کبری خزعلی، رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به طرح مصوب مرخصی 9 ماهه زایمان که در راستای سیاستهای افزایش جمعیت اعمال شده است گفت: این طرح تصویب شده اما در مرحله اجرا با تنوع سلیقه اجرایی برخورد شده است.
وی با بیان اینکه برخی از دستگاههای دولتی هستند که بخش وسیعی از بانوان در آن مشغول به کار هستند اما این قانون را اجرایی نمیکنند و بانوان را از حق خود محروم میکنند، اظهار کرد: این حق قانونی بانوان است و باید مطالبه شود و دستگاهها نیز پاسخگو باشند.
خزعلی مسئولیت نظارت بر این قانون را مجلس شورای اسلامی دانست و گفت: این بهانه وجود دارد که در قانون آمده است که دولت مجاز است این طرح را اجرا کند بنابراین چون خود را مکلف نمیدانند از اجرای آن سرباز میزنند.
وی با بیان اینکه بهتر است مجلس شورای اسلامی این قانون را تصحیح و بجای «مجاز است» از واژه «مکلف» است استفاده کند گفت: در حال حاضر نیز برخی از بخشها این قانون را اجرایی میکنند اما وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پرشکی کشور که بیشترین کارمند خانم را دارا هستند این قانون را اجرایی نکردهاند.
رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده با تأکید بر اینکه عدم اجرای این طرح با سیاستهای ابلاغی با افزایش جمعیت مغایرت دارد تصریح کرد: برخی گمان میکنند سه ماه مرخصی بیشتر برای بانوان ضربه اقتصادی برای دستگاه را به دنبال دارد اما غافل هستند که آرامشی که مادر پس از 9 ماه از سلامت و شیرخواری فرزند به دست آورده است سبب بهبود وضعیت کاری وی و برعکس در صورت دلواپسی از شرایط فرزند بر روند کاری وی تأثیر منفی دارد.
یک تهدید جدی
وی با بیان اینکه دادرسی کل کشور، شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده و مجلس شورای اسلامی درصدد است تا کسانی که قانون را به درستی اجرا نمیکنند را شناسایی کند گفت: بهتر است قبل از اینکه این دستگاههای خاطی مورد بازرسی قرار گیرند خود نسبت به اجرای حکم اقدام کنند.
نشود نوشدارو پس از مرگ سهراب. ...
چرا سازمان تامین اجتماعی برای پرسنل رسمی خودش این قانون را اجرا نمی کند درصورتیکه بیشتر ارگان ها برای پرسنل رسمی این حق را قایل شده اند؟