کد خبر: 1457315
تاریخ انتشار : ۱۴ مهر ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۵

سرمایه‌گذاری در موقوفات؛ از مصادیق مدیریت کارآمد/ مردم به حرمت خاص وقف آگاه نیستند

گروه اجتماعی: رئیس اداره اوقاف فردوس با بیان اینکه مردم به حرمت خاص وقف آگاه نیستند و با مسائل و موارد مصرف وقف نیز آشنایی لازم را ندارند، گفت: تشویق واقفان کوچک و معرفی پیشکسوتان وقف از جمله عوامل مؤثر در همگانی کردن این حسنه اسلامی در جامعه است.


حجت‌الاسلام جواد طلایی، رئیس اداره اوقاف و امور خیریه فردوس در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان جنوبی، گفت: وقف مربوط به طبقه‌ای خاص و یا مقطع سنی خاص نیست لذا باید زمینه‌ای ایجاد کرد تا برخلاف فضای حاکم فعلی تمامی طبقات و اقشار مردم و در هر گروه سنی امکان و استعداد انجام این عمل خداپسندانه را داشته باشند.



وی از وقف یک باب منزل  مسکونی با نیت عزاداری طفلان مسلم خبر داد و اظهار کرد: ارزش این موقوفه 80 میلیون تومان برآورد شده است.



رئیس اداره اوقاف و امور خیریه فردوس با بیان اینکه امسال زمینی به مساحت 381 متر مربع برای ساخت مسجد و نمازخانه در روستای خانه‌کوک فردوس وقف شده، اظهار کرد: ارزش این موقوفه 8 میلیون تومان است.



طلایی با اشاره به اینکه واقف نسبت به هم‌نوعان خود احساس مسئولیت می‌کند و درک درستی نسبت به اوضاع زمان دارد، اظهار کرد: انفاق و وقف ارزش بسیار زیادی داشته و زمینه‌ساز برکاتی والا برای جامعه و سبب رشد انسان است.



وی با تأکید بر اینکه از مصادیق مدیریت کارآمد و آینده‌نگر سرمایه‌گذاری در امر موقوفات است، افزود: باید تعاملی ارزنده میان مجموعه اوقاف و متولیان موقوفات وجود داشته باشد. 



رئیس اداره اوقاف و امور خیریه فردوس با تأکید بر اینکه اهمیت وقف به‌ویژه در حوزه‌های تربیتی و آموزشی به‌دلیل توجه به پرورش و تربیت سرمایه‌های آینده کشور بسیار بالا است، اظهار کرد: بزرگترین برکت وقف در جامعه تربیت احساسات جمعی است که باید از آن به بهترین شکل بهره گرفت.



طلایی با بیان اینکه اگر فرهنگ وقف در جامعه اسلامی نهادینه شود، راه برای تکامل جامعه در ابعاد مختلف مانند بعد اخلاقی فراهم می‌شود، یادآور شد: اگر امر وقف و جایگاه این مهم در اسلام برای افراد تشریح شود به‌راحتی امر تبلیغ نیز میسر می‌شود و همگان نسبت به این فریضه همگام می‌شوند.



وی با اشاره به اینکه هرچند عمل وقف عملی شخصی و اختصاصی به حساب می‌آید، بیان کرد: تشویق افراد به این امر و تفهیم کردن مزایای اجتماعی و اقتصادی نهفته در آن می‌تواند در گسترش و اشاعه این عمل خدا پسندانه مؤثر باشد.



ضرورت هموار کردن موانع موجود در امر وقف



رئیس اداره اوقاف فردوس با بیان اینکه مردم به حرمت خاص وقف آگاه نیستند و با مسائل و موارد مصرف وقف نیز آشنایی لازم را ندارند، افزود: تشویق واقفان کوچک و معرفی پیشکسوتان وقف از جمله عوامل مؤثر در همگانی کردن این حسنه اسلامی در جامعه است.



طلایی بر لزوم اطلاع‌رسانی درباره فواید و کارکردهای وقف در جامعه اشاره و بیان کرد: امروزه تبلیغات رسانه‌ای، فناوری ارتباطات و اطلاعات که کار اصلی آن‌ها شکل بخشیدن افکار و خواسته‌های بشر است می‌تواند با ساز و کاری مناسب به گسترش فرهنگ وقف در بین سطوح گوناگون جامعه کمک کند.



وی بر ضرورت هموار کردن موانع موجود در امر وقف تأکید و یادآور شد: مرتفع کردن مشکلات قانونی و حقوقی در این ارتباط و آسان کردن شرایط و تشریفات رسمی مرتبط با موقوفات از عوامل مؤثر در بسط و رواج سنت وقف در جامعه است.

captcha