کد خبر: 1451505
تاریخ انتشار : ۲۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۷:۵۰
قربانی:

فعالیت جدید و ویژه‌ای در مباحث قرآنی وزارت بهداشت دیده نمی‌شود

گروه سلامت: دبیر گروه قرآن، عترت و سلامت فرهنگستان علوم پزشکی با تاکید بر اینکه همچنان فعالیت جدیدی در مباحث قرآنی وزارت بهداشت دیده نمی‌شود، گفت: انتظار می‌رود با حضور معاون جدید فرهنگی وزارت بهداشت، اولویتی برای فعالیت‌های قرآنی نیز در کنار فعالیت‌های درمانی ایجاد شود.

رحیم قربانی، دبیر گروه قرآن، عترت و سلامت فرهنگستان علوم پزشکی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با تاکید بر اینکه اولویت‌های قرآن‌پژوهی و طب باید در هر سال تدوین شود، تصریح کرد: باید براساس این اولویت‌ها عناوین کنگره‌ها و همایش‌های قرآن‌پژوهی و طب مشخص شود نه اینکه با گذشت چندسال از آغاز برگزاری این کنگره‌ها ما هنوز عنوان قرآن‌پژوهی و طب کلی را داشته باشیم.
وی اظهار کرد: ممکن است در یک حیطه ما به بحث علوم اجتماعی، روانپزشکی، علوم تغذیه و یا موارد دیگر بپردازیم اما باید این موضوعات اختصاصی شود و هر سال براساس آن کار شود و کتابخانه جامع قرآن‌پژوهی و طب چه کشور و چه جهان اسلام امکان ایجادش در کشور وجود دارد و باید به جایگاهی برسیم که محققان و پژوهشگران از این راه استفاده کنند.
دبیر گروه قرآن، عترت و سلامت فرهنگستان علوم پزشکی همچنین بر لزوم آموزش محققان، روش تحقیق و حمایت از تحقیقات در حوزه‌های قرآن‌پژوهی و طب تاکید کرد و افزود: حتی می‌تواند پژوهشکده‌ها و پژوهشگاه‌های در این زمینه راه‌اندازی و فعالیت‌های ویژه‌ای در آن صورت بگیرد.
قربانی به متولیان راه‌اندازی چنین مراکزی نیز اشاره کرد و گفت: در شورای توسعه قرآنی کشور چهار کمیسیون پیش‌بینی شده است که یکی از آن‌ها کمیسیون پژوهش و آموزش عالی قرآن در نظام بهداشت و سلامت است که متاسفانه نگاه مسئولان مربوطه در شورای توسعه قرآنی به این کمیسیون به عنوان مجموعه‌ای فرعی است در حالی که نظام کارکردی این کمیسیون می‌تواند بسیار تاثیرگذارتر از سایر کمیسیون‌های دیگر باشد.
دبیر گروه قرآن، عترت و سلامت فرهنگستان علوم پزشکی تصریح کرد: به هر ترتیب باید نگاه شورا توسعه قرآنی و هم مسئولان وزارت بهداشت به عنوان متولی اصلی آن به این کمیسون ویژه باشد. در واقع می‌توان گفت کمیسیون تعطیل شده‌ای است به نسبت سایر کمیسیون‌ها و باید پیگیری‌های لازم در این رابطه انجام، اعضای آن فعال و فعالیت‌های مختلف بین اعضا به خوبی تقسیم بندی شود.
وی افزود: در هر صورت از هر سمتی که بخواهیم ببینیم این ظرفیت در مراکز آموزش عالی پزشکی وجود دارد اما ستاد، دبیرخانه و قرارگاه قوی که باید پیگیر امور باشد متاسفانه در این زمینه وجود ندارد و خلأ آن به خوبی احساس می‌شود که با همتی که مسئولان وزارت بهداشت دارند و دغدغه فعالیت‌های قرآنی که در آن وجود دارد امیدواریم توجه ویژه‌ای جهت تحقق اهداف و وظایف این کمیسیون و فعال کردن آن داشته باشند که اگر این اتفاق بیفتد هماهنگی خوبی بین حدود 15 دستگاه، نهاد و سازمان که عضو این کمیسیون هستند ایجاد خواهد شد.
قربانی خاطرنشان کرد: معاون جدید دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت که دبیری این کمیسیون را بر عهده دارد و باید دبیرخانه آن را فعال کند یک شخصیت قرآنی است و انتظار از ایشان نسبت به دوره‌های قبلی بسیار بیشتر است.
فعالیت جدید و ویژه‌ای در مباحث قرآنی وزارت بهداشت دیده نمی‌شود
وی با تاکید بر اینکه همچنان در مباحث قرآنی فعالیت‌ جدید و ویژه‌ای دیده نشده است، ادامه داد: اما با توجه به سابقه، فکر، دوراندیشی و ایده‌الی که از سوابق کار وجود دارد می‌توان چنین تصوری داشت که همت جدی در این زمینه انجام شود و اولویتی برای فعالیت‌های قرآنی نیز در کنار فعالیت‌های درمانی، سلامت، امور تغذیه، خوابگاه و... ایجاد شود.
دبیر گروه قرآن، عترت و سلامت فرهنگستان علوم پزشکی همچنین به مقوله روش تحقیق در حوزه قرآن‌پژوهی و طب نیز اشاره کرد و افزود: زمانی که هدف گذاری‌ها و سیاست‌های که تدوین می‌شود براساس نظر اشخاص و افرادی که عوض می‌شوند و گروه‌های موجود تحت تاثیر قرار می‌گیرد، معمولا فعالیت‌ها ناتمام باقی می‌ماند.
قربانی خاطرنشان کرد: از طرفی هم زمانی که شورای توسعه قرآنی نظارت کافی به کارکرد کمیسیون پژوهش و آموزش عالی قرآن در نظام بهداشت و سلامت داشته باشد مسلما ما مشکل چندانی نخواهیم داشت. اما وقتی هم نظارت کافی نباشد و هم همت جدی از طرف مسئولان اصلی وجود نداشته باشد مطمئنا با وجود ظرفیت‌های خوبی که در دستگاه‌های مختلف، دانشگاه‌ها و افراد پژوهشگر داریم باز هم شاهد کارهای فردی خواهیم بود و فعالیت‌های که باید به نتیجه برسد ناتمام می‌ماند.
وی در پایان گفت: بسیاری از محققان و پژوهشگران دانشگاه‌های علوم پزشکی از روش‌های پژوهش کم اطلاع نیستند اما قرآن‌پژوهی و کارگاه‌های روش تحقیق یک مقوله تخصصی است که  قاعدتا این کارگاهای روش تحقیق باید برای طرح‌ها و افراد مختلف گذاشته شود و براساس یک چارچوب مشخص این روند یک توسعه مناسبی در دانشگاه‌ها پیدا کند و فعالیت‌ها براساس مبنای علمی قرآن‌پژوهی انجام شود.

captcha