وحید آقاپور، بازیگر و کارگردان تئاتر در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) گفت: ایجاد نهادی تازه در حوزه تئاتر انقلاب و دفاع مقدس با نام مرکز هنرهای نمایشی انقلاب با نام اختصاری «مهنا» جای شگفتی دارد؛ این حوزه با فرض همین شرایط عادی و معمولی هم از تکثر مراجع و مؤسساتی که مدعی تولیت تئاتر دفاع مقدس هستند رنج میبرد.
کارگردان نمایش دفاع مقدسی«شن» ادامه داد: در جریان تجربه اخیرم در کارگردانی نمایش «شن» با لایههای متعددی از نظام مدیریتی در حوزه تئاتر دفاع مقدس مواجه شدم که به نوعی باید تأییدیه همه آنها را برای بلامانع بودن اجرای نمایش را میگرفتم، این یعنی مانعتراشی و وضع قواعد دست و پاگیر در حوزه تئاتر انقلابی و ارزشی که متأسفانه همچنان مبتلا به آن هستیم.
وی گفت: شاید به دلیل همین دست و پاگیر بودن ضوابط حاکم است که با وجود بکر بودن برخی از موضوع دفاع مقدس که میتواند نگاه و منظری تازه در حوزه فرهنگ انقلاب و دفاع مقدس به وجود آورد کمتر کارگردانی رغبت به فعالیت در این زمینه پیدا میکند.
بازیگر نمایش دفاع مقدسی «ترن» تصریح کرد: کسری بودجه، فقدان منابع مالی مفید عملاً حمایت مؤثر از جریان تئاتر انقلاب و دفاع مقدس را ناممکن کرده است و در این شرایط که اوضاع نابسامانی را در حال تجربه هستیم، باز خبر می رسد که یک نهاد و مؤسسه دیگر پای در مسیر فعالیت تئاتر انقلاب اسلامی گذاشته است، حال با چه هدف و منظوری معلوم نیست اما قطعاً به مرور زمان به ورطه تکرار خواهد افتاد و اقداماتی موازی در موزه فرهنگ و هنر انقلاب اسلامی خواهد داشت.
وی گفت: به هر حال ایجاد نهادی تازه با هر ماهیتی و تثبیت آن هزینه بر است، اگر به واقع پول برای هزینه تشکیلاتی اینچنینی وجود دارد آن هم با توجیه کمک به بهبود شرایط تولیدات تئاتر انقلاب و دفاع مقدس، چرا این بودجه به طور مستقیم به بدنه حرفهای این گونه تئاتری تزریق نمیشود؟
این بازیگر تئاتر در پایان گفت: با همه این تفاصیل تشکیل «مهنا» را حتی با نیت خیر و صلاح مسئولان، موجه نمی دانم و تصور میکنم فعالیت آن در نهایت مشکلی بر مشکلات این حوزه اضافه کرده و روند جاری تئاتر انقلاب را با وجود همه نواقص مختل خواهد کرد.