به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، به نقل از پایگاه اطلاعرسانی «آیسسکو»، عبدالعزیز بن عثمان التویجری، در پیامی به هفتمین نشست شورای مشورتی برای اجرای استراتژی علم، فنآوری و نوآوری که «امینه الحجری»، معاون مدیرکل آیسسکو به نیابت از وی قرائت کرد، با بیان این مطلب گفت: «ما هماکنون نیازمند تلاش بیشتر در زمینههای علوم، فنآوری، نوآوری وآموزش عالی در جهان اسلام هستیم».
وی در این مراسم که روز پنجشنبه، 17 مهرماه، در مقر دائمی آیسسکو در شهر رباط مراکش افتتاح شد، تصریح کرد: تفاوت میان کشورهای پیشرفته و در حال توسعه، در اولویتدادن به علوم، فنآوری و آموزش عالی در برنامههای توسعه ملی نهفته است.
التویجری اضافه کرد: اقتصاد جهانی امروز قدرت خود را از فنآوری، اطلاعات و دانش به دست آورده است و مدل شکلگرفته براساس دانش و نوآوری در ساختار استراتژیهای جدید توسعه وجود دارد.
مدیرکل آیسسکو از کشورهای عضو این سازمان خواست که حرکت خود به سمت اقتصاد دانشبنیان، تنوع بخشیدن به اقتصاد، تشویق به نوآوری از طریق ایجاد پروژههای تولیدی و ایجاد فرصتهای شغلی جدید را تسریع بخشند.
وی افزود: شورای مشورتی در واقع هیئت مشورتی علمی برای جهان اسلام است که وزاری آموزش عالی و پژوهشهای علمی کشورهای اسلامی آن را تأسیس کردند و این شورا تاکنون تصمیمهای مهمی به منظور ایجاد پیشرفت واقعی در زمینههای علمی، فناوری و آموزش عالی در کشورهای عضو اتخاذ کرده است.
وی گفت: در جلسات قبلی این شورا تصمیمهای مهمی گرفته شد و پروژههای مهمی به تصویب رسید که منجر به ایجاد تعدادی از مؤسسات مثل «مرکز تقویت پژوهشهای علمی آیسسکو»، «هیئت اسلامی اخلاق در علم و فنآوری» و دیگر پروژهها مثل «شبکه اسلامی برای تحقیقات و آموزش» شد.
وی افزود: این جلسات تعدادی از استراتژیهای مهم مثل «استراتژی توسعه فناوری بیوتکنولوژی در جهان اسلام»، «استراتژی توسعه فناوری نانو در جهان اسلام» را مورد بحث قرار دادند و همچنین کمیتههایی برای رسیدگی به مسائل خاص را تشکیل داد.
این تصمیمات به پیشرفتهای قابل توجهی در تعدادی از این زمینهها منجر شده است و انتظار می رود که دستاوردهای خود را در سالهای آینده ادامه بدهد.
هفتمین نشست شورای مشورتی برای اجرای استراتژی علوم، فنآوری، نوآوری در جهان اسلام، روزهای پنجشنبه و جمعه، 17 و 18 مهرماه سال جاری در شهر «رباط» مراکش برگزار شد.