مرتضی رحمانی موحد، معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به اینکه گردشگری زیارت یکی از جذابترین و از نظر کمی بالاترین میزان ورود گردشگران به کشور را تشکیل میدهد، گفت: وجود سه شهر مقدس مشهد، قم و شیراز و اشتیاقی که میان شیعیان و مسلمانان منطقه وجود دارد این آمار ورودی را به ایران ایجاد کرده است.
سفر سالیانه بیش از یک میلیون و 600 هزار زائر عراقی به ایران
وی با تأکید بر توجه معاونت گردشگری به مقوله تکریم زوار و وظایفی که از جهت اسلامی و دینی بر دوش این معاونت قرار دارد، اظهار کرد: از آبان ماه سال گذشته در حوزه گردشگری زیارت و به ویژه سفر سالیانه بیش از یک میلیون و 600 هزار زائر عراقی به ایران موجب شد کارگروه ساماندهی زوار عراقی در سازمان میراث فرهنگی تشکیل شود.
رحمانیموحد از تشکیل چهار جلسه این کارگروه تاکنون خبر داد و عنوان کرد: با حضور همه دستگاههای دولتی، بخش خصوصی و تشکلهای فعال در این زمینه کارگروه ساماندهی زوار عراقی تمامی مشکلات ورود این زائران را مورد بررسی قرار داده و برای هر کدام از نهادها و سازمانها تکالیفی را مشخص کرده است تا در یک چارچوب هماهنگ و مشارکتآمیز اقدامات همه به سمت ارائه بهترین خدمات پیش برود.
وی اعلام کرد: در آخرین جلسه این کارگروه نیز سند نهایی تصویب و به زودی ابلاغ میشود و سازمان میراث فرهنگی نیز به صورت دقیق بر اجرای وظایفی که بر عهده سازمانهای مختلف گذاشته شده است نظارت میکند.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی اظهار امیدواری کرد با استقرار دولت جدید عراق امکان انجام مذاکرات با طرف عراقی برای ساماندهی زائران در داخل کشور عراق فراهم شود.
مهمترین مشکل گردشگران زیارتی سفرهای انفرادی زوار به ایران است
وی در مجموع برنامه معاونت گردشگری و سازمان میراث فرهنگی را ساماندهی و استفاده حداکثری از نقش و وظایف دستگاهها برای ارائه خدمات بهینه به گردشگران زیارت عنوان کرد و گفت: مهمترین مشکل گردشگران زیارتی که با آن مواجه هستیم بحث سفرهای انفرادی زوار است که اگر بتوانیم این سفرها را به سمت سفرهای گروهی پیش ببریم میتوانیم خدمات بهتری را ارائه کنیم و زائران نیز بهره بیشتری از زیارت و برنامههای فرهنگی ایران ببرند.
تکریم گردشگری و سفر ریشه در آموزههای دینی و آیات قرآنی دارد
رحمانی موحد در پایان با تأکید بر اینکه توجه و تکریم گردشگری و سفر ریشه در آموزههای دینی و آیات قرآنی دارد، گفت: چیزی حدود دو میلیون و نیم گردشگر از حوزههای شیعی و فرهنگی مانند عراق، کشورهای حاشیه خلیج فارس و ... وارد ایران میشوند که 60 تا 70 درصد این افراد برای زیارت میآیند و در کنار زیارت اهدافی مانند دریافت خدمات درمانی و ... را نیز در برنامه سفر خود قرار میدهند.