عادل مقصودینژاد، معاون حج و عمره مرکز پزشکی حج و زیارت در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در خصوص وضعیت سلامتی زائران حاضر در مناسک حج تمتع، گفت: وضعیت زائران بسیار خوب و بهتر از سالهای گذشته است.
وی با اشاره به اینکه تاکنون چهار نفر از زائران ایرانی فوت کرده، 36 نفر در بیمارستان ایران در عربستان و 15 نفر نیز در بیمارستانهای سعودی بستری هستند، در پاسخ به این سؤال که آیا زائران بستری در بیمارستان توان انجام اعمال حج را دارند، گفت: تیم پزشکی وقوف اضطراری شرایط بیماران را بررسی و در صورتی که زائران کهنسال و بیمار توان انجام اعمال حج را نداشته باشند توسط تیم وقوف اضطراری با شش دستگاه اتوبوس و همراه با تیم کامل پزشکی شبانه به عرفات و منا برده شده و وقوف اضطراری انجام میدهند.
معاون حج و عمره مرکز پزشکی حج و زیارت در پاسخ به این سؤال که سال گذشته اجرای طرح پزشک مجموعه با مشکلاتی همراه بود، اجرای این طرح در سال جاری چگونه پیش میرود، گفت: با توجه به مسائلی که در سال گذشته با آن مواجه شدیم، نقاط ضعف طرح پزشک مجموعه در تهران بررسی و مرتفع شد و تاکنون آرامش کاملی در مجموعه پزشکی حاکم بوده و مشکل خاص در حوزه پزشکی بروز نکرده است.
وی به آغاز مناسک حج از روز هشتم ذیالحجه نیز اشاره و در خصوص اقدامات پزشکی طی مناسک حج، اعلام کرد: در عرفات تیم به صورت کامل مستقر بوده درمانگاههای تخصصی و اورژانس خواهران و برادران نیز به همراه تجهیزات پرتابل آزمایشگاهی و آمبولانسها فعال خواهد بود.
مقصودینژاد ادامه داد: در مشعر نیز دو آمبولانس مجهز مستقر خواهد بود و در منا از ساعت شش بعد از ظهر روز نهم ذیالحجه با تیم کامل پزشکی مستقر هستیم.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا مانند سالهای گذشته مشکل ریزگردها وجود دارد، گفت: شهر مکه شهر شلوغی است و ساختوسازها نیز مسئله ریزگردها را تشدید میکند اما در سال جاری مشکل ریزگردها کمتر از سالهای گذشته بود اما لازم است زائران به ویژه افراد کهنسال در ایام تشریق کمتر تردد داشته باشند، مایعات بیشتر بنوشند و بهداشت فردی را رعایت کنند.
مقصودینژاد در پایان اعلام کرد: 60 تا 70 درصد کادر پزشکی اعزامی به حج اعمال به دلیل انجام خدمات پزشکی نمیتوانند اعمال حج تمتع را به جا بیاورند و تنها امکان انجام اعمال عمره مفرده را پیدا میکنند.