حجتالاسلام علی حسنی، مدرس حوزه و دانشگاههای ارومیه در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، اظهار کرد: تغییر شیوههای همسرگزینی در سالهای اخیر، توقعات و خواستههای زوجین وتفاوت دیدگاههای آنها، شناخت کافی و نداشتن آگاهی از شرایط فرهنگی و شخصیتی از مهمترین عوامل درخواست طلاق از سوی زوجین است.
وی با بیان اینکه در کشور خلأهای قانونی زیادی در امر طلاق وجود دارد، اظهار کرد: در تدوین قانون باید مسائلی پیشبینی شود که قابل اجرا باشد و با مخالفت مردان نیز روبرو نشود گاهی اوقات قوانین در جاهایی به نفع زنان تغییر میکند که تأثیر چندانی در حقوق آنها ندارد.
حسنی در ادامه سخنان خود در این زمینه افزود: در جاهایی که باید قوانین تغییر کند و حقوق زنان محقق شود، متأسفانه ضعیف عمل میشود.
مدرس حوزه و دانشگاههای ارومیه با اشاره به اینکه میزان آمار طلاق و جدایی در سالهای اخیر با افزایش قابل توجهی همراه است، اظهار کرد: به نظر میرسد طلاق در بین زوجهای ایرانی عادی شده و با کوچکترین مشکلی، طلاق توافقی را به عنوان تنها و بهترین راهکار برمیگزینند که دراین شرایط طلاق توافقی امری اشتباه است.
وی با اشاره به اینکه متأسفانه مردان به مشاوره خانواده مراجعه نمیکنند، افزود: مهارتهای زناشویی باید قبل از زندگی مشترک در قالب مشاوره به جوانان آموخته شود.
حسنی با بیان اینکه متأسفانه در استان مرکز مشاوره قوی وجود ندارد اظهارکرد: بهترین راه برای جلوگیری از طلاق توافقی تربیت مشاوران قوی از لحاظ فرهنگ دینی و ایرانی و اجباری کردن مشاوره قبل ازدواج و قبل طلاق است.