
به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) از گیلان، حجت الاسلام والمسلمین علیرضا عاشوری، امام جمعه خمام در خطبه های نماز جمعه دیروز، 21 شهریور این شهرستان اظهار کرد: چه ظلمى از این بدتر، که انسان با سخنان نیش دار، تحقیر و عیب جوئى، قلب مردم با ایمان را که مرکز عشق خدا است، بیازارد و شخصیت و آبروى آنها را که سرمایه بزرگ زندگى آنان است، از بین ببرد وجود چنین خصلتی در انسان، نشانه پستی اوست که پیامبر اسلام حضرت محمد(ص) فرمود: «ذلیل ترین مردم، کسی است که به مردم اهانت کند».
وی افزود: اعمال و افکار انسان چه خوب و چه بد، هم بر خودش و هم بعضاً بر دیگران و اجتماع تأثیرگذار است، عیب جویی نیز به عنوان یک بیماری اخلاقی آثاری شوم و منفی بر خود عیب جو و بر دیگران دارد، از جمله بدترین این آثار، رسوایی خود عیب جو است. آبروی مؤمنین نزد خداوند، ارزشمند است و اجازه نمی دهد تا حیثیت آنها، توسط عده ای بی تقوا و حسود به خطر بیفتد؛ لذا علاوه بر مجازات اخروی، در همین دنیا نیز او را رسوا میسازد.
امام جمعه خمام عیب جویی را مایه ریخته شدن آبروی دیگران، باعث تهییج کینه ها و عداوت، ازبین رفتن محبت و از دست دادن دوستان و موجب از هم گسیختگی نظام و اجتماع دانست و تصریح کرد: در برخی از آیات قرآن، عیب جویی مورد نکوهش واقع شده است: خداوند در قرآن می فرماید: «وَیْلٌ لِکُلِّ هُمَزَةٍ لُمَزَةٍ» (همزه/1) یعنی«وای بر هر عیب جوی مسخره کننده ای».
حجت الاسلام عاشوری با بیان اینکه تقوا به این نیست که انسان انزوا و گوشه گیرى انتخاب کند، بلکه باید در دل اجتماع خود را حفظ کند، ادامه داد: در هر صورت این حالت تقوا و کنترل نیرومند معنوى، روشنترین آثار ایمان به مبدأ و معاد یعنى خدا و رستاخیز است و معیار فضیلت و افتخار انسان و مقیاس سنجش شخصیت او در اسلام محسوب مى شود.
وی اضافه کرد: این روزها بحث های زیادی بر سر استفاده از «نسل سوم شبکه مخابراتی» انجام گرفته است. نسل سوم شبکه مخابراتی، یکی از روش های انتقال اطلاعات بی سیم یا همان تلفن های همراه است که قابلیت تماس تصویری، انتقال فیلم، پخش تلویزیونی و امکانات دیگری با سرعت بالا و کیفیت مطلوب را دارد.
امام جمعه خمام افزود: برخی چنان القاء کرده اند که گویا پیشرفت هر کشوری به معنی استفاده هرچه بیشتر مردم آن از امکانات جدید می باشد و هرکس به هر دلیلی که در مقابل استفاده از این امکانات موضع گیری کند، فردی متحجر و عقب مانده است که از وضع امروز جهان سر در نمی آورد! اما واقعیت این است که قضیه کاملاً برعکس می باشد و آنها که به استفاده بی قید و شرط از اینترنت پرسرعتِ وارداتی دم می زنند، در راه وابستگی و عقب ماندگی کشور تلاش می کنند.
حجت الاسلام عاشوری بیان کرد: رهنمودهای مقام معظم رهبری و قوانین کشور، دال بر ضرورت توسعه زیرساخت های ارتباطی و لزوم بهره مندی هرچه بیشتر جامعه از اینگونه امکانات است. حتی مقام معظم رهبری «شورای عالی فضای مجازی» را ایجاد کرده و درباره ضرورت و اهمیت آن فرموده اند:«اگر می توانستم، خودم مسئولیت این شورا را برعهده می گرفتم.» ایشان رؤسای قوای سه گانه مجریه، مقننه و قضائیه را عضو این شورا قرار داده و تأکید کرده اند که «به کلیه مصوبات این شورا ترتیب اثر قانونی داده شود».
وی با بیان اینکه مرکزیت جستجوگرهای گوگل و فیس بوک و یوتیوب در کشورهای غربی است، عنوان کرد: آن ها کنترل و هدایت افکار عمومی دنیا را بدست گرفته اند. ما در عصری زندگی می کنیم که چرخ های پیشرفت عوض اینکه برای خدمت به بشریت بچرخد به کام اربابان قدرت و صاحبان افکار آلوده می گردد. بنابراین نیاز به «شبکه ملی اطلاعات» یک ضرورت انکارناپذیر است تا در بستر آن خدمات اداری و اجتماعی و اقتصادی، به سهولت و سالم در اختیار مردم قرار گیرد.
امام جمعه خمام گفت: کشورهایی مثل آلمان، روسیه، فرانسه، ترکیه، برزیل، چین و غیره تلاشهای زیادی برای ابداع موتورهای جستجوی ملی و شبکه های اجتماعی بومی و سایر زیرساخت های سایبری غیر آمریکایی انجام داده اند. حتی معمولی ترین کشورهای آسیایی مثل اکراین، از برنامه ای مدون و غیر قابل تخطی در حوزه سایبر برخوردار هستند. بنابراین ما که علاوه بر امور دنیا، قائل به آخرت و معتقد به فرهنگ ناب اسلامی هستیم، باید دغدغه ما نسبت به این مسائل بیشتر باشد.
حجت الاسلام عاشوری با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری، حج را یک فرصت بزرگ برای بهرهمندی امت اسلامی از الطاف معنوی سرزمین وحی و استحکام ارتباط خود با خدا و همچنین بحث و تبادل نظر با یکدیگر برای برطرف کردن مشکلات دنیای اسلام برشمرد و متذکر شد: امروز یکی از مهمترین مسائل جهان اسلام، تلاش گسترده قدرت های بزرگ و عوامل آنها برای ایجاد اختلاف میان امت اسلامی است که باید با بهرهگیری از فرصت کمنظیر حج، در جهت ایجاد اتحاد و تفاهم و برطرف کردن عوامل اختلاف و سوء ظن ها اقدام کرد.
وی ادامه داد: آمادگی برای نقش آفرینی در نظم جدید جهانی، از ناحیه قوی تر کردن کشور در عرصه های علم و اقتصاد و فرهنگ است که این سه عنصر، از ارکان نظم جدید جهانی می باشند. هر کشوری که برای حضور در این سه عرصه، دست برتری داشته باشد، سهم بیشتری را تصاحب می کند. از بین عناصر سهگانه، فرهنگ مهمتر است و چنانچه فرهنگ قدرتمندی بتواند جایگزین فرهنگ غالب کنونی شود، به احتمال زیاد می تواند دو عرصه دیگر را نیز تصاحب میکند یا بر جهت گیری آنها تأثیر جدی بگذارد. در حال حاضر فرهنگی که بیش از سایر فرهنگها برای جامعه جهانی جذابیت دارد، فرهنگ اسلامی است که باید عالمانه و عاملانه آن را آماده جایگزینی فرهنگ غربی رو به زوال جامعه جهانی کرد.