کد خبر: 1458738
تاریخ انتشار : ۱۸ مهر ۱۳۹۳ - ۲۳:۰۲
منصوری تأکید کرد:

رعایت حریم خط قرمزها در شبکه‌های اجتماعی

گروه فضای مجازی: یک روانشناس با اشاره به مشکلات ایجاده شده در خانواده‌ها در پی استفاده از شبکه‌های اجتماعی موبایلی گفت: به کاربران توصیه می‌کنم که اگر در این شبکه‌ها از خط قرمزها عبور نکنند، قطعا هم خودشان و هم جامعه از آسیب‌ها به دورخواهند ماند.

نصرالله منصوری، روانشناس و مشاوره خانواده، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به این موضوع که اخیرا یکی از دلایل مشکلات زوجین مربوط به استفاده نادرست از شبکه‌های اجتماعی موبایلی است، اظهار کرد: در بسیاری از مراجعات شاهد این موضوع بودم که خانواده‌ها به دلیل استفاده نادرست از چنین اپلیکیشن‌هایی با مشکلات جدی روبرو هستند، این تکنولوژی به مانند چاقویی می‌ماند که هم می‌تواند در دست جراحی باشد تا زندگی دوباره به انسانی ببخشد و هم می‌تواند در دست چاقوکشی باشد که زندگی را از انسانی بستاند.

وی ادامه داد: ما ابتدا باید نوع برخورد و استفاده از چنین اپلیکیشن‌های موبایلی را یاد بگیریم و به این باور برسیم که حتی اگر استفاده سالم اما طولانی از آن داشته باشیم، منجر به اتلاف وقت خواهد شد. متأسفانه بسیاری از کاربران را در مترو، خیابان و ایستگاه اتوبوس شاهد هستم که بیشترین وقت را برای موبایل می‌گذارند و این آفت بلای جان بسیاری از افراد جامعه شده است.

کمرنگ شدن مباحث دینی در زندگی کنونی

این مشاور خانواده با اشاره به کمرنگ شدن مباحث دینی و اسلامی در جامعه کنونی تصریح کرد: ما باید به واسطه شیوه‌هایی که نسل امروز می‌پذیرند، مباحث دینی و مذهبی را در حد و اندازه استاندارد و اعتدالش وارد زندگی جامعه کنونی کنیم. متأسفانه نقش مسائل دینی در زندگی کنونی کمرنگ شده است و بسیاری از افراد بر این تصور هستند که دین و مذهب با تکنولوژی مخالف است اما در واقعیت اینطور نیست.

وی ادامه داد: یک روانشناس معروف آمریکایی عنوان کرده است که در معالجه صدها بیمار روانی به این نتیجه رسیده که هر یک از آن بیماران نیاز به مذهب دارند؛ بنابراین به کاربران شبکه‌های اجتماعی توصیه می‌کنم که اگر در این شبکه‌ها از خط قرمزها عبور نکنند، قطعا هم خودشان و هم جامعه از آسیب‌ها به دورخواهند ماند. منصوری اظهار کرد: حداقل 30 درصد اختلافات میان زوجین و طلاق ‌ها مربوط به همین یک دستگاه یعنی تلفن همراه است، ظاهرا یک ابزار است اما همین یک دستگاه به مانند جادوگری می‌ماند که زندگی بسیاری از جوانان را به آتش می‌کشد.

ضرورت توجه به سلامت روح و روان

وی با اشاره به این موضوع که خانواده نهاد مقدسی است، بیان کرد: بسیاری از پیام‌ها، عکس‌ها و فیلم‌هایی که میان کاربران رد و بدل می‌شود، خانمان‌سوز است. خانواده کشور کوچک و کشور، خانواده بزرگی است. بنابراین ما به همان نسبت که به پول و دیگر موارد اهمیت می‌دهیم باید به سلامت روح و روان‌مان هم توجه کنیم.

این روانشناس تصریح کرد: گاهی اوقات برخی از کاربران تلاش می‌کنند که ادای روشنفکران را دربیاورند درحالی که یک روشنفکر عاقل هرگز زندگی‌اش را با دستانش به آتش نمی‌کشد.

وی بیان کرد: در مراجعاتم زوجی را شاهد بودم که خانمی از صبح تا شب دائما پای اینترنت بود و توجهی به زندگی نداشت درحالی که همه ظرف‌هایش تلنبار شده بود و آشپزخانه در وضعیت مناسبی قرار نداشت و وقتی دلیل این کار را جویا شدم عنوان کرد که از سر بی‌حوصلگی به اینترنت پناه می‌برد. با این تفاسیر یک سوال برایم ایجاد می‌شود که زنان 30 سال پیش و زمانی که اینترنتی در کار نبود، چگونه زمانش‌شان را سپری می‌کردند؟

ضرورت برنامه‌ریزی در زندگی زوجین

این مشاور خانواده تصریح کرد: زوجین باید برای زندگی‌شان برنامه‌ریزی کنند و حتی اگر از موبایل و شبکه‌های اجتماعی موبایلی استفاده سالم می‌کنند، باید به زمان هم توجه داشته باشند تا به راحتی زمان را از دست ندهند. کاربران‌ به ویژه جوانان باید تربیت استفاده صحیح از لوازم و وسایل ارتباط جمعی را داشته باشند که متأسفانه کمتر شاهد چنین تربیت و آموزش‌هایی هستیم.

منصوری با اشاره تأثیر امر به معروف و نهی از منکر در کاهش استفاده جوانان از شبکه‌های اجتماعی موبایلی گفت: ابتدا باید نهادهایی که مسئولیت مستقیم دارند وارد میدان شوند تا شاهد کاهش استفاده جوانان از شبکه‌های اجتماعی موبایلی باشیم. در وهله بعد باید بر اساس آموزه قرآن یعنی امر به معروف و نهی از منکر عمل کنیم یعنی خانواده باید مطابق با خلق و خوی جوانان‌شان و با زبانی خوش، آنها را از استفاده شبکه‌های اجتماعی باز دارند. متأسفانه بسیاری از خانواده‌ها از چنین ظرفیتی برخوردار نیستند و گاها شاهد این موضوع هستیم که با ادبیات اشتباهی به جوانان‌شان تذکر می‌دهند.

نظام تربیتی باید همراه با سعه صدر باشد

وی بیان کرد: یکی از راهکارهایی که به مراجعه‌کنندگان توصیه می‌کنم این است که هر روز به میزانی استفاده از اینترنت را کاهش دهند و به مرور متوجه خواهند شد که چه زمان بسیاری را برای این ابزار و تکنولوژی صرف می‌کردند. نظام تربیتی کنونی بزرگترها و ناصحان باید با سعه صدر باشد که اگر با خشونت باشد قطعا نتیجه‌ای نخواهد داد.

این مشاور خانواده با اشاره به این موضوع که حتی استفاده سالم از شبکه‌های اجتماعی منجر به خیانت می‌شود، گفت: در مراجعاتم شاهد بودم که زوجین اسرار زندگی خود را در قالب درد و دل کردن با دیگر کاربران درمیان می‌گذارند که این امر اشتباه‌ترین مسئله ممکن است. به زوجین پیشنهاد می‌کنم که در هر مرحله از زندگی با مشکلی روبرو شدند، حتما با مشاوری در میان بگذارند که این امر سبب به حداقل رسیدن مشکل موجود می‌شود.

وی بیان کرد: زوجین باید تلاش کنند تا زمانی را که برای اینترنت و ابزارهای تکنولوژیک می‌گذارند، صرف یکدیگر کنند و هرگز اسرارشان را در این شبکه‌ها فاش نکنند. همچنین در صورت ایجاد مشکل با مشاوره‌ها گفت‌وگو کنند.

captcha