حجتالاسلام محمد حیدریزاد، امام جمعه نقده در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، در تشریح ماهیت قوانین و باید ونبایدهای دینی در مکتب اسلام، اظهار کرد: ماهیت وجودی هیچ یک از قوانین در آیین اسلام صلب کننده آزادیهای بشری نیست بلکه تقید به آنها زمینهساز تعالی استعدادهای بشری میشود.
وی عفاف و حجاب را از جمله قوانین و بایدهای دینی در فرهنگ مترقی اسلام عنوان و بیان کرد: قوانین مورد تأکید در اسلام هدفی جز حفظ و تکریم کرامت و ارزشهای انسانی ندارد و که خداوند برای صیانت از فطرت الهی انسان تقید به آنها را واجب کرده است.
امام جمعه نقده یادآور شد: به واسطه عمل به دستورات کتاب الهی است که انسان میتواند زمینههای سوء استفاده افراد هوسران بیقید و بند را در عمل از بین ببرد.
وی با اشاره به تجربههای تلخ رعایت نکردن باید و نبایدهای روابط اجتماعی زنان و مردان در اعصار گذشته، اظهار کرد: ورود فرهنگهای بیگانه غربی در درون خانوادهها و به انحراف کشیده شدن نوع تربیت خانوادگی افراد را از اصلی ترین آسیبهایی بدحجابی است.
حجتالاسلام حیدریزاد گفت: در حال حاضر بسیاری از اندیشمندان جوامع مختلف به آسیبهای جدی نبود پوشش در جامعه و به خطر افتادن حریم خصوصی خانوادهها به صورت آشکار اذعان دارند و این خود بیانگر این اصل مهم ست که قوانین اسلامی از جمله حجاب همگی در جهت سالمسازی جامعه، متعادل و یکسان سازی روابط اجتماعی و در نهایت در جهت افزایش بینش و بصیرت بشری وضع شده است.
امام جمعه نقده در پایان با بیان اینکه بسیاری از دشمنان اسلام و ناآگاهان به حقیقت و فلسفه وجودی احکام الهی حجاب را مانع پیشرفت زن مسلمان عنوان کرده اند، تصریح کرد: ماهیت هیچ یک از قوانین اسلامی آزادی های بشری را صلب نمیکند بلکه با رعایت برخی از باید و نبایدهای اجتماعی بستر مناسب را برای بروز استعدادهای علمی، فرهنگی، اجتماعی افراد به ویژه بانوان را در محیطی امن و به دور از اضطرابهای روانی مهیا میکند.