کد خبر: 1453447
تاریخ انتشار : ۰۲ مهر ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۲

راه‌اندازی ۲۵۰ مهد و ۲۱۰ مکتب‌خانه قرآن در مناطق ۲۲گانه تهران + نشانی

گروه فعالیت‌های قرآنی: تاکنون بیش از ۲۵۰ مهد قرآن و ۲۱۰ مکتب‌خانه قرآن راه‌اندازی شده است که از سوی سازمان قرآن و عترت سپاه محمد رسول‌الله(ص) تهران بزرگ تا پایان امسال به رقم ۳۷۴ مهد قرآن و ۸۵۶ مکتب‌خانه قرآن می‌رسد.

رحیم قربانی، رئیس سازمان قرآن و عترت سپاه محمد رسول‌الله(ص) تهران بزرگ در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) در پاسخ به آغاز فعالیت‌های مهدهای قرآن این سازمان، گفت: یکی از اولویت‌ها و رویکرد‌های مهم سازمان قرآن و عترت و بسیج تهران فعالیت در زمینه کودکان و نوجوانان است، لذا برنامه‌ریزی‌های مختلفی در راستای انس و الفت کودکان و نوجوان با قرآن کریم و نهضت قرآن‌آموزی بین کودکان انجام گرفته است که ثمره آن راه‌اندازی مهدهای قرآن و مکتب‌خانه‌های قرآن است.

وی افزود: در این راستا، برنامه‌ریزی سازمان قرآن و عترت بر این است که در هر محله تهران، یک مهد قرآن تأسیس شود یعنی 374 مهد قرآن و 856 مکتب‌خانه قرآن یا همان خانه‌های قرآن در تهران راه‌اندازی شود.

قربانی اضافه کرد: طی برنامه‌ریزهایی انجام شده تاکنون بیش از 250 مهد قرآن و 210 مکتب‌خانه قرآن راه‌اندازی شده که در نظر داریم تا پایان امسال به آن آمار برسیم.

فعالیت مهدهای سازمان قرآن وعترت سپاه در طول سال

رئیس سازمان قرآن و عترت سپاه محمد رسول‌الله(ص) تهران بزرگ تصریح کرد: مکتب‌خانه‌های قرآن در طول سال فعال است که در هر کوچه و محل، کودکان مورد آموزش قرار می‌گیرند و مهدهای قرآن هم به نوعی در طول سال فعال هستند، اما با شروع مدارس فعالیت آنان از لحاظ حجمی و تعداد مراجعه‌کنندگان بیشتر می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه قرآن‌آموزان این مکتب‌خانه‌ها و مهدهای قرآن بین چهار تا شش سال هستند، اظهار کرد: به عبارت دیگر پیش‌دبستانی‌ها فعالیت‌شان در فصل مدارس آغاز می‌شود و مهدهای قرآن نیز تعداد مراجعه‌کنندگانشان در ایام مدارس بیشتر می‌شود و حال آنکه در طول ایام تابستان، مهدهای قرآن فعال بودند.

قربانی در پاسخ به اینکه تهران بزرگ کدام محدوده‌ها را شامل می‌شود؟ اضافه کرد: این مهدهای قرآن و مکتب‌خانه‌ها در تمامی مناطق 22 گانه تهران موجود است، البته به جزء شهرری، شهریار، اسلامشهر و کرج، اما لازم به ذکر است که لواسانات را شامل می‌شود.

رئیس سازمان قرآن و عترت سپاه محمد رسول‌الله(ص) تهران بزرگ در پاسخ به این سؤال که مربیان این مراکز چگونه آموزش می‌بینند؟ گفت: برنامه‌ر یزی مشخصی برای آموزش این مربیان داریم که شامل مرحله توجیهی و مقدماتی، تکمیلی و تخصصی است که هر کدام از این مربیان حداقل به مدت 10 روز آموزش می‌بینند علاوه بر اینکه باید دارای شرایط اولیه باشند.

وی ادامه داد: شرایط اولیه نیز شامل آشنایی کامل مربیان به روخوانی، روان‌خوانی، تجوید اولیه و مفاهیم ساده قرآن کریم، دارا بودن حداقل مدرک کارشناسی، حفظ جزء 30 و حفظ برخی از آیات موضوعی قرآن کریم است.

اجرای دوره 10 روزه ویژه مربیان مهدها و مکتب‌خانه‌های قرآن

قربانی عنوان کرد: پس ازاینکه مربیان این دوره‌ 10 روز را می‌گذرانند باید در چند آزمون مختلف شرکت‌ کنند تا گواهینامه مربیگری مهد و مکتب‌خانه قرآن از سوی سازمان قرآن و عترت سپاه محمد رسول‌الله(ص) تهران بزرگ به آنها اعطا شود.

رئیس سازمان قرآن وعترت سپاه محمد رسول‌الله(ص) تهران بزرگ در پاسخ به اینکه دروس تعیین شده در این مهدهای قرآن و مکتب‌خانه‌ها برای کودکان چیست؟ اضافه کرد: دروس تعیین شده برای آموزش نونهالان، براساس مصوبات آموزش و پرورش در مقطع پیش‌دبستانی است و در کنار آن‌ها مطالب اضافی‌ترآموزش داده می‌شود و براساس همین تفاهم‌نامه‌ای که سازمان بسیج زنان با بخش پیش‌دبستانی آموزش و پرورش دارد مجوز پیش‌دبستانی به بسیج تهران داده‌ شده است.

وی تصریح کرد: والدینی که تمایل دارند نونهالانشان در دوره‌های این مهد قرآن و مکتب‌خانه‌های قرآن حضور پیدا کنند می‌توانند با مراجعه به پایگاه اینترنتی بسیج تهران از نزدیک‌ترین مکان آن با خبر شوند و یا به نواحی بسیج تهران، حوزه‌ها و پایگاه‌های بسیج مراجعه کنند.

رئیس سازمان قرآن و عترت سپاه محمد رسول‌الله(ص) تهران بزرگ در پایان یادآور شد: طول مدت این دوره مهدهای قرآن و مکتب‌خانه‌ها براساس قوانین پیش‌دبستانی آموزش و پرورش است. شهریه‌ای اندک براساس ابلاغیه‌ای که سازمان قرآن و عترت محمد رسول‌الله(ص) تهران بزرگ به مهد‌ها داده است، دریافت می‌شود. پس از پایان سال تحصیلی نیز نونهالان جهت دریافت مدرک به آموزش و پرورش معرفی می‌شوند.

نشانی مهد و پیش‌دبستانی قرآن را اینجا ببینید!

captcha