احمد حاجیشریف، معاون نظارت بر چاپ و نشر قرآن سازمان دارالقرآنالکریم در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره مسائل و مشکلات چاپ قرآن در کشور گفت: در تلاشیم تا در رابطه با مسائل چاپ قرآن با مسئولان وزارت ارشاد جلسهای برگزار و آنها را مطرح کنیم؛ چرا که در رابطه با این موضوع با مشکلات متعددی مواجه هستیم.
وی افزود: یکی از مسائل مهم، چاپ قرآنهای 120 حزبی به جای 30 جزئی است که چاپخانهها و صحافیها قرآن را در 120 حزب تقسیم و هر حزب را به صورت جداگانه چاپ میکنند که اغلب اول آنها از وسط یک آیه و پایان آن نیز در وسط یک آیه ختم میشود و در برخی موارد ابتدا و انتهای این قرآنها کفرآمیز و غلط است.
حاجیشریف ادامه داد: در این زمینه مکاتباتی را با ناشران و صحافیها انجام دادیم که اقداماتی در این راستا انجام نشد و بخش عمدهای از این مکاتبات با اداره کل کتاب وزارت ارشاد است که باید جلوی این کار را بگیرند، چرا که اغلب این قرآنها در مساجد و مجالس عزاداری توسط مردم مورد استفاده قرار میگیرد.
وی در پاسخ به این پرسش که در گذشته هم چاپ این قرآنها رواج داشته یا به تازگی بروز و ظهور یافته است، بیان کرد: نه، این اقدام از سالهای گذشته وجود داشته و طی این سالها مکاتباتی میکنیم که جلوی این کار گرفته شود، اما این کار انجام نشده است در صورتی که باید برخورد جدی با آن صورت گیرد.
معاون نظارت بر چاپ و نشر قرآن سازمان دارالقرآنالکریم در پایان درباره اینکه کسی مسئولیت قیمتگذاری قرآن را نمیپذیرد، گفت: متولی امور فرهنگی در کشور وزارت ارشاد است و این وزارتخانه باید در راستای قیمتگذاری قرآن اقدام کند و نظارت جدی داشته باشد و اگر آنها این مسئولیت را برعهده ندارند، باید نهاد یا سازمان متولی این امر را معرفی کنند.
گفتنی است، سازمان دارالقرآن الکریم که وظیفه نظارت بر چاپ و نشر قرآن و بررسی صحت متن عربی این کلام آسمانی را برعهده دارد، اما صحت ترجمه قرآن و اموری مانند کیفیت چاپ، قیمتگذاری قرآن و نحوه چاپ قرآنها برعهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، هر چند پیگیریهای خبرگزاری ایکنا تاکنون در این زمینه به نتیجهای نرسیده است و میتوان گفت امور مهم قرآن نظیر آنچه ذکر شد، در کشور بدون متولی است و نظارتی بر آن نمیشود و ناشران و صحافیها و چاپخانهها خود را در این زمینه ملزم به پاسخگویی به هیچ نهاد و سازمانی نمیدانند.