نیز به همین‌گونه است و بیشتر فعالیت‌های فرهنگی در سطح دانشجویی دنبال می‌شود و نقشه فرهنگی مدون و قابل اجرایی که از سوی مسئولان و کارگزاران طراحی شود، دیده نمی‌شود و دانشگاه به همان روال قبلی کار خود را ادامه می‌دهد.
معاون سابق فرهنگی و اجتماعی دانشگاه محقق اردبیلی تصریح کرد: حوزه فرهنگی در دانشگاه‌ها به خصوص هم‌اکنون حالت فرمالیته پیدا کرده است و به نظر من اگر کار بدین شکل ادامه پیدا کند، در آینده احتمال حذف حوزه فرهنگی در محیط دانشگاهی می‌رود و این ناشی از نداشتن برنامه هماهنگ است.
وی توضیح داد: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری باید برنامه‌ای هماهنگ برای امور فرهنگی در دانشگاه ارائه کند و مدیران فرهنگی هم به صورت جدی به دنبال انجام این کارها نیستند و منتظر هستند دانشجویان برنامه‌های فرهنگی را از طریق کانون‌های دانشجویی ارائه دهند و هماهنگی‌های اداری آنها را انجام دهند.   
مسئول بسیج اساتید دانشگاه محقق اردبیلی خاطرنشان کرد: برنامه‌های فرهنگی دانشگاه امروز به یک سخنرانی و دعوت از مهمان از تهران و شهرهای دیگر خلاصه شده است. دانشجویان فی نفسه به کارهای فرهنگی علاقه‌مند هستند و می‌شود آنها را راهنمایی کرد و آنها را تشویق کرد ولی بودجه اختصاص یافته به بخش فرهنگی روشن نیست.
این عضو شورای راهبردی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگا‌ه گفت: روسای دانشگاه هنوز به صورت شفاف نمی‌دانند که بودجه فرهنگی آنها چقدر است تا بتوانند بر آن اساس میزان بودجه‌ای را که قرار باشد به دست تشکل‌های دانشجویی برسد برنامه‌ریزی کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی درباره یک طرح فرهنگی کارآمد در دانشگاه‌ها یادآور شد: کار فرهنگی در دانشگاه از پیچیدگی‌ها و ظرافت‌های خاصی برخوردار است و امری زمان‌بر است که باید همچون نهالی سال‌ها از او مراقبت کند تابعد از چند سال به ثمردهی برسد. در دانشگاه معدود کارهای فرهنگی به صورت کوتاه مدت انجام می‌شود و در مواردی این برنامه‌ریزی‌های دوره‌ای اثر یکدیگر را نیز خنثی می‌کند.
این استادیار گروه ریاضی اظهار کرد: فرهنگ نماد روشن رفتارها در یک جامعه است. محیط دانشگاه شامل سه سطح دانشجویی، اساتید و کارکنان و خانواده‌های آنها است که یک برنامه فرهنگی جامع، تمامی این گروه‌ها را در دانشگاه شامل می‌شود.

captcha