حجتالاسلام حبیب مقدم، معاون آموزشی حوزههای علمیه آذربایجان غربی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، در رابطه با حفظ کرامت بانوان در جامعه اظهار کرد: بانوان میتوانند در همه زمینههای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی فعالیتهای مناسبی داشته باشند و انواع شغلها را با رعایت و حفظ شئونات اسلامی و اصول شرعی در جامعه انجام دهند.
وی ادامه داد: حکومت اسلامی باید زمینه فعالیت و حضور بانوان در نهادها، ادارت و سازمانهای مختلف را جامعه در فراهم کند و آنان را در جهت حضور فعال در جامعه با امکانات مناسب یاری کند و برای آنان فضاهای جداگانه مانند سالنهای ورزشی بسازد.
وی افزود: دین اسلام و آموزههای دینی جایگاه بسیار رفیع و بالایی برای بانوان مطرح کرده است و فرقی بین زن و مرد قائل نیست و تنها ملاک برتری را تقوا عنوان کرده است.
حجتالاسلام مقدم با اشاره به سنتهای ناپسندیده قبل از اسلام، گفت: در تاریخ مشاهده میکنیم که قبل از آمدن دین مقدس اسلام دختران زنان در جامعه جایگاهی نداشتند و زنده به گور کردن دختران بین اعراب بسیار رایج بود.
وی افزود: بانوان د ردین اسلام جایگاه رفیع و ارزشمندی دارند بهطوری که پیامبر اکرم(ص) دست دختر خود حضرت فاطمه(س) را میبوسید که این موضوع خود نشاندهنده جایگاه بالای بانوان در دین اسلام است.
حجتالاسلام مقدم با بیان سخنی از امام خمینی(ره)، گفت: کشورهای با نگاههای ابزاری به بانوان هرگز آنان را بهعنوان یک انسان وارسته قبول ندارند و این در حالی است که بانوان نقش با عضمت و والای مادر بودن را نیز برعهده دارند و سلامت نسلهای بعدی برعهده آنان است.
وی با اشاره به ترجمه لغت زن در زبان انگلیسی، ادامه داد: جوامع عربی زنان را بهعنوان یک ابزار فقط برای شهوترانیها و هواهای نفسانی خود میخواهند و کرامتی برای بانوان در جامعه قائل نیستد در حالی که دین اسلام از بانوان بهعنوان گل ریحانه که گلی حساس و زیبا است یاد میکند که باید از آن محافظت و نگهداری شود.
معاون آموزشی حوزههای علمیه آذربایجان غربی گفت: دین اسلام توجه به بانوان را بیشتر از آقایان حائز اهمیت دانسته است زیرا بانوان ارزش و مقام والایی در دین اسلام دارند و نیازمند توجهات بیشتری نسبت به آقایان هستند.