به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه خبری «الیوم السابع» مصر، عبدالله رینات محمداف، کارشناس شورای مفتیان روسیه در گفتوگو با این رسانه اظهار کرد: مسیحیت و مسیحیان جزء جداییناپذیری از تمدن اسلامی هستند و حمایت از این میراث(تمدن اسلامی) علاوه بر اینکه یک ضرورت مهم برای تضمین ثبات سیاسی کشورهای اسلامی است، بلکه وظیفه دینی مهم برای پیروان آیین نبی مکرم اسلام(ص) است.
وی افزود: تمدن اسلامی نیز از زمان ظهور، عنصر مهمی از تمدن مسیحی بوده است، به گونهای که در حدیث و سیره نبوی نمونههایی وجود دارد که بیانگر رابطه حضرت محمد(ص) با مسیحیان است.
دیدار پیامبر(ص) با بحیرا؛ نمونه بارز تعامل اسلامی ـ مسیحی
محمداف تصریح کرد: یکی از این نمونهها دیدار حضرت محمد(ص) با «بحیرا»، راهبه مسیحی در سفری است که همراه عمویش ابوطالب به سرزمین شام داشتند.
وی گفت: طبق سیره نبوی بحیرا در این دیدار از آینده درخشانی(عظیمی) برای پسر کم سن و سال(محمد(ص)) خبر میدهد و از عمویش ابوطالب میخواهد که مواظبش باشد و به او میگوید:«دست برادرزادهات را بگیر و به مکه بازگرد، به خدا قسم اگر با او به شام برسی و دشمنان او را ببینند، حتما خواهند شناخت و اگر بشناسندش، حتما او را به قتل خواهند رساند».
اهتمام به حقوق مسیحیان و یهودیان از صدر اسلام
محمداف بیان کرد: از همان ابتدا که محمد(ص) دولت تأسیس کرد، اهل کتاب(یهودیان و مسیحیان) را زیر پرچم خود قرار داد و از هزار سال قبل از اهتمام به حقوق بشر در انگلیس، مبانی برابری همه شهروندان در برابر قانون بدون اهتمام به دین و اعتقادات در مدینه منوره اعلام شد.
وی تأکید کرد: در آن زمان(تشکیل دولت اسلامی در مدینه) پیامبر اسلام(ص) اصحابش را از نقض حقوق اهل کتاب بر حذر داشت و فرمود: «إن من یسىء للنصارى أو الیهود، مطرود من رحمة الله وسیلقون عذابًا ألیمًا: کسی که به مسیحیان و یهودیان بد کند، از رحمت خدا محروم است و عذابی الیم(مجازاتی دردناک) به او خواهد رسید».
شاهد مثال قرآنی درباره تعامل اسلامی ـ مسیحی
کارشناس شورای مفتیان روسیه اظهار کرد: در آیات قرآن از مسیحیان سخن به میان آمده که از آن جمله آیه 82 سوره مائده: «وَلَتَجِدَنَّ أَقْرَبَهُمْ مَّوَدَّةً لِّلَّذِینَ آمَنُواْ الَّذِینَ قَالُوَاْ إِنَّا نَصَارَى ذَلِکَ بِأَنَّ مِنْهُمْ قِسِّیسِینَ وَرُهْبَانًا وَأَنَّهُمْ لاَ یَسْتَکْبِرُونَ: و قطعا کسانى را که گفتند ما نصرانى هستیم نزدیکترین مردم در دوستى با مؤمنان خواهى یافت زیرا برخى از آنان دانشمندان و رهبانانىاند که تکبر نمىورزند» است.
پیروی مسلمانان از پیامبر(ص) در تعامل با مسیحیان
وی بیان کرد: محمد(ص) به حکام مسیحی تأکید کرد که اسلام، اعتقادات مسیحیان را محترم میشمارد، به نحوی که در آیه 171 سوره «نساء» آمده است:« إِنَّمَا الْمَسِیحُ عِیسَى ابْنُ مَرْیَمَ رَسُولُ اللّهِ: مسیح عیسى بن مریم فقط پیامبر خداست»، مسلمانان در طول قرنهای متمادی همه این دستورات را شناخته و درک کردهاند و دلیلی نمیبینند که با مسیحیان به شکلی دیگر و خلاف آنچه که پیامبر(ص) با آنان(مسیحیان) رفتار میکرد، با این گروه رفتار کرده و تعامل داشته باشند.
عبدالله رینات محمداف با اشاره به موضع روسیه در قبال توهین به پیامبر عظیم الشأن اسلام(ص) گفت: مسکو کاریکاتورهای موهن به پیامبر(ص) که در رسانههای گروهی غرب منتشر شد و همچنین تلاشها در جهت توهین به اسلام را محکوم کرده و بیش از نیم قرن است که مسئله فلسطین را تأیید میکند و پذیرای نمایندگانی از جنبشهای فتح و حماس است و از کمکهای کشورهای اسلامی به مسلمانان روسیه استقبال میکند.
توجه رئیسجمهور روسیه به مسلمانان
وی افزود: ولادیمیر پوتین روسیه را یک کشور اسلامی نیز دانسته و مسلمانان روسیه را بخشی از جهان اسلام میداند که از تمام حقوقی که جهان اسلام از آن برخوردار است، برخوردار هستند، چرا که مسئله اصلی در سیاست روسیه در عرصه بینالملل پایبندی ثابت و آشکار به گفتوگوی تمدنها و ادیان، توسعه پایدار و مساوات همگانی بدون توجه به هر نوع گرایش دینی است.
محمداف در پایان تصریح کرد: دشمنان اسلام و مسیحیت و دشمنان تمدن اسلامی برای برانگیختن درگیری بین ادیان و طوایف و همچنین بزرگنمایی تنشهای اجتماعی، اقتصادی و سیاسی تلاش میکنند و این درگیریها را درگیریهای دینی تمدنی جلوه میدهند که پیروزی در آن ممکن نیست، دشمنان با برانگیختن مسلمانان علیه مسیحیان، از جهل مردم(برخی از آنان) نسبت به دین و تاریخشان سوءاستفاده میکنند.