کد خبر: 1450684
تاریخ انتشار : ۲۵ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۸
میرباقری:

تشکل‌های مردمی ابزار کارآمد برای توسعه اجتماعی و فرهنگی هستند

گروه اجتماعی: قائم‌ مقام وزیر کشور در امور اجتماعی ـ فرهنگی اظهار کرد: تشکل‌های مردمی یکی از ابزارهای کارآمد برای توسعه اجتماعی و فرهنگی هستند که باید ظرفیت این نهادها و تشکل‌ها در جهت حل مشکلات این حوزه ساماندهی شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، مرتضی میرباقری، رئیس مرکز و قائم‌ مقام وزیر کشور در امور اجتماعی و فرهنگی صبح امروز، 25 شهریورماه در همایش مدیران امور اجتماعی و فرهنگی استانداری‌های سراسر کشور در ارومیه اظهار کرد: یکی از سرمایه‌های بی‌نظیر اجتماعی در کشور ما وجود سرمایه اجتماعی مردمی است و از همین رو تشکل‌های مردمی کارآمدترین ابزار برای توسعه در این بخش محسوب می‌شود که باید ظرفیت آن‌ها ساماندهی و تقویت شود.

وی بیان کرد: ظرفیت اجتماعی نیروی مردمی در سال‌های دفاع مقدس و در دوران انقلاب به خوبی ثابت کرده است که همواره در راستای تحقق اهداف نظام و انقلاب تا پای جان ایستادگی و مقاومت دارند و این برای کشور ما یک ظرفیت بی‌بدیل است.

میرباقری با بیان اینکه آزادسازی انرژی‌های مردمی به‌صورت نهادینه‌شده از سیاست‌های جدی دولت در بخش‌های اجتماعی و فرهنگی است، اضافه کرد: برای برون‌رفت از پیامدهای معضلات اجتماعی باید نقشه راه توسعه کشور بر اساس داشته‌ها و نیازها به طور اصولی طراحی شود.

وی با اشاره به وجود عدم توازن در برخی از حوزه‌های اجتماعی که خود عامل بسیاری از ناهنجاری‌های فرهنگی و اجتماعی شده است، افزود: نقشه راه توسعه همه‌جانبه کشور باید طوری ترسیم شود که بتواند عدم توازن را برهم زده و کشور را به سمت توسعه یکپارچه سوق دهد.

میرباقری در ادامه مفسر اصلی اندیشه امام راحل(ره) را مقام معظم رهبری عنوان کرد و افزود: تنها معیار و شاخص در روند توسعه و ترسیم سند توسعه کشور فرمایشات رهبر معظم انقلاب است.

قائم‌ مقام وزیر کشور در امور اجتماعی و فرهنگی با تشریح روند شکل‌گیری بسیاری از جنبش‌های اجتماعی در کشورهای اروپایی و عربی مانند جنبش وال ایستریت و یا بیداری‌های اسلامی در کشورهای عربی، گفت: امروز کشورهای اروپایی به این نتیجه رسیده‌اند که مشارکت‌های مدنی، روابط اجتماعی و تعهد و امنیت اجتماعی در اصل یک سرمایه است.

وی ادامه داد: آنچه امروز به‌عنوان یک موضوع مهم در نظامات جهانی مطرح است نقش محوری سرمایه‌های اجتماعی در توسعه و رشد کشورهاست.

میرباقری با اشاره به برخی از مشکلات در حوزه اجتماعی از جمله حاشیه‌نشینی، طلاق، بیکاری و اعتیاد گفت: بسیاری از مشکلات اجتماعی در کشور نتیجه توسعه نامتوازن است به طوری که امروز بیش از دو سوم استان‌های کشور خارج از کانون توسعه قرار دارند.

captcha