کد خبر: 1457499
تاریخ انتشار : ۱۴ مهر ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۸
سرابی اظهار کرد:

لزوم ارائه راهکار برای توجه به معانی آیات قرآن در کنار تلاوت

گروه فعالیت‌های قرآنی: قائم مقام شورای عالی قرآن در مراسم سومین سالگرد راه‌اندازی کرسی‌های تلاوت اذانگاهی اظهار کرد: برای توجه بیشتر به معانی و مفاهیم آیات قرآن در کنار تلاوت، باید به دنبال راهکارهایی باشیم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) سیدعلی سرابی، قائم مقام شورای عالی قرآن در مراسم سومین سالگرد راه‌اندازی کرسی‌های تلاوت اذانگاهی و بیست‌و‌سومین سالگرد تأسیس شورای عالی قرآن که پیش از ظهر امروز، 14 مهر در مسجد بلال صداوسیما برگزار شد، اظهار کرد: کرسی‌های تلاوت اذانگاهی در دانشگاه افسری امام علی(ع)، مسجد بلال صداوسیما و مجتمع امام خمینی(ره) برگزار می‌شود.

پس از انقلاب اسلامی فصلی نو در جهت انس جامعه با قرآن ایجاد شد
سیدعلی سرابی با بیان اینکه تلاوت قرآن و استماع تلاوت قرآن پیش از انقلاب در کشور ما و کشورهای شیعه مهجور و مظلوم بوده است، گفت: با پیروزی انقلاب اسلامی و رهنمودهای امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری فصلی نو در انس جامعه با قرآن شروع شد که آثار و برکات آن در جامعه نیز مشهود است.
وی افزود: ما این برکات و نورانیت که در جامعه ایجاد شده را مدیون توصیه‌ها و پی‌گیری مقام معظم رهبری در زمینه فراگیر شدن قرآن هستیم.

کرسی‌های تلاوت اذانگاهی با تأکیدات مقام معظم رهبری راه‌اندازی شد
قائم مقام شورای عالی قرآن اظهار کرد: کرسی‌های تلاوت اذانگاهی زمانی آغاز شد که رهبر معظم انقلاب در یک محفل قرآنی سفارش کردند ساعاتی از روز را برای تلاوت قرآن و شنیدن قرآن وقت بگذاریم و البته ما به عنوان دست‌اندرکاران کرسی‌های تلاوت اذانگاهی باید تلاش کنیم هر چه بیشتر از تلاوت و استماع قرآن بهره‌برداری صورت گیرد.
وی با بیان اینکه تلاوت زیبا و صوت دلنشین قرآن تأثیر بسیار زیادی بر مخاطبان و مستمعان دارد، گفت: تلاوت زیبا و دلنشین دلها را به سمت قرآن جذب می‌کند، اما برای اینکه از کلام الهی بهره بگیریم لازم است به مفاهیم آیات نیز توجه کنیم و صوت و تلاوت خود را با مفاهیم تنظیم کنیم تا بر دل مستمعان بنشیند و مستمعان نیز بر آنچه می‌شوند تأمل کنند.

تدبر جزو لاینفک استماع قرآن است
سرابی با عنوان این مطلب که تدبر جزو لاینفک استماع قرآن است، اظهار کرد: تدبر در مفاهیم و معانی قرآن بهره از تلاوت قرآن را نیز کامل می‌کند و بنابر تعابیر، اگر تلاوت همراه با تدبر نباشد خیری در آن نیست.
وی ادامه داد: باید برای نهادینه شدن تدبر در کنار تلاوت راهکارهایی را ارائه کنیم تا مردمی که با زبان قرآن که زبان عربی است آشنا نیستند به نحوی از معانی آیات نیز استفاده کنند. در سیمای جمهوری اسلامی ایران گاهی پیام‌ها و معانی به صورت زیرنویس در حین تلاوت می‌آید که کار بسیار خوبی است اما در تلاوت‌های زنده و تلاوت‌هایی که از رادیو قرآن پخش می‌شود این امکان وجود ندارد که معانی نیز مطرح شود و باید به دنبال راهکاری برای این مسئله باشیم.
وی در پایان گفت: امیدواریم در برنامه‌های آتی خود و در کرسی‌های تلاوت اذان‌گاهی بتوانیم راهکار خوبی برای توجه به مفاهیم و ارائه معانی آیات قرآن به مستمعین باشیم.

captcha