کد خبر: 1451964
تاریخ انتشار : ۳۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۸:۱۶
شهرام کرمی:

«مهنّا» به حوزه‌های مغفول فرهنگ و هنر انقلاب بپردازد

گروه هنر: عرصه فرهنگ و هنر به‌ویژه در حوزه انقلاب و دفاع مقدس افق وسیعی دارد و تولیت هر بخش از آن باید به شکل تخصصی و کارشناسی به نهادی مستقل واگذار شود؛ امیدوارم مهنا نیز به حوزه‌هایی ورود کند که در رویدادهای فرهنگی و هنری انقلاب اسلامی مغفول مانده است.

شهرام کرمی ، مدیر مرکز هنرهای نمایشی سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران، در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: برخلاف نظر بسیاری از کارشناسان و فعالان تئاتر که تشکیل نهادها و مؤسسات جدید در حوزه هنرهای نمایشی را در راستای بسامان کردن اوضاع این هنر مفید نمی‌دانند، از وقوع چنین امری استقبال می‌کنم.
وی ادامه داد: توفیق نهادهای گوناگون در عرصه هنرهای نمایشی منوط به داشتن سیاست و برنامه مشخصی است که از پیش تعیین شده و قطعاً با چنین فرضی، تشکیل هر کدام از این مؤسسات می‌تواند در هم‌افزایی برای ایجاد فضایی پویا و حرفه‌ای در عرصه هنر تئاتر مؤثر باشد.
کرمی تصریح کرد: تشکیل و آغاز به کار مؤسسه‌ای تحت عنوان مرکز هنرهای نمایشی انقلاب اسلامی(مهنا) نیز از این امر مستثنی نیست و نفس ایجاد آن می‌تواند به رشد و تعالی حوزه فرهنگ و هنر به‌ویژه هنر متعهد انقلابی و اسلامی با فراهم‌آوری زمینه رقابت سالم و جذب سرمایه  کافی کمک شایانی کند.
کارگردان نمایش دفاع مقدسی «پوتین‌های عموبابا» در ادامه گفت: البته نباید از این مسئله نیز غافل شد که همواره آسیب‌هایی در ادامه فعالیت اینگونه مؤسسات در کمین بوده که ممکن است در آینده نزدیک و یا دور، ماهیت کاری آنها را به ورطه تکرار انداخته و اصطلاحاً چنین  شود که انگ موازی‌کاری به آنها زده شود که با توجه به فرض داشتن سیاست و برنامه مشخص احتمال آن به صفر می‌رسد.
«مهنا» به حوزه‌های مغفول توجه کند
دبیر سومین جشنواره «تئاتر شهر» افزود: اعتقاد دارم که عرصه فرهنگ و هنر به ویژه در حوزه انقلاب و دفاع مقدس دارای افق وسیعی است و تولیت هر بخش از آن باید به شکل تخصصی و کارشناسی به نهادی مستقل واگذار شود؛ البته هنوز در مورد برنامه‌های مهنا اطلاع چندانی در دست ندارم اما امیدوارم تا این نهاد که تشکیل آن براساس نیازی بوده است که مسئولان آن را احساس کرده‌اند، به حوزه‌هایی ورود کند که اصلاً سابقه نداشته و یا کمتر مورد توجه در مجموع رویدادهای فرهنگی و هنری با موضوع انقلاب و دفاع مقدس قرار گرفته است.
وی به منویات مقام معظم رهبری در زمینه توجه جدی و حساسیت ویژه به فرهنگ و نامگذاری سال به نام اقتصاد و فرهنگ اشاره کرد و گفت: چون این دو واژه در کنار هم مورد تأکید ایشان بوده است، پس بهتر است برای تقریب بیشتر ذهن مثالی از حوزه اقتصاد بزنم؛ روزگاری نه‌چندان دور تأسیس مؤسسات مالی و اعتباری برای تقویت بنیه اقتصادی و جذب مردم برای سرمایه‌گذاری در زمینه‌های اقتصادی و عمرانی در دستور کار دولت و بانک مرکزی قرار گرفت اما چیزی نگذشت که برخی از این مؤسسات با اهداف و اغراض شخصی تنها به فکر جذب سرمایه، افزایش نقدینگی و در نهایت پرداخت برخی تسهیلات در قالب قرعه‌کشی و اهدای جوایز افتادند و نه تنها رونق اقتصادی را به همراه نداشتند بلکه رکود اقتصادی و تورم را به دنبال داشتند.
کرمی ادامه داد: با به وجود آمدن چنین شرایطی اکنون شاهد هستیم که دولت به تولیت بانک مرکزی و در قالب تشکیل یک ستاد مرکزی و سیاستگذاری، بر عملکرد این مؤسسات در اعطای تسهیلات به سرمایه‌گذاران و بنگاه‌های اقتصادی نظارت کامل دارد و با اعمال ساز و کار تشویقی و تنبیهی تا اندازه زیادی توانسته است فعالیت آنها را در راستای خروج از رکود هدایت کند.
نظارت و حمایت لازمه فعالیت مؤثر و مفید مؤسساتی همچون مهناست
وی گفت: این مثال را از این جهت ذکر کردم که در حوزه فرهنگ و هنر هم ما باید دارای چنین ستاد و مرکز هماهنگی باشیم؛ به فرض به وجود آمدن نهاد و مؤسساتی فرهنگی همچون مهنا که همچنان از ازدیاد آنها دفاع می‌کنم، نباید گذاشت که آنها به حال خود رها شده و از جایی به بعد تنها به انجام کارهایی خنثی و بی‌اثر در حوزه فرهنگ و هنر اقدام کنند.
مدیر تالار هنر در پایان گفت: قطعاً اعمال یک نظام نظارتی بر عملکرد آنها از سوی یک سازمان بالادستی و البته حمایت از کار و ابتکاری که آنها برای پرداختن به مجموعه فعالیت‌های فرهنگی و هنری به خرج می‌دهند، ابزار لازمی است که همانگونه که پیشتر گفتم موجب ایجاد حس رقابت سالم، پویایی و سرزندگی حوزه فرهنگ و هنر می‌شود.

captcha