کد خبر: 1450033
تاریخ انتشار : ۲۴ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۷:۱۳
ویژه طلاب حوزه؛

اولین دوره آموزشی پژوهشی سبک زندگی اسلامی افتتاح شد

گروه حوزه‎های علمیه: مراسم افتتاح دوره آموزشی پژوهشی سبک زندگی اسلامی موسسه آل یاسین دیشب ۲۳ شهریور با حضور مدیر حوزه‎های علمیه برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‎المللی قرآن (ایکنا) آیت‎الله سیدهاشم حسینی بوشهری در این مراسم که در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد، برگزاری این دوره را یکی از برگ‎های زرین حوزه در عرصه فرهنگ‎سازی در زمینه سبک زندگی دانست.

وی خاطرنشان کرد: حوزه و حوزویانی که در این عرصه تتبع و تبلیغ می‎کنند، باید بدانند که اگر مبلغی بخواهد مباحثی که مطرح می‌کند، در جامعه اجرا شود در ابتدا باید خودش الگوی مجسم آن مطلب باشد وگرنه جوابی دریافت نخواهیم کرد.

وی افزود: رهبر انقلاب در سال‌های اخیر تمرکز بسیاری روی مسئله سبک زندگی داشته‎اند و در حقیقت ما نیز باید در این عرصه با عمل به منویات رهبر انقلاب کوشا باشیم.

مدیر حوزه‎های علمیه کشور، عنوان کرد: اقتصاد و فرهنگ، مواردی بوده است که رهبر انقلاب اسلامی روی آنها تاکید داشته‎اند، زیرا این دو مقوله در ایجاد زیرساخت‎های تمدن اسلامی بسیار تاثیرگذار است.

وی افزود: ما به دنبال حرکت به سمت تمدن اسلامی هستیم و خودمان باید شرایط رسیدن به آن را فراهم کنیم که یکی از لوازم اصلی آن توجه به مقوله سبک زندگی اسلامی است.

حسینی بوشهری بیان کرد: غربی‎ها سعی دارند به هر شکلی که شده زندگی مردم در سراسر جهان را به الگوی خود نزدیک و در آن هضم کنند، همان طور که هانتینگتون بر این باور بود که همه باید به شیوه آمریکایی زندگی کنند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه گفت: ابزارغربیان در این مسیر، ماهواره‎ها و رسانه‎های دیگر مجازی هستند که آنها سعی می‎کنند مردم را به الگوی خود نزدیک کنند که رهبر انقلاب این جریان را جبهه خاموش معرفی کردند.

عضو مجلس خبرگان رهبری، تصریح کرد: برنامه‎های ماهواره‎ها جایگزین شب‌نشینی‎ها و صله ارحام گذشته شده است و فست‌فودها نیز هر کس را در خانه به سمتی برده و از سفره‎های صمیمی گذشته خبری نیست.

رفاه زدگی و تنوع طلبی؛ شاخصه تمدن غرب

وی گفت: ما با این روش روز به روز به سبک زندگی غربی رفته و از سبک زندگی دینی و اسلامی دورتر می‎شویم؛ باید بدانیم که زندگی غربی یعنی تنوع طلبی و دوری از قناعت و رفاه زدگی؛ مباحثی که در اسلام آنها را به شدت مذمت می‎کنیم.

سعادت از دید اسلام

وی افزود: اسلام راه تازه‎ای برای حظ و بهره و سعادت در زندگی به ما نشان می‏‎دهد که همه آن مادی نیست بلکه به قول پیامبر، بخشش و مهربانی از همه اینها بالاتر است.

حسینی بوشهری با اشاره به روایتی از پیامبر اعظم در این رابطه عنوان کرد: سه ملاک برای سعادت مد نظر است که شامل قانون خوب، حکمران خوب و گرایش مردم به قانون و حکمران خوب است.

چالش حوزه

همچنین سیدعباس صالحی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی چالش و فاصله میان دانش و کاربرد را یکی از مهمترین مشکلات حوزه دانست و گفت: خوشبختانه رشته‌های تخصصی در دهه‌های اخیر موجب ایجاد فضای جدید در حوزه شده است.
صالحی یادآورشد: باید از این فرصت استفاده کرده و این عرصه را جدی بگیریم؛ قرائت‌های مختلفی از دامنه، عمق و شاخصه‌های سبک زندگی اسلامی و فرهنگ وجود دارد که حوزه باید همه آنها را بازشناسی کند.
وی گفت:‌ شاخصه‎های فرهنگی شامل باورها، ارزش‌ها و اطلاعات و دانش‌ها است که با ترکیب نمادها، رفتارها و محصولات حوزه‎های شکل دهنده فرهنگ هستند.
عضو هیئت امنای دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، افزود: حوزه نقش مهمی در عرصه فرهنگ و فرهنگ‎سازی به ویژه سبک زندگی اسلامی دارد و باید به نیازهای روز که نیازهای بسیار مهمی هست پاسخ دهد.

حوزه باید کارآمدی دین را ثابت کند

وی گفت: اسلام جامعیتی کلان در همه حوزه‎ها دار و حوزه نیز باید این جامعیت را با پاسخگویی در عرصه‎های مختلف به منصه برساند؛ حوزه است که باید ثابت کند که دین در زندگی فردی و اجتماعی برنامه جامع و کاربردی دارد.

یادآور می‎شود دوره آموزشی پژوهشی سبک زندگی اسلامی در موسسه آل یاسین در چهار ترم چهار ماهه با حضور 20 طلبه برگزار می‎شود.

captcha