کد خبر: 1450158
تاریخ انتشار : ۲۴ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۸
در شورای راهبردی طرح ملی حفظ قرآن مطرح شد؛

ارائه پیشنویس سند راهبردی طرح ملی حفظ قرآن تا ۲ ماه آینده/ تعیین اعضای کمیته علمی

گروه فعالیت‌های قرآنی: در جلسه «شورای راهبردی طرح ملی حفظ قرآن» علاوه بر مشخص شدن اعضای کمیته علمی سند راهبردی طرح ملی حفظ، مقرر شد که پیشنویس سند راهبردی این طرح تا دو ماه آینده ارائه شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) جلسه شورای راهبردی طرح ملی حفظ قرآن کریم، عصر روز گذشته، 23 شهریورماه با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین حمید محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی، حسن گروسی، مدیر شبکه قرآن و معارف سیما، رحیم قربانی، رئیس سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ، کریم دولتی، مسئول کارگروه علمی شورای راهبردی حفظ قرآن و رضا سلامت‌پناه، معاون مطالعات و برنامه‌ریزی شورای توسعه فرهنگ قرآنی برگزار شد.

در ابتدای این جلسه رضا سلامت‌پناه با بیان اینکه برای تهیه پیش‌نویس سند راهبردی طرح ملی حفظ قرآن یک مجموعه علمی تشکیل شده است، گفت: برای تهیه و تدوین این پیشنویس، ابتدا روش‌شناسی سند و طی جلساتی، اعتمادبخشی آن انجام شد.

انجام مصاحبه‌های تخصصی به متخصصان حفظ قرآن
وی افزود: پیشنویس سند راهبردی طرح ملی حفظ قرآن، شامل سه رکن؛ «میکروپروژه‌ها»، «کارگروه تدوین» و «مطالعات راهبردی» است که در بخش میکروپروژه‌ها شامل 13 طرح می‌شود که این 13 طرح شامل؛ 10 مصاحبه تخصصی با متخصصان فن در تهران، قم، مشهد و شهرهای دیگر است که با این افراد مصاحبه عمیق صورت گرفته است و پس از انجام مصاحبه، مطالب، مستندسازی و مدلسازی می‌شود.

جمع‌آوری مصاحبه‌های تخصصی خبرگزاری‌ها در حوزه حفظ
سلامت‌پناه ادامه داد: یک پروژه نیز بررسی مصاحبه‌های موجود در خبرگزاری است، به این معنی که یک فردی، مسئول این کار شده است و تمامی مصاحبه‌هایی که طی سال‌های اخیر در خبرگزاری‌ها و رسانه‌های مکتوب با محوریت حفظ قرآن کار شده است، استخراج کرده و کدگذاری می‌کند تا از نتایج آن استفاده شود.
وی یادآور شد: پروژه دیگری که برای تهیه پیشنویس سند راهبردی طرح ملی حفظ در حال انجام است بررسی نظریات علوم تربیتی در حفظ قرآن است که نظرات مکتوب در این حوزه جمع‌آوری شده است.

استخراج بیانات امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری در حوزه حفظ
معاون مطالعات و برنامه‌ریزی شورای توسعه فرهنگ قرآنی اظهار کرد: بررسی نمونه‌های خارجی در رابطه با حفظ قرآن، برنامه‌های اهل سنت در زمینه حفظ قرآن، بررسی تجربه‌های پیشین، تعیین کمیته حافظان قرآن، تحلیل اجتماعی محیط، تحلیل اسناد بالادستی و قوانین و مقررات، تعیین ذی‌نفع‌های مختلف و شناسایی دستگاه‌ها، گردآوری بیانات امام خمینی(ره)، مقام معظم رهبری، علمای قرآنی در زمینه حفظ و گردآوری احادیث و روایات در زمینه حفظ قرآن از اهل بیت(ع) از دیگر کارهایی است که برای تهیه پیشنویس سند راهبردی حفظ انجام شده است.
وی با بیان اینکه کارگروه تدوین سند راهبردی طرح ملی حفظ قرآن از دو هفته آینده تشکیل خواهد شد، گفت: در کارگروهی که تشکیل خواهد شد نهادهای موثر در حوزه حفظ، صاحب‌نظران حوزه حفظ و اعضای گروه مطالعات راهبردی، یافته‌ها و اقدامات انجام شده را بررسی و در جلسه مجمع یا شورا زمانی را برای طراحی یا باز طراحی سند راهبردی طرح ملی حفظ تعیین می‌کنند.
سلامت‌پناه در این بخش از سخنان خود عنوان کرد: امیدواریم سند راهبردی طرح ملی حفظ قرآن را بتوانیم ظرف یک تا دو ماه آینده به شورای راهبردی حفظ قرآن ارائه کنیم.

طرح قرآنی 1448 با وجود محدودیت‌های مالی با قوت اجرا شد
در این بخش از جلسه شورای راهبردی طرح ملی حفظ قرآن، حجت‌الاسلام حمید محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی ضمن تشکر از مدیریت شبکه قرآن و معارف سیما برای اجرای طرح قرآنی 1448 گفت: این طرح با وجود محدودیت‌های مادی با قوت برگزار شد و رقم قابل توجهی از مخاطبان در این طرح شرکت کردند.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی افزود: صدا و سیما به خودی خود خدمات مستقیم ارائه نمی‌کند، بلکه کاری که از صدا و سیما دیده می‌شود برآیند فعالیت‌های سازمان‌ها و دستگاه‌های قرآنی است که در مشارکت دستگاه‌های قرآنی در طرح قرآنی 1448 تجلی پیدا کرد. طرح قرآنی 1448 در مجموع طرح قابل قبولی بوده است که امیدواریم شورای راهبردی شبکه قرآن و معارف سیما نسبت به طرح قرآنی 1449 و برگزاری جلسات شورای سیاست‌گذاری آن اقدام کند.

مشارکت خوب دستگاه‌های قرآنی در طرح قرآنی 1448
در این بخش از برنامه، حسن گروسی، مدیر شبکه قرآن و معارف سیما ضمن تشکر از تمامی دستگاه‌ها و نهادهایی که در اجرای طرح قرآنی 1448 با شبکه قرآن و معارف سیما مشارکت داشته‌اند، گفت: مشارکت خوب دستگاه‌ها و نهادهای قرآنی در طرح قرآنی 1448 نشان‌دهنده آن است که اگر برنامه‌ریزی در حوزه قرآن داشته باشیم، می‌توانیم بهتر از این‌ها هم عمل کنیم.
وی افزود: یک بخشی از طرح قرآنی 1448 مربوط به مسابقه پیامکی و اینترنتی بود، اما اتفاق خوبی که در این طرح افتاد این بود که حدود پنج برابر افزایش مخاطب در کلاس‌های حفظ داشتیم که حفظ آیات موضوعی از سوی این افراد در کلاس‌های حضوری حفظ قابل تحسین بوده است.
در این بخش از جلسه شورای راهبردی طرح ملی حفظ پس از اعلام واگذاری مسئولیت کارگروه علمی این شورا به کریم دولتی، اعضای کمیته علمی با مشورت حاضران مشخص شدند که بر این اساس، شهریار پرهیزکار، حجت‌الاسلام والمسلمین حاج‌ابوالقاسم، امیر آقایی، محمدمهدی بحرالعلوم، ابوالفضل خوش‌منش، محمدحسین محمدزاده، محمد انجم‌شعاع اعضای نهایی کمیته شدند و مقرر شد که کارشناسی بیشتری نیز برای انتخاب احتمالی اعضای جدید به ویژه برای حضور یک کارشناس حفظ از میان بانون انجام شود.

ورود خودجوش بسیجیان شهر تهران در طرح ملی حفظ قرآن
در بخش دیگری از جلسه شورای راهبردی حفظ، رحیم قربانی، رئیس سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ درباره برنامه‌های حفظ که در این سازمان دنبال می‌شود، اظهار کرد: بیش از یک میلیون بسیجی در تهران فعال هستند که این افراد به صورت خودجوش وارد عرصه حفظ قرآن می‌شوند.
وی با بیان اینکه یکی از فعالیت‌های مهم سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ در زمینه حفظ است، عنوان کرد: 217 نفر اعلام آمادگی کرده‌اند تا در امر حفظ به ما کمک کنند که 157 نفر خانم و 60 نفر آقا هستند.

دومین جشنواره تخصصی حفظ بسیج تهران برگزار می‌شود
قربانی با اشاره به نخستین جشنواره تخصصی حفظ که سال گذشته برگزار شد، افزود: سال گذشته بیش از پنج هزار نفر در این جشنواره مشارکت داشته‌اند. دومین دوره جشنواره تخصصی حفظ را نیز مهرماه برگزار می‌کنیم.
وی ادامه داد: ابلاغی در زمینه‌ حفظ قرآن برای بسیجیان شهر تهران داشته‌ایم که در این ابلاغیه عنوان شده است 70 هزار بسیجی تهران باید حافظ قرآن شوند؛ اگر هر پایگاه بسیج در تهران مسئولیت تربیت 35 بسیجی را در زمینه حفظ برعهده بگیرد رقم 70 هزار نفر بسیجی حافظ، محقق خواهد شد.
رئیس سازمان بسیج قرآن و عترت تهران بزرگ با عنوان این مطلب که هزار و 400 پایگاه بسیج تهران فعالیت خود را در زمینه حفظ آغاز کرده‌اند، گفت: برای بهره‌گیری بیشتر از ظرفیت بسیج، مرکز تخصصی حفظ بسیج تهران شکل گرفته است که با تشکیل این مرکز چهار شعبه نیز در کنار آن فعال شده است.
وی ادامه داد: از هفته آینده هر هفته یک مرکز تخصصی حفظ در پایگاه‌های مقاومت بسیج تهران بزرگ راه‌اندازی می‌شود تا بتوانیم بزرگ‌ترین شبکه قرآنی ـ مردمی را در تهران ایجاد کنیم.

راه‌اندازی 374 مهد کودک قرآنی توسط سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ
قربانی یادآور شد: همچنین راه‌اندازی 374 مهدکودک قرآنی را نیز در دستور کار داریم که بیش از 200 مهد کودک تاکنون راه‌اندازی شده که این مهدهای کودک‌ قرآنی به پذیرش کودکان چهار تا شش سال می‌پردازند. همچنین راه‌اندازی 866 مکتب‌خانه قرآنی به منظور آموزش قرآن در منازل نیز در دستور کار ما قرار گرفته است.
در پایان جلسه شورای راهبردی حفظ حکم «کریم دولتی» مسئول کارگروه علمی شورای راهبردی طرح ملی حفظ قرآن از سوی حجت‌الاسلام والمسلمین حمید محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی اعطا شد.

captcha