کد خبر: 1457147
تاریخ انتشار : ۱۳ مهر ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۹

دین‌گریزی جوانان امری فطری نیست

گروه اندیشه: کارشناس آموزش و پژوهش امور فرهنگی اداره‌کل تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی با بیان اینکه دین گریزی جوانان به عوامل غیر فطری و بسترسازی برمی‌گردد، گفت: دین‌گریزی جوانان امری فطری نیست.

حجت‌الاسلام حسن دوستی، کارشناس آموزش و پژوهش فرهنگی اداره‌کل تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، اظهار کرد: فطرت انسان توأم با دین است و هیچ جوانی نمی‌تواند ادعا کند که دین گریز است و علاقه‌ای به دین ندارد، بلکه جوانان در ظاهر امر نسبت به پذیرش دین کم علاقه شده‌اند.

وی ادامه داد: این مسئله به یک‌سری از عوامل بیرونی برمی‌گردد که خارج از فطرت انسان است درون انسان با دین و انبیا و ائمه(ع) و قرآن همراه است چون فطرت انسان می‌طلبد که به سمت این‌گونه مسایل برود ولی یک‌سری از عوامل خارجی مانع از این مسئله می‌شود.

حجت‌الاسلام دوستی با اشاره به کوتاهی‌های صورت گرفته در امر ترویج مسائل دینی افزود: بروز نامناسب رفتار برخی از مردم در اجتماع، مسئولان و بزرگان دین و حتی مربیان دینی و برخی از والدین با نوجوانان و جوانان به شکلی بوده است که باعث دل‌زدگی جوانان از مسائل دینی شده است و البته تبلیعات سوء و شبانه‌روزی از طرف رسانه‌های غربی در ترویج سبک زندگی غربی، بر تأثیر بیشتر این مسئله افزوده است.

وی گفت: برای مقابله با روند رو به رشد مسئله دین‌گریزی برخی جوانان، لازم است در ابتدای امر ما مسئولان و همچنین، بزرگان دینی و خانواده‌ها به اصلاح خود بپردازیم و خود را ملزم به دقیق شدن در رعایت مسائل دینی گردانیم چراکه کودکان و نوجوانان و جوانان از ما می‌آموزند و با رفتارهای ما دین را مورد سنجش و ارزیابی قرار می‌دهند.

حجت‌الاسلام دوستی ادامه داد: اگر ما از منظر دینی فردی کامل باشیم دیگر جوانان و نوجوانان دین‌گریز نخواهیم داشت، زیرا بنابر آیه 3 سوره مائده: «أَکْمَلْتُ لَکُمْ دینَکُمْ» دین اسلام دین کامل، دین امید و دین رحمت و مروت نسبت به بندگان است، دین سخت‌گیری و ناامیدی نیست بلکه دین شادابی است و جوانان هیچ‌وقت از چیزی که در آن شادی و امید است گریزان نمی‌شوند.

دین اسلام دین شادی و پاکی‌ و دین رحمت و عطوفت است

وی افزود: باید قبول کنیم که اطلاع‌رسانی از دین به‌درستی صورت نگرفته است که جوانان تصور دارند دین اسلام تنها دین حزن و اندوه است و هیچ برنامه‌ای برای شاد زیستن جوانان ندارد، در حالیکه دین اسلام دین شادی و پاکی‌هاست و دین رحمت و عطوفت است.

حجت‌الاسلام دوستی با اشاره به گستره وسعت دین اسلام اظهار کرد: دین اسلام برای هر چیزی در جای خود برنامه دارد و از گریه و اندوه جز در موارد مشخص و محدود پرهیز می‌دهد و از پوشش تیره نیز جز در مواردی که پوشیدن آن به صلاح است منع می‌کند.

وی بیان کرد: دین اسلام پوشیدن لباس سفید و زیبا و بشاش را مستحب می‌داند وبه آن تشویق می‌کند چون موافق با فطرت زیبایی پسند انسان‌هاست لذا دین اسلام هرگز ما را به غم و ماتم و اندوه بیهوده تشویق نمی‌کند.

حجت‌الاسلام دوستی ادامه داد: دین اسلام مسلمانان را به تفریح کردن توصیه می‌کند اما موافق با هر نوع تفریحی نیست بلکه تفریحی را توصیه می‌کند که سالم باشد و خطری بابت آن متوجه خود فرد یا دیگران نباشد.

معرفت و بصیرت نسبت به دین را باید در بین جوانان افزایش داد

وی با بیان اینکه تربیت افراد در قرآن جلوتر از تعلیم عنوان شده است افزود: در قرآن خداوند می‌فرماید «یزکیهم و یعلمهم الکتاب و الحکمة» «اول افراد را تزکیه نفس دهید و پس از آن به تعلیم آن‌ها بپردازید»، بنابراین باید معرفت و بصیرت نسبت به دین را در بین جوانان افزایش داد.

این مقام مسئول با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در مورد آموزش وپرورش جوانان، گفت: ایشان از آموزش و پرورش که مخاطب آن نوجوانان و جوانان هستند سه چیز که تهذیب، تعلیم و ورزش، ورزش هم باید در کنار سایر امور باشد را می‌خواهند، چون عقل سالم در بدن سالم است و دین کامل نیز در بدن سالم است.

کارشناس آموزش و پژوهش فرهنگی اداره‌کل تبلیغات اسلامی در پایان اظهار کرد: اگر مساجد ما به صورت مجتمع فرهنگی ساخته شوند مانند چند مجتمع فرهنگی، تفریحی که در قم و تهران ساخته شده است دلیلی ندارد که جوان از مسجد گریزان باشد چون می‌تواند به همراه عبادت به تفریح سالم بپردازد.

captcha