کد خبر: 1458420
تاریخ انتشار : ۱۶ مهر ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۲
همایون هاشمی:

هنر ابزاری اثربخش در سلامت زندگی بشری است/ راه‌اندازی جایزه هنری شهید فیاض‌بخش

گروه هنر: رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: در قالب فاز نوسازی سازمان بهزیستی کشور به اهمیت جایگاه هنر به عنوان ابزاری اثربخش و مفید در تحولات زندگی مردم واقف شده ایم و قصد داریم با استفاده از بخش‌ها و رشته‌های گوناگون هنری در مسیر تعالی زندگی جمعیت هدف سازمان گام برداریم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) نشست خبری نخستین جشنواره سراسری تئاتر خیابانی بهزیستی «طلوع امید» پیش از ظهر امروز چهارشنبه 16 مهر با حضور همایون هاشمی، رئیس سازمان بهزیستی کشور و نرجس بختیار خلج، دبیر این جشنواره در سالن کنفرانس ساختمان مرکزی سازمان بهزیستی کشور برگزار شد.
همایون هاشمی، رئیس سازمان بهزیستی کشور در ابتدای این نشست ضمن تبریک روز جهانی کودک گفت: از سوی این سازمان این هفته به نام هفته ملی کودک نامگذاری شده است که به شکل تخصصی به این حوزه به ویژه در امور فرهنگی و هنری رسیدگی شود.
وی با اشاره به اینکه معمولاً سازمان بهزیستی در دهه ولایت از عید سعید قربان تا عید سعید غدیرخم،  دهه پرترافیکی را از سر می‌گذراند گفت: در سازمان بهزیستی کشور به تازگی فازی در حال عملیاتی شدن است و آن فاز نوسازی در ارکان سازمانی این نهاد است و ما کوشش داریم در قالب برنامه‌های راهبردی  رویکرد نوینی به سوی مقولاتی داشته باشیم که در گذشته کمتر به آنها پرداخته شده است که یکی از آنها رویکرد هنری است.

هدف بهزیستی تنها حمایت نیست بلکه درصدد توانمندسازی جامعه هدف خود نیز هستیم
هاشمی تصریح کرد: اعتقاد داریم که هنر به عنوان یک اصل و ابزار مفید و اثربخش در زندگی انسانی و اجتماعی تأثیراتی شگرفی دارد و ما در نظر داریم با توسل به این ابزار از حمایت صرف جمعیت هدف خودمان خارج شده و در عرصه توانمندسازی آنها برای معیشت و زندگی بهتر گام برداریم.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان بهزیستی کشور در ادامه گفت: نیل به سوی سازمانی تخصصی که در آن به توانمندسازی جمعیت هدف اندیشه می‌کند و درصدد توانمندسازی آنهاست با توسل به ابزارهای نو و فراگیری فرهنگی و هنری در جامعه محقق می‌شود و ما در سازمان بهزیستی  در حوزه آسیب‌شناسی اجتماعی نیز به قابلیت‌های موجود در امور فرهنگی و هنری واقف شده‌ایم.
هاشمی گفت: سازمان بهزیستی معمولاً افراد را در سه شاخه تحت پوشش خود قرار داده است: انسان‌های معلول، زنان سرپرست خانوار و فرزندان و ایتام؛ این جزء وظایف ذاتی و تکالیف الهی این سازمان است و امور هنری در این سه حوزه می‌تواند تأثیرگذار و موجب تحرک سازمانی شود ضمن آن که مثال‌های متنوعی نیز زد که از راه هنری می‌توان اشتغال‌زایی برای جمعیت هدف سازمان کرد و با مفهوم‌سازی و ایجاد ارتباط میان هنرمندان  و افراد تحت پوشش سازمان کارکردهای فرابخشی داشت.

حساس‌سازی عمومی و طب پیشگیری؛ دستور‌العمل جامع سازمان بهزیستی
وی با اشاره به اینکه یکی از سطوح تخصصی این سازمان برای انجام امور تخصصی برای پیشگیری از ناملایمات و ناهنجاری‌های اجتماعی حساس‌سازی عمومی است، گفت: در سازمان برای همه جامعه موضوعی طرح می‌شود که از آن به طب پیشگیری تعبیر می‌شود و دارای کارکردهای اجتماعی است.
هاشمی تأکید کرد: براساس همین تغییر رویکرد و در راستای فاز نوسازی فعالیت‌های سازمان بهزیستی به سراغ هنر آمدیم که در ادامه منجر به تأسیس خانه هنر بهزیستی شد که محل رفت و آمد هنرمندان و ایجاد فکرهای اجرایی در حوزه فرهنگ و هنر است و خوشبختانه در مدت زمان کوتاهی از  تأسیس  برنامه‌های متنوعی در آن تولید شد که نمونه بارز آن  30 شب برنامه تلویزیونی در ایام ماه مبارک رمضان بود که در حاشیه آن جشنواره و گالری‌های تخصصی نوشتارهای قرآنی برگزار شد.
وی ادامه داد: اما عمده و اصلی‌ترین کاری که از ماه‌ها قبل در این خانه پیگیر مقدمات آن بودیم برگزاری تئاتر خیابانی و شورایی است با این فرض که این اقدام تجانس خوبی با اهداف سازمانی ما دارد چرا که تئاتر خیابانی و شورایی از جنس مردم است و می‌توان ضریب نفوذ بالایی داشته باشد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور در ادامه گفت: به سراغ تئاتر خیابانی و تئاتر شورایی رفتیم چرا که با استفاده از ادبیات آنها بهتر می توانستیم  مباحث اجتماعی را مطرح کنیم  ضمن آن که تئاتر شورایی به دلیل درگیر شدن مخاطب در امر اجرای آنها نیز جنبه درمانی دارد.
هاشمی تصریح کرد: به هرحال موضوع برگزاری جشنواره اسفند 92 طرح شد و فراخوان آن مرداد سال جاری اعلام شد که استقبال چشمگیری از آن به عمل آمد و بالغ بر 170 اثر در بخش خیابانی و 17 اثر در بخش شورایی به دبیرخانه ارسال شد که خوشبختانه از هر 28 استان کشور متقاضی شرکت در این جشنواره را داشتیم اما پس از ارزیابی آثار نمایشی از 9 استان در این دوره از جشنواره شرکت داده شدند.

برگزاری نشست‌های ویدئوکنفرانس از جمله ویژگی‌های جشنواره است
وی ادامه داد: اقدام ویژه این جشنواره برگزاری نشست‌های ویدئو کنفرانس پیرامون مسائل گوناگون اجتماعی  است که در آن کارشناسان و صاحبنظرانی از کشورهای مختلف مشارکت دارند  که این امر در راستای اجتماعی کردن اهداف سازمانی بسیار مؤثر خواهد بود.
رئیس سازمان بهزیستی گفت: محورهای این جشنواره که همانطور که اشاره شد با هدف اجتماعی کردن مباحث و معضلات اجتماعی برگزار می‌شود در راستای اهداف کلان دولت تدبیر و امید به منظور بهینه‌سازی وضعیت معیشت مردم است  که می‌توان از میان آنها به کودکان و کار، اعتیاد، تکدی‌گری و تقابل با سلامت اجتماعی، ایدز، معلولان و اجتماع، زنان تحت پوشش سازمان، جامعه سالمندان و بهزیستی، امید به زندگی اجتماعی در جامعه اسلامی، جایگاه خانواده در شریعت اسلامی و بیانات مقام معظم رهبری در حوزه سبک زندگی اشاره کرد.

اجرای گروه‌های منتخب جشنواره در قالب سفرهای استانی سازمان بهزیستی
وی در پایان گفت: سازمان بهزیستی علاوه بر نمایش در حوزه هنرهای تجسمی و موسیقی نیز فعالیت هایی را آغاز کمرده است و باید به این نکته اشاره کنم که به زودی  جایزه شهیدفیاض بخش شامل همه بخش های فرهنگی و هنری در این سازمان راه اندازی خواهد شد و با توجه به اینکه برنامه جامعی برای سفرهای استانی داریم لذا گروه‌های برگزیده جشنواره تئاتر  «طلوع امید» را با کاروان خود برای اجرا در استان‌های دیگر همراه می‌کنیم.
در ادامه این نشست، نرجس بختیارخلج دبیر نخستین جشنواره تئاتر خیابانی «طلوع امید» به ایراد سخن پرداخت و گفت: خانه هنر بهزیستی بهمن ماه سال گذشته تشکیل شد و از آن زمان نشست‌های مفیدی با کارشناسان اجتماعی و هنرمندان عرصه‌های گوناگون از جمله هنر نمایش برگزار کردیم و به این نتیجه رسیدیم که با استفاده از ابزار هنر می‌توانیم بسیاری از دغدغه‌های سازمان بهزیستی را مرتفع سازیم.
وی گفت: توافق برای برگزاری جشنواره تئاتر خیابانی «طلوع امید» به انجام رسید و فراخوان این جشنواره 21 مرداد اعلام شد که به دلیل استقبال خوبی که از سوی جامعه هنری به عمل آمد  تا 31 شهریور مهلت ارسال آثار تمدید شد.

پذیرش آثار 9 استان کشور در نخستین جشنواره تئاتر «طلوع امید»
مشاور رئیس سازمان بهزیستی در امور زنان تصریح کرد: در مجموع 174 طرح خیابانی و 18 طرح تئاتر شورایی به دبیرخانه این دوره از جشنواره ارسال شد و همانطور که اشاره شد 28 استان در این جشنواره مشارکت داشتند اما در نهایت و پس از ارزیابی 22 اثر در بخش خیابانی و شورایی  از 9 استان به مرحله نهایی این جشنواره راه یافتند که شامل استان‌های همدان، تهران، البرز، کرمانشاه، یزد، خراسان رضوی، اصفهان، کردستان و آذربایجان غربی می‌شوند.
بختیار خلج ادامه داد: در بخش تولیدات ویژه این جشنواره سه تن از اساتید تئاتر به تولید نمایش پرداخته اند که عبارتند از نمایش «اصل 21» کاری از قطب‌الدین صادقی، «ویلچر» کاری از رحمت امینی و «طلاق» کاری از سیروس همتی؛ ضمن آنکه هیئت داوران این دوره از جشنواره به سرپرستی قطب الدین صادقی را امیردژاکام و اصغر همت تشکیل خواهند داد.
مدیر خانه هنر بهزیستی گفت: در بخش کارگاه‌های آموزشی  نیز با هدف ارتقای کیفی  برنامه‌هایی برپا خواهند شد  که یکی از این برنامه‌ها گفتمان تجربه‌های اجرایی است که در آن هنرمندان در کنار هم از تجارب حرفه ای خود در زمینه‌های مورد نظر جشنواره گفت‌و‌گو خواهند کرد.
وی در مورد مکان‌های اجرای نمایش‌های این دوره از جشنواره گفت: در 23 منطقه تهران با 110 اجرا جشنواره را برگزار خواهیم کرد که از جمله اماکن تحت نظارت سازمان می‌توان به شیرخوارگاه آمنه(س)، شیرخوارگاه رقیه(س)، مرکز فرهنگی و هنری خواجوی کرمانی، مرکز بعثت، و مرکز شهید قدوسی اشاره کرد.
بختیار خلج در پایان گفت: اختتامیه جشنواره 24 مهر در فرهنگسرای نیاوران برگزار خواهد شد و چیزی در حدود 30 میلیون تومان جایزه برای اهدا به نفرات و گروه‌های برگزیده در نظر گرفته شده است.
این گزارش حاکی است حسن ختام این نشست رونمایی از پوستر جشنواره به طراحی الیاس جهانیان بود که توسط هاشمی؛ رئیس سازمان بهزیستی از آن پرده‌برداری شد.

captcha