حجتالاسلام مهدی نیکبخت در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) گفت: بعد از برگزاری 15 دوره همایش کتاب سال حوزه، یکی از کارهایی که صورت گرفت، بررسی وضعیت علوم حوزوی از جمله تفسیر و علوم قرآنی است که در قالب کتابی منتشر خواهد شد.
وی با بیان اینکه جدول مختصر آماری از آن در همایش دوره پانزدهم رونمایی شد، افزود: گزارش مختصری از این وضعیتشناسی در تمامی علوم حوزوی از جمله فقه، تفسیر، حدیث و ... در این مجموعه صورت گرفته است و گزارش تفصیلی آن نیز انتشار خواهد یافت.
نیکبخت تصریح کرد: در این مجموعه، وضعیت هر یک از شاخههای علوم حوزه به لحاظ ارتقای رشد کمی و کیفی علم، رشد محققان و مراکز آموزشی هر رشته و نوآوری و ... بیان شده است.
وی ادامه داد: بحث وضعیتشناسی تفسیر و علوم قرآن ناظر به آثار قرآنی ارایه شده در هشت دوره از همایش کتاب سال است که در هر دوره کسانی مانند حجج اسلام والمسلمین فاکر میبدی، بهجتپور، مودب، و علوی مهر داوری آن را برعهده داشتهاند.
وی در پاسخ به این سؤال که با توجه به زیربنا بودن قرآن برای همه علوم اسلامی و حوزوی چه مقدار در همایش کتاب سال، این موضوع مورد توجه هست، گفت: قرآن در همه دورهها به عنوان یکی از رشتههای اصلی همایش مطرح است و ما محدودیتی نیز برای ارسال اثر در این زمینه نداریم منوط به اینکه از سطح کیفی لازم برای ورود به مرحله نهایی برخوردار باشد.
نیکبخت تاکید کرد: توجه به این موضوع باید از سوی نهادهای تصمیمگیر در حوزه مدنظر باشد زیرا همایش کتاب سال تنها مجال و محملی برای عرضه آثار حوزوی در شاخههای مختلف علم است که خودبهخود نقش توسعه و ارتقابخشی علوم را در بردارد.