کد خبر: 1449510
تاریخ انتشار : ۲۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۴:۵۰
قره‌شیخلو:

ارائه آموزش قرآن به ۳۰۰ هزار نفر در سال، رقم بالایی نیست

گروه فعالیت‌های قرآنی: رئیس سازمان دارالقرآن در جمع قرآنیان استان تهران که رقم آموزش به ۱۱ میلیون قرآن‌آموز طی ۳۰ سال توسط این سازمان را رقم مناسبی می‌دانستند گفت: این رقم بالایی نیست؛ اگر امکانات و اعتبارات بیشتری باشد، سالی یک تا دو میلیون نفر را تحت پوشش آموزش قرآن قرار می‌دهیم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، بخشی از برنامه هفتمین مجمع عمومی جمعیت قرآنی استان تهران که روز گذشته، 21 شهریورماه در تالار میثاق مصلای امام خمینی(ره) برگزار شد به جلسه نقد فعالیت‌های سازمان دارالقرآن‌‌ به همراه جلسه پرسش‌ و پاسخ شفاهی و کتبی اعضای جمعیت از مهدی قره‌شیخلو، رئیس این سازمان نیز اختصاص یافت

رئیس سازمان دارالقرآن الکریم در پاسخ به نقد یکی از حاضران با اشاره به اینکه بیان آمارها نشان‌دهنده نوعی کمی‌نگری در فعالیت‌های سازمان است و حال آنکه باید کیفی‌نگر بود، گفت: این قطعاً حرف درستی است و حال آنکه آمار 11 میلیون قرآن‌آموز طی 30 سال فعالیت این سازمان می‌شود، سالی بیش از 300 هزار نفر که این آمار خوبی نیست؛ چرا که جمعیت کمی را این سازمان تحت آموزش قرار داده است.

وی ادامه داد: این سازمان به عنوان یک، مجموعه قرآنی اگر امکانات و اعتبارات بیشتری داشته باشد، باید سالی یک تا دو میلیون نفر را تحت پوشش آموزش قرآن قرار دهد و این نکته حائز اهمیت است که همیشه تأکید بر کیفیت بوده است و تأکید بر این بوده است اگر یک کلاس قرآن در قالب برنامه‌های این سازمان برگزار می‌شود باید خروجی‌هایش تضمین شده باشد.

قره‌شیخلو ضمن تشکر از افرادی که نظرات، انتقادات و پیشنهاداتشان را بیان کردند، تصریح کرد: این سازمان اعلام آماگی و استقبال می‌کند از طرح‌ها و برنامه‌هایی که در حیطه مأموریت‌های سازمان دارالقرآن الکریم قرار دارد زیرا تمام وظایف در حیطه مأموریت‌های این سازمان نیست، مثلاً اعزام قاریان به خارج از کشور این موضوع توسط سازمان تبلیغات اسلامی از سال 65 آغاز شد و تا سال 73 این مأموریت را سازمان انجام می‌داد، اما از سال 73 این سازمان هیچ دخالتی در اعزام قاریان به خارج از کشور ندارد و الان این کار توسط کمیته اعزام و دعوت انجام می‌شود و خود سازمان نیز معیارهای این انتخاب قبولی و رد را نمی‌داند.

رئیس سازمان دارالقرآن در پاسخ به مسئله استفاده از تعداد محدود قاریان و پیشکسوتان قرآنی در اعزام به خارج از کشور و در تلاوت‌های تلویزیون، اظهار کرد: سازمان هیچ دخالتی در تلاوت قاریان در تلویزیون ندارد و مسئول آن شورای عالی نظارت بر صدا و سیما است که مشخص می‌کنند چه افرادی در صدا و سیما به تلاوت بپردازند و چه خوب است که خود جامعه قرآنی مطالبه کند که چرا آنقدر محدودیت در این زمینه قائل می‌شویم؟

ضعیف بودن تعامل نهادهای قرآنی با یکدیگر در سطح کشور

وی در پاسخ به نحوه تعامل با نهادهای قرآنی دیگر، ادامه داد: متأسفانه در این بخش سازمان و نهادها کار گروهی‌شان ضعیف است هر کدام در جزیره‌ای کارهایی را انجام می‌دهند، اما در تعامل با یکدیگر ضعیف هستند و این هم مسئولیتش با ما نیست و نیازمند حمایت مسئولان ارشد نظام است و مسئولان نظام باید این دغدغه را داشته باشند که فکری را برای این تعدد و تشدد مراکز قرآنی انجام دهند و این تعامل نیاز جدی جامعه قرآنی است و سازمان دارالقرآن الکریم به نوبه خودش در این زمینه اعلام آمادگی کرده است.

وی اطلاع‌رسانی از فعالیت‌های سازمان را بسیار ضعیف ارزیابی کرد و گفت: کارهایی که انجام می‌شود، نمی‌توانیم خوب اطلاع‌رسانی کنیم که این نیازمند چاره‌اندیشی است. ما تلاشمان این است که فعالیت‌های قرآنی ما تک‌بعُد ی نباشد یعنی اگر آموزش قرائت می‌دهیم آن طرف نیز توجه به تربیت قرآنی و اخلاق‌مدار بودن قاری، حافظ و قرآن‌آموز نیز داشته باشیم.

رئیس سازمان دارالقرآن در پاسخ به توجه به نسل سوم قاریان و حافظان و تجلیل از قاریان جوان، ادامه داد: این پیشنهاد خوبی است اما نیازمند برنامه‌ریزی و طراحی برنامه‌هایی است.

قره‌شیخلو در پاسخ به اینکه سطح معلمانی که از سوی دارالقرآن الکریم آموزش دیده‌اند، چه میزان است؟ بیان کرد: این افراد در سطوح مختلف روخوانی، روان‌خوانی هستند تا دوره‌های تربیت معلم و ممتحن تربیت مدرس را دیده‌اند و خیلی از این افراد در سطح کشور تدریس می‌کنند.

تدوین نقشه راه در سند راهبردی سازمان دارالقرآن

وی بر تدوین نقشه راه در سند راهبردی که 7 راهبرد برای آن تدوین شده است، تأکید کرد و گفت: فضای مجازی هم نیازمند فعالیت بیشتر قرآن است و کاری که سازمان در چارت سازمان در حوزه IT  و فناوری اطلاعات کرده است این است که در چارت جدید در قالب یک معاونت دیده شده یعنی از یک اداره تبدیل به یک معاونت شده تا حوزه کارش گسترده‌تر شود و افراد خبره در این زمینه را جذب کنیم.

رئیس سازمان دارالقرآن در پاسخ به درخواست قرآن برای مدارس، اظهار کرد: این سازمان تا دو، سه سال پیش بودجه برای قرآن داشت که بخشی از آن رایگان و بخش دیگر را با قیمت‌های یارانه‌ای عرضه می‌کردیم و یک بخش هم به آموزش و پروش می‌دادیم اما چند سالی است که متأسفانه این بودجه قطع شده است و بودجه دولتی برای چاپ قرآن نداریم و امسال آمدیم از خیرین کمک گرفتیم و استقبال خوبی هم شد اما صدا و سیما همکاری خوبی با ما نداشت که این در میزان استقبال بسیار اثرگذار بوده است.

وی ادامه داد: براساس کمک خیرین تا الان حدود 40 هزار جلد قرآن چاپ شده است که 20 هزار جلد آن توزیع شده و 20 هزار جلد آن در دست آماده‌سازی است، اما البته بیشتر این‌ها برای مناطق محروم است و اگر مدارسی هم پیدا شود که از بودجه برخوردار نباشد به آنها ارسال خواهد شد.

حضور کم رنگ جامعه قرآنی در اتفاقات مثبت و غیر مثبت کشور

این مسئول در پاسخ به اینکه همیشه یک عده ثابت از پیشکسوتان و چهره‌های قرآنی در همه ارگا‌ن‌ها تجلیل می‌شوند، اظهار کرد: برداشت من این نیست حداقل در مراسمی که سالی یکبار با عنوان «تکریم چهره‌های قرآنی» از سوی سازمان دارالقرآن الکریم برگزار می‌شود که هشت سال است که برگزار شده و امسال نهمین سال آن است، اتفاقا افرادی را تکریم می‌کنیم که افراد گمنامی هستند که علاوه بر اینکه سال‌ها به قرآن خدمت کرده‌اند اما نام و نشانی از آنها در هیچ جایی نیامده است و در کنار این افراد یکسری از افراد هستند که دیگه اینا چهره‌اند و اگر هرجا بخواهند تجلیل کنند نمی‌شود از اینها گذشت بخاطر خدماتی که داشتند، اما تلاش ما در مجموعه سازمان دارالقرآن الکریم بر این است که سراغ افرادی برویم که کمتر از آنان یاد و تجلیل شده است.

رئیس سازمان دارالقرآن ابراز امیدواری کرد که این تعامل جامعه قرآنی ادامه داشته باشد. نکته قابل توجه این است که اگر ما شاهد هستیم که در سطح جامعه از این ظرفیت قرآنی کشور خوب استفاده نمی‌شود، معتقد هستم که عمده مسئله آن برمی‌گردد به اینکه دوستان قرآنی حضورشان در حوزه اتفاقات قرآنی کشور حضور پررنگی نیست و اگر اتفاقات غیر مثبت در کشور رخ می‌دهد ما عکس‌العملی از جامعه قرآنی نمی‌بینیم و چه خوب است که جامعه قرآنی در مقابل تصمیم‌گیری‌ها و اقداماتی که در کشور انجام می‌شود، اعلام موضع کنند. اگر فعالیت خوبی انجام می‌شود، دفاع و پشتیبانی کنند و یا به نقد آن بپردازند.

وی تأکید کرد: اعضای این جامعه حضور جدی در نظام تصمیم‌سازی، نظارت، مطالبات و پیگیری ندارند که این یکی از ضعف‌هایی است که باید برطرف شود و این نوع جلسات، می‌تواند آغازی باشد برای این موارد که حرف‌ها و نظرات را بزنیم و از مسئولان بخواهیم که بیایند و توضیح دهند و مواضعشان را اعلام کنند.

در بخش دیگری از این مراسم، محمدرضا پورمعین، رئیس جمعیت قرآنی استان تهران ضمن خیر مقدم به حاضران به ارائه گزارشی از روند فعالیت‌های یک‌سال گذشته این جمعیت پرداخت و گفت: بنابر اساسنامه این جمعیت، باید حداقل سالی یک‌بار شورای مرکزی نسبت به برپایی این مجمع عمومی، اقدام کند.

وی با اشاره به تعداد اعضای جمعیت، بیان کرد: تعداد اعضای پالایش شده جمعیت قرآنی استان تهران 814 نفر است و حال آنکه تعداد اعضاء به بیش از یک هزار نفر می‌رسید اما پس از بررسی مشخص شد برخی شرایط عمومی عضویت را نداشتند یا دارای شرایص خاص برای عضویت نبودند.

رئیس جمعیت قرآنی استان تهران ادامه داد: در جمعیت قرآنی چند پزشک عمومی، 15 نفر دارای مدرک دکتری، 100 نفر فوق لیسانس، 299 نفر دارای مدرک کارشناسی، 68 نفر فوق دیپلم و بقیه زیر فوق دیپلم هستند که 486 نفر بانوان و 352 نفر آقایان هستند.

پورمعین با اشاره به اینکه تلاش بسیاری در مهیا شدن کمیته‌هایی جهت رفاه و خدمت‌رسانی به اعضا به ویژه در شش ماهه گذشته، انجام گرفته است، عنوان کرد: فعالیت‌های کمیته رفاهی که برای اعضای این جمعیت است شامل راه‌اندازی صندوق قرض‌الحسنه ویژه اعضا، فعالیت‌ سیاحتی و زیارتی و فعالیت خدماتی، پزشکی و درمانی که تمام اینها مستلزم ارائه کارت عضویت و معرفی نامه از سوی جمعیت قرآنی استان تهران است.

وی تصریح کرد: در نظر داریم، صندوق قرض‌الحسنه ویژه اعضا و خانواده‌هایشان با حق عضویت 500 هزار ریال راه‌اندازی کنیم، اما در ابتدای امر نیازمند پنج نیرو جهت انجام امور اداری و مالی و تهیه اساسنامه هستیم.

ارائه تخفیف 50 درصدی خدمات رفاهی و درمانی به اعضای جمعیت قرآنی استان تهران

رئیس جمعیت قرآنی استان تهران در ادامه با اشاره به تخفیف 50 درصدی خدمات رفاهی و درمانی برای اعضا، گفت: اعضایی که دارای کارت فعال عضویت و معرفی‌نامه از سوی این جمعیت هستند می‌توانند از امکانات تفریحی، سیاحتی و زیارتی آژانس‌هایی که طرف قرارداد با جمعیت قرآنی استان تهران هستند برخوردار شوند. همچنین طی صحبت‌هایی که با 10 پزشک چون مغز و اعصاب، قلب و عروق، زنان و روانشناسی و مشاوره شده است می‌توانند از امکانات خدمات پزشکی و درمانی، بهره‌مند شود.

پورمعین با اشاره به برپایی چهارمین نقد منصفانه فعالیت‌های قرآنی استان تهران، تأکید کرد: این جلسات نقد در دوره‌های قبلی مجمع از فعالیت‌های رادیو قرآن، شبکه قرآن و معارف سیما، بخش از فعالیت‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که به عنوان مرکز توسه و ترویج شناخته می شد، انجام گرفته است.

گزارش تصویری مجمع عمومی جمعیت قرآنی استان تهران

captcha