محمدرضا داودآبادی فراهانی، معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، با اشاره به عملکرد فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: به نظر میرسد این فراکسیون در مقایسه با سایر فراکسیونهای مجلس عملکرد خوب و مطلوبی داشته است.
وی با بیان اینکه انتظاراتی که از فراکسیون داریم، باید متفاوت از کمیسیون باشد، گفت: فراکسیونها اختیاراتی ندارند؛ در واقع مجموعهای از نمایندگانی هستند که دغدغهها و علائق مشترک در یک حوزه خاص دارند برای رشد و توسعه آن تجمع و رایزنی میکنند.
داودآبادی فراهانی خاطرنشان کرد: فراکسیون قرآن و عترت تا حدی که میتواند در امور ذینفوذ باشد و کارها را به پیش ببرد، توانسته موفق عمل کند.
وی در مورد تعامل این فراکسیون با فعالان و مدیران قرآنی و همچنین شناسایی آسیبهای جامعه قرآنی گفت: تعاملی که این فراکسیون با مدیران و فعالان قرآنی دارد در حد مطلوب و توانمندیهای فراکسیون بوده و در این زمینه عملکرد مثبتی داشته است؛ تا حدی که کارگروههایی با حضور فعالان قرآنی تشکیل داده و به نوعی از آنها مشاوره میگیرد.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت همچنین اظهار کرد: از سوی دیگر آسیبشناسی از وضعیت قرآنی در تعریف فراکسیون نمیگنجد و من معتقد نیستم که فراکسیون باید چنین قدرت کارشناسی را داشته باشد؛ اما تعامل آنها با فعالان قرآنی برای رفع مشکلات در حوزه تقنینی مناسب بوده است.
داودآبادی فراهانی در مورد فعالیت اعضای فراکسیون قرآن و عترت مجلس گفت: به عنوان فردی که دو سه دهه در حوزه قرآنی فعالیت کردهام، از زمانی که این فراکسیون تشکیل شده به جز رئیس فراکسیون قرآن و یکی دو نماینده دیگری که در یکی از جلسات مشترک با فراکسیون حضور داشتند، نماینده دیگری را ندیدهام؛ البته برخی اسامی نمایندگان به عنوان اعضای فراکسیون قرآن و عترت مجلس منتشر شده اما هیچگاه در حوزه قرآنی دیده نشدهاند.
وی تصریح کرد: گاه ممکن است نمایندهای کارهای زیادی در زمینههای مختلف انجام دهد، اما وقتی فراکسیونی تشکیل میشود اعضای فراکسیون باید در تعامل با فعالان آن حوزه باشند؛ در مورد این فراکسیون، انتظار میرفت حداقل شورای مرکزی با بدنه فعالان و مدیران قرآنی ارتباط داشته باشند.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت گفت: ارتباط و تعامل فراکسیون قرآن و عترت محدود به رئیس فراکسیون و یکی دو نماینده دیگر میشود و به نظر میرسد حضور سایر اعضا پررنگ نیست.
داودآبادی فراهانی با تأکید بر اینکه این مجموعه باید از فراکسیون یکنفره به یک فراکسیون واقعی تغییر جایگاه بدهد، گفت: باید حداقل هسته مرکزی فراکسیون حضور فعالی در عرصه قرآنی داشته باشد این در حالی است که افراد بسیار محدودی حضور فعالی دارند.
وی بر ضرورت تقویت نظارت فراکسیون قرآن و عترت مجلس بر مصوبات قرآنی مجلس تأکید کرد و افزود: لازم است فراکسیون قوانینی که پیگیری و در مجلس تصویب شده و به صورت قانون درآمده را مورد توجه و پیگیری قرار دهد و با پایش عملکردها، به سمت تحقق اهدافی که در تصویب قوانین مشخص شده پیش برود.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت افزود: فراکسیون با توجه به ضرورت و اولویتهایی که جامعه قرآنی داشته، طرحهایی را ارائه کرده و در مجلس به نتیجه رسانده است؛ اما در اکمال کار لازم است نحوه اجرایی شدن قوانین را نیز مورد بررسی قرار دهد که به نظر میرسد در این زمینه عملکرد مناسبی نداشته است.
داودآبادی فراهانی به نمونههایی از مصوبات قرآنی مجلس اشاره کرد و افزود: طی چند سال اخیر در لایحه بودجه بر این نکته تأکید میشود که دارالقرآنها و مؤسسات قرآنی از پرداخت هزینه انشعابات آب و برق و گاز معاف هستند؛ در قانون بیمه نیز تصویب شد که مؤسسات قرآنی 20 درصد از حق بیمه کارکنان خود را پرداخت نکنند اما در مورد کیفیت اجرایی شدن این مصوبات باید پیگیریهای لازم صورت گیرد.