کد خبر: 1450553
تاریخ انتشار : ۲۵ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۹
تبلیغ در پزشکی ضداخلاق است؛

حضور پزشکانی در برنامه‌های صداوسیما از طریق مجراهای ناصواب

گروه سلامت: رئیس انجمن جراحی پلاستیک ایران گفت: بعضا در شبکه‌های صداوسیما شخصی حضور پیدا می‌کند و مطالب پزشکی را مطرح می‌کند که نه علم مربوط به آن موضوع را دارد و نه دوره مربوطه را گذرانده است و تنها از طریق مجراهای ناصواب و مسیرهای غیرصحیح وارد این برنامه شده است.

عبدالجلیل کلانترهرمز، رئیس انجمن جراحان پلاستیک کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) در واکنش به فعالیت برخی از شرکت‌های به ظاهر طرف قرارداد با صداوسیما که با دریافت بعضا مبالغ چند میلیونی زمینه حضور پزشکان را برای معرفی و تبلیغ خود در برنامه‌های رسانه ملی هماهنگ می‌کنند، عنوان کرد: در تمامی دنیا تبلیغ در پزشکی ممنوع و ضداخلاق است و هر فردی وارد این کار شود شغل مقدس پزشکی را وارد بازار کالا و تجارت کرده است.
کلانترهرمز این اصل حاکم بر پزشکی را یک اصل ثابت و جدانشدنی دانست و افزود: متاسفانه مکررا دیده می‌شود که ضمن تماس با برخی از پزشکان عنوان می‌شود که در صورت تمایل برای انجام مصاحبه چند دقیقه‌ای باید 10 تا 15 میلیون تومان پرداخت کنید. مسلما اگر آن شخص می‌توانست از طریق نمایش علم و توانمندی خود مردم را جذب کند قطعا حاضر نبود این کار را انجام دهد.
تبلیغ در پزشکی قداست این حرفه را زیر سوال می‌برد
رئیس انجمن جراحان پلاستیک کشور چنین اقدامی را ضرر چندسویی برشمرد و گفت: اول از همه این کار قداست پزشکی را زیرسوال می‌برد، دوم اینکه تبلیغ که یک حالت منفی و بد در پزشکی دارد بعد از مدتی چهره عادی پیدا می‌کند و از طرفی فعالیت‌ها و اقدامات ناشایست غیرعلمی و غیر اصولی در دید مردم طبیعی جلوه داده می‌شود.
وی در تکمیل این بخش از سخنان خود، تصریح کرد: از سوی دیگر مردمی که به صداوسیما اعتماد می‌کنند بعد از مدتی که مشاهده می‌کنند این‌ مطالب هم سرانجامی ندارد و دچار عیب و اشکال است ممکن است آن اعتماد را از دست دهند.
در این بین سلامتی مردم قربانی می‌شود
کلانترهرمز خاطرنشان کرد: از همه مهم‌تر در این بین سلامتی مردم است که قربانی می‌شود. اگر خدای نکرده حتی یک بیمار به واسطه این تبلیغات ناصواب به سمت و سوی آن پزشک، سیستم، دستگاه و یا مجموعه پزشکی کشیده شود تا ابد فردی پاسخگویی این زیان و ضرر نخواهد بود.
رئیس انجمن جراحان پلاستیک کشور ادامه داد: بنابراین لازم است در این زمینه دخالت‌های لازم صورت بگیرد چرا که پزشکی در مملکت ما که جزو سرآمد علوم در کشور است و سالیان سال سکان قوی طبابت ما در دنیا زبانزد همگان است ممکن است با چنین اقداماتی دچار خدشه شود و متاسفانه در بعضی از موارد نیز خدشه دار هم شده است.
حضور پزشکانی در برنامه‌های صداوسیما بدون تخصص و علم مربوطه
وی عنوان کرد: به دفعات بنده به شخصه دیده‌ایم افرادی در صداوسیما و به ویژه در شبکه‌های تبلیغاتی حضور پیدا می‌کنند و در خصوص موضوعی صحبت می‌کنند که نه در تخصص و علم آن فرد است و نه اصلا دوره مربوط به آن را گذرانده است و در طی برنامه نیز مکررا زیرنویس تخصص و فوق تخصص برای آن فرد زده می‌شود و مردم هم اعتماد می‌کنند.
کلانترهرمز خاطرنشان کرد: همه مردم که در خصوص علم آن فرد به تحقیق نمی‌پردازند ولی ما که دست اندرکار هستیم و در مراکز دانشگاهی این دروس را تدریس می‌کنیم به وضوح می‌دانیم این فرد که به برنامه دعوت شده نه دوره را دیده و نه علم این موضوع را دارد بنابراین پسندیده است که به صورت ملایم و محترمانه با این موضوع به شکل کارشناسی برخورد شود و نتایج آن به مسئولان صداوسیما رسانده شود.
قبل از اینکه این عارضه خیلی جدی و غیرقابل حل شود باید جلوی آن گرفته شود
رئیس انجمن جراحان پلاستیک کشور خاطرنشان کرد: مطمئنا مسئولان صداسیما نیز دغدغه‌ای به جز سلامت مردم ندارند و امیدواریم این کارشناسی‌ها بتواند آن‌ها را کمک کرده تا قبل از اینکه این عارضه خیلی جدی و غیرقابل حل شود جلوی آن را بگیرند. اخلاقا در موارد بسیاری صداوسیما کار خود را به خوبی انجام می‌دهد و در حوزه سلامت نیز 80 تا 90 درصد فعالیتش مفید است و کارشناسی‌های خوبی انجام می‌دهد ولی همان 10 درصد نیز می‌تواند عملکرد تمام 90 درصد یاد شده را زیر سوال ببرد.
حضور برخی از افراد تنها از طریق مجراهای ناصواب و مسیرهای غیرصحیح بوده است
وی تاکید کرد: بنابراین در قسمت‌های اصولی و علمی که برخی از شبکه‌ها انجام می‌دهند و خدا را شکر آلوده به این کار نشد‌ه‌اند کار به درستی انجام می‌شود ولی بعضا در شبکه‌های صداوسیما شخصی حضور پیدا می‌کند و مطالبی را مطرح می‌کند که نه علم مربوط به آن موضوع را دارد و نه دوره مربوطه را گذرانده است و تنها از طریق مجراهای ناصواب و مسیرهای غیرصحیح وارد این برنامه شده است.
کلانترهرمز خواستار نظارت هر چه بیشتر به نحوه فعالیت‌های مربوط به این برنامه‌ها شد و افزود: قطعا معاونت درمان صداوسیما می‌تواند نظارت خود را بیشتر کند و کارشناس‌های صدیق را به کار بگیرد و حتی شورای را تشکیل بدهند که در آن شورا گفته شود چه کارشناسانی از چه رشته‌های حضور داشته باشند و اینگونه نباشد که فردی درباره جراحی قلب صحبت کند ولی اصلا اطلاعاتی در این خصوص نداشته باشد. در کل با وجود اینکه تعداد این موارد ناصواب کم است ولی به حدی غیراصولی است که عملکرد سایر پزشکان را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد.

captcha