کد خبر: 1460626
تاریخ انتشار : ۲۳ مهر ۱۳۹۳ - ۱۴:۵۸
مهم‌ترین رویدادهای سیاسی هفته/

دیدار هزاران نفر از مردم با رهبر معظم انقلاب/ آغاز دور هشتم مذاکرات هسته‌ای

گروه سیاسی: دیدار هزاران نفر از مردم با رهبر معظم انقلاب،آغاز دور هشتم مذاکرات هسته‌ای و پنجمین گفت‌و‌گوی زنده تلویزیونی رئیس جمهور از مهم‎ترین رویدادهای سیاسی هفته جاری بود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) مهم‌ترین رویدادهای سیاسی در هفته‌ای که گذشت به شرح ذیل است:

افتتاح خانه بیداری اسلامی اصفهان با حضور علی لاریجانی

علی لاریجانی روز شنبه در مراسم افتتاح خانه بیداری اسلامی اصفهان گفت: امروز در امت اسلامی شاهد جریان های بیداری اسلامی هستیم که می توان به این جریان در مصر، لیبی و سایر کشورها اشاره کرد.
لاریجانی اظهار کرد: ممکن است شیطنت های غربی و تندروی های آنها در داخل کشورهای اسلامی مسیر پرتحرک جریان بیداری اسلامی را از پیشرفت بازدارد ولی اینها برای مدتی مخفی می شوند و پس از مدتی سر باز می کنند؛ از این رو این جریان ها هیچ گاه از بین نمی روند.
وی با تاکید بر اینکه مسئله بیداری اسلامی موضوع مهم و گمشده ای است که در طول چند قرن گذشته در میان امت اسلامی وجود داشته است خاطر نشان کرد: بیداری اسلامی سرمایه هایی را برای امت اسلامی ایجاد کرده که این ، ضایع شدنی نیست.
رئیس مجلس اضافه کرد: کشورهای غربی بدانند نمی توانند با دسائس‌شان، بیداری اسلامی را از بین ببرند بلکه فقط می توانند آن را اندکی مخفی کنند ولی به دلیل آنکه پتانسیل های حرکت وجود دارد بیداری اسلامی دوباره زنده می‌شود.
وی در ادامه به برخی جریان‌های افراطی و تندرو اشاره کرد و گفت: این جریان‌های تندرو ضایعاتی را برای امت اسلامی ایجاد کرده‌اند. شاید غربی‌ها تصور می‌کردند با این کار امت سلامی را به جان هم می‌اندازند و شاید در نگاه اول این‌طور به نظر برسد اما این مسئله‌ای نیست که پنهان بماند و روشن می‌شود.
وی در ادامه به جریان تندروی داعش اشاره و اظهار کرد: نگاهی که امروز غربی‌ها و آمریکایی‌ها به داعش دارند با دیروز متفاوت است؛ آنان در گذشته فکر می‌کردند که باید به این جریان کمک کنند و در پشت صحنه هم به آنها کمک‌هایی می‌کردند اما امروز با گرفتاری این گروه تندرو مواجه شده‌اند.
لاریجانی ادامه داد: داعش جوهره حرکت بیداری اسلامی نبود بلکه وصله بود. برخی از صاحب‌نظران غربی می‌گویند که خود غربی‌ها داعش را ایجاد کرده‌اند ولی به دلیل بی‌دقتی که انجام داده‌اند دچار ضایعه شدند و این گروه برایشان مشکل ساز شد. امروز جریان استکباری امریکا، صهیونیست‌ها و جریان تروریستی داعش همه یک جهت دارند و آن به هم پاشیدن جریان بیداری اسلامی است.

حذف کامل بنزین آلوده با اقدامات هماهنگ دولت

در جلسه روز یکشنبه هیئت دولت  گزارش سازمان حفاظت محیط زیست از کیفیت هوای شهرهای بزرگ کشور ارائه شد. براساس اندازه گیری‌های دستگاه‌های سنجش کیفیت هوا در تهران، تعداد روزهای پاک و سالم در سال 1393 در مقایسه با دوره مشابه سال 1392 و 1391 افزایش داشته و همین وضعیت در شهرهای کرج و اراک نیز مشاهده شده است.
همچنین گزارشی از روند حذف کامل بنزین آلوده با اقدامات هماهنگ دولت یازدهم و توزیع بنزین استاندارد به هیئت وزیران ارائه شد.

دستور ویژه آملی لاریجانی به دادستان تهران

آیت الله صادق آملی لاریجانی، رئیس قوه قضائیه، روز یکشنبه در آیین سی وسومین سالروز تشکیل سازمان بازرسی کل کشور که با حضور مسوولان عالی قضایی در محل این سازمان برگزار شد، در پاسخ به گزارش اخیر «بان کی مون» دبیرکل سازمان ملل متحد در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران افزود: بان کی مون در گزارش خود آورده گرچه ما قبول داریم که دستگاه قضایی، قصاص را حق طبیعی اولیای دم می‌داند اما وی تاکید می‌کند حکومت مسئولیت ممنوع کردن قصاص را برعهده بگیرد که من می‌گویم تو چه کاره هستی که تاکید می‌کنی.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه هجمه‌های حقوق بشری علیه ایران، غیرمنصفانه و غیرفنی است، گفت: در حقیقت گزارش‌های حقوق بشری، وارد کردن هجمه به بنیان فکری و اعتقادی یک ملت است.
وی به گزارش دیگری درباره حقوق زنان اشاره کرد و گفت: طبق این گزارش بان کی مون، در جمهوری اسلامی، زنان به حقوق برابر دسترسی ندارند و از جمله آنکه نمی‌توانند عضو شورای نگهبان شوند و من می‌گویم که این دروغ است و ما در وزرا چنین محدودیت‌هایی نداریم و حتی در شورای نگهبان نیز محدودیتی نداریم.
آیت الله آملی لاریجانی با تاکید به بزرگ‌نمایی نکردن فساد در کشور گفت: امروز در فضایی قرار گرفتیم که برخی گمان می‌کنند بزرگ نمایی فساد کار خوبی است و برخی رسانه‌ها نیز داد از فساد می‌زنند چون می‌خواهند کار را بر گردن برخی دیگر بیاندازند.
رییس قوه قضاییه افزود: وقتی پرونده‌ای هنوز در دادسرا است و طرف بازداشت است، برخی روزنامه‌های زنجیره ای، اسامی این افراد را می‌نویسند و حتی اسم چند وزیر را نیز با سطور درشت در روزنامه خود می آورند. این امر تخلف است و به دادستان تهران دستور داده‌ام همه این مطالب را رصد کرده و با متخلفان برخورد کند.

حضور لاریجانی در یکصد و سی و یکمین اجلاس اتحادیه بین‌المجالس جهانی

علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی روز یکشنبه برای شرکت در یکصد و سی و یکمین اجلاس اتحادیه بین المجالس جهانی وارد ژنو شد.
اجلاس پاییزه اتحادیه بین المجالس جهانی (IPU) از روز دوشنبه با حضور نمایندگان 141 کشور جهان در شهر ژنو برگزار شد. حدود 35 رییس مجلس، 20 نایب رییس مجلس و بقیه هیات ها در سطح عالی در اجلاس ژنو شرکت می‌کنند.
اتحادیه بین المجالس جهانی با قدمتی 125 ساله پیشبرد صلح و امنیت جهانی از طریق گفت و گوهای سیاسی، ارتقای مردم سالاری، احترام و رعایت حقوق بشر و همچنین مشارکت در توسعه نهادهای موثر نمایندگی و قانونگذاری را در دستور کار خود قرار داده است.

دیدار هزاران نفر از قشرهای مختلف مردم با رهبر معظم انقلاب

حضرت آیت الله خامنه ای صبح  روز دوشنبه در خجسته عید سعید غدیر در دیدار با هزاران نفر از قشرهای مختلف مردم، «نصب امیرمؤمنان به امامت» و «توجه و پرداختن اسلام به سیاست و حکومت» را دو مفهوم اساسی واقعه غدیر خم خواندند و با تأکید بر ضرورت حیاتی اتحاد و همبستگی مسلمانان افزودند: هرکسی و هر اقدامی که موجب تحریک احساسات طرف مقابل و اختلاف شیعه و سنی شود، به «امریکا، انگلیس خبیث و صهیونیزم» یعنی بوجود آورندگان جریان جاهل، متحجر و وابسته تکفیری کمک می‌کند.
حضرت آیت الله خامنه ای با تبریک عید بزرگ غدیر، واقعه مهم و پرمغز غدیر خم را جزو مسلمات تاریخ اسلام خواندند و خاطرنشان کردند: هیچ یک از پیروان فرق اسلامی در «اصل وقوع غدیرخم و جمله شریف پیامبر ختمی مرتبت» یعنی من کنت مولاه فهذا علی مولاه تردیدی ندارد.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به تبلیغات هدفمند دشمنان امت اسلامی برای جدا کردن اسلام از سیاست و منحصر کردن دین شریف در مسائل شخصی و خصوصی افزودند: واقعه غدیر خم، منطق روشن و مستحکم اسلام در نفی این نگاه سکولار است چرا که غدیر خم مظهر توجه و تأکید اسلام بر حکومت داری و سیاست به شمار می رود.
حضرت آیت الله خامنه ای، مقابله با «تفکر جذاب و جهت‌بخش جمهوری اسلامی» را عامل اصلی سرمایه‌گذاری بیشتر استکبار در زمینه ایجاد اختلاف میان مسلمانان برشمردند و خاطرنشان کردند: امریکا، صهیونیزم و «متخصص کهنه کار تفرقه‌انگیزی یعنی دولت خبیث انگلیس»، پس از پیروزی انقلاب، تلاش‌های خود را برای اختلاف‌انگیزی و انحراف اذهان شیعه و سنی از دشمنان اصلی، به شدت افزایش داده‌اند.

پنجمین گفت‌و‌گوی زنده رادیو تلویزیونی رئیس جمهور با مردم

حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی روز دوشنبه در یک گفت‌و‌گوی زنده رادیو و تلویزیونی با تشریح دستاوردهای دولت در زمینه‌های مختلف اقتصادی، نسبت به حل مسئله هسته ای و توافق نهایی در این زمینه با گروه 1 + 5 نیز ابراز خوش‌بینی کرد.
رئیس جمهور درباره مذاکرات هسته‌ای گفت: در مسئله هسته‌ای، دو طرف حتما به تفاهم می‌رسند و این تفاهم بر مبنای قاعده برد - برد خواهد بود. توافق نهایی کار بزرگی است . اکنون در کلیات موضوع با 1+ 5 اتفاق نظر وجود دارد و امروز حق هسته ای ایران به رسمیت شناخته شده است.
روحانی با بیان اینکه در جزئیات هنوز اختلاف نظرهایی هست، خاطرنشان کرد: در حق ایران برای غنی‌سازی اکنون بحثی وجود ندارد و همه دنیا آن را پذیرفته است.
رئیس جمهوری با بیان اینکه هنوز بطور دقیق نمی‌توان گفت چه زمانی توافق نهایی در بحث هسته‌ای حاصل خواهد شد، افزود: با این حال، تردیدی وجود ندارد که ما به شرایط یکسال قبل بازنخواهیم گشت.
وی افزود: حالا اینکه برای چند سال ایران چه مسائلی را بپذیرد و آن هم به صورت محدود، مورد بحث است اما در اینکه باید تحریم برداشته شود جای اختلاف نظر نیست، اما اینکه این کار از کی باید آغاز شود و اولش چگونه باشد، دومش چه باشد مسایل مهمی است که باید حل شود اما در کلیات مسئله امروز توافق داریم.
روحانی اضافه کرد: امروز در اینکه در نطنز باید غنی‌سازی انجام بگیرد، در اینکه فردو یک مرکز برای ایران در مسئله هسته‌ای است هیچ بحثی وجود ندارد و در اینکه در اراک ما به نیروگاه نیاز داریم، ولی در باره اینکه ویژگی آن نیروگاه چگونه باشد، داریم بحث می‌کنیم.
وی خاطرنشان کرد: کلیات مسئله، امروز مورد اتفاق نظر دو طرف است. هیچ کس دنبال این نیست که بگوید ایران غنی‌سازی نکند؛ این بحث فراموش شده و حذف شده است؛ در اینکه ایران باید نیروگاه داشته باشد برای رادیو داروهایش در اراک و کسی دنبال این بحث که باید باشد و یا نباید باشد بحثی وجود ندارد؛ حتی این که ایران در کنار غنی سازی از سایر تکنولوژی های مدرن هسته‌ای باید برخوردار باشد، بحثی نیست.
حجت‌الاسلام روحانی درباره خروج اقتصاد ایران از رکود اظهار کرد: ما از آغاز دولت با رکود تورمی مواجه بودیم، که معضل بسیار بزرگی بود و طبیعی بود که حل آن به سادگی امکان‌پذیر نباشد. در مسئله رکود که موضوع بسیار مهمی بود، اولین آثار خروج از این رکود را زمستان پارسال دیدیم و اولین بخشی که از رکود خارج شد، بخش نفت بود.
رئیس جمهوری افزود: کشور ما هیچ زمانی غیر از اوایل انقلاب که شرایط خاص خود را داشت، رکودی توام با تورم بالای 40 درصد را تجربه نکرده بود. بنابراین وقتی رکود خیلی عمیق می شود، خروج از آن نیز مشکل است.
روحانی یادآور شد: زمستان پارسال اولین بخش اقتصاد از رکود خارج شد و صادرات ما در بخش نفت 13.7 رشد نشان داد. همچنین در زمستان پارسال رشد واردات افزایش یافت و در مجموع 22.2 رشد داشتیم.
رئیس جمهوری، توجه به مسایل اجتماعی، حقوق شهروندی مردم و مسایل سیاسی جامعه را از دیگر اولویت‌های خود عنوان کرد و گفت: مردم باید احساس راحتی کنند. من باید خدمت مردم عزیز بگویم که در برخی از موارد، دولت به تنهایی نمی تواند کار را تمام کند و از اقتضائات حکومت این است که ما با اجماع نظر و هماهنگی با قوای دیگر و جلب نظر دیگران به نقطه مطلوب برسیم.
وی تاکید کرد: من هیچ چیز را فراموش نکرده‌ام. بعضی‌ها برای من از طریق نامه می‌نویسند که فلان موضوع یادت رفته اما من هیچ چیز یادم نرفته است. به قول‌های خودم وفادار هستم اما برخی از موارد را باید همه دنبال کنیم تا به نتیجه برسیم.
رئیس جمهوری خطاب به سیاسیون نیز گفت: همه، قواعد بازی را مراعات کنیم؛ در دولت ما از همه جناح‌ها حضور دارند و معتقدم باید با همه کار کنیم؛ آرایش خشم را نباید بگذاریم در کشور به وجود بیاید، آرایش ما باید آرایش تعاون، همدلی و کمک به یکدیگر و همکاری در مسایل مهم کشور باشد که به نفع کل ملت است و همه جناح ها باید دست به دست هم دهند تا به نقطه مطلوب برسیم.

آغاز هشتمین دور مذاکرات هسته‌ای در وین

محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه و رئیس هیئت مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان روز سه‌شنبه برای هشتمین دور مذاکرات جامع هسته‌ای با محوریت دیدارهای دوجانبه با هیئت آمریکایی وارد وین شد.
در این سفر ظریف و اشتون در ملاقات با یکدیگر روند مذاکرات و نیز نحوه ادامه آن بر سر اختلافات اساسی را در شام کاری بررسی کردند.
همچنین معاونان ظریف، کری و اشتون در روز سه‌شنبه دو دور نشست برای بررسی اختلافات باقی‌مانده میان ایران و گروه 1+5 برگزار کردند.

برگزاری نشست خبری وزیر اطلاعات

حجت الاسلام سید محمود علوی، وزیر اطلاعات روز سه‌شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: وقتی کسانی عهده دارمسئولیتی در نظام اسلامی می شوند تشخیص اهلیت آنها از نظر امنیتی بر عهده وزارت اطلاعات است و از نظر اهلیت سیاسی و مدیریتی بر عهده سایر دستگاه‌های مربوطه است.
وی اضافه کرد: وزارت اطلاعات در این زمینه دو مسئولیت سنگین دارد، از سویی مسئولیت‌های جمهوری اسلامی به افرادی واگذار شود که صلاحیت داشته باشند و از طرف دیگر آبروی افراد و کسانی که برای تصدی مسئولیت ها معرفی شده‌اند، حفظ شود.
به گفته علوی در همین راستا در سال گذشته نظامنامه‌ای تنظیم شده است که به دقت صلاحیت افراد را ارزیابی کرده و از آسیب‌های احتمالی به آبروی افراد جلوگیری شود.
وزیر اطلاعات در بخش دیگری از اظهاراتش درباره بازداشت مدیران نفتی و نقش وزارت اطلاعات در این زمینه گفت: پرونده از زمانی که وزارت اطلاعات متوجه این حق‌کشی نسبت به مردم شد و متوجه شد که بیش از 8 هزار میلیارد تومان از بیت المال مورد دستبرد قرار گرفته با حساسیت مسئله را دنبال کرد و مقدمات انتقال پرونده به دستگاه قضایی را فراهم کرد.
علوی درباره فعالیت‌های سرویس‌های اطلاعاتی دشمنان نظام گفت: بعضی از سرویس‌ها مثل موساد، سیا و MI6 که با جمهوری اسلامی مسیر خصومت در پیش گرفته اند طبیعی است به دنبال اهداف منفی در جمهوری اسلامی هستند و در این راستا ممکن است سیستم هایشان وارد عمل شده و در حوزه‌های مختلف اثر منفی بگذارند و یا به طور غیرمستقیم سرویس های اطلاعاتی دیگر را به کار بگیرند تا برای آنها به طور نیابتی اطلاعات جمع‌آوری کنند.
علوی افزود: این سرویس‌ها تلاش می‌کنند از طریق فضای مجازی اطلاعات را کسب کنند. از سوی دیگر دنیا عرصه تجارت اطلاعات است و دستگاه‌ها اطلاعات را گردآوری کرده و با اطلاعات مورد نیاز خود، با سایر دستگاه ها مبادله می‌کنند.
وزیر اطلاعات همچنین درباره برخورد با جریانات افراطی مذهبی یا گروه‌هایی که به ایجاد اختلافات مذهبی اقدام می‌کنند، گفت: همانطور که رهبر معظم انقلاب در روز عید غدیر فرمودند ایجاد اختلاف بین فرق اسلامی شیعه و سنی و فرق درون اینها از مهمترین اهداف دشمنان اسلام است، بنابر این هر کسی که در جهت دامن زدن به اختلاف مذهبی ایفای نقش کند، دانسته یا ندانسته مشغول بازی در زمین دشمن خواهد بود.
علوی افزود: چه افراطی‌هایی که به عنوان پیرو مذهب اهل سنت نقش تخریبی ایجاد کنند و چه به عنوان جریان شیعه روند انحرافی را در پیش گرفته و باعث اختلاف بین مسلمانان شوند، همه آنها آب به آسیاب دشمن می ریزند و وزارت اطلاعات نمی تواند نسبت به این مسئله بی تفاوت باشد.
وی خاطرنشان کرد: بعضی از این عناصر افراطی به دام سرویس‌های اطلاعاتی می‌افتند به طوری که این سرویس‌ها یا مستقیم و یا با واسطه آن‌ها را به نحوی مدیریت می‌کنند که گاه خودشان هم متوجه نمی‌شوند.
به گفته وزیر اطلاعات در یک مورد از طریق کانال‌های تلویزیونی ماهواره‌ای، نامه ای مغایر با وحدت اسلامی مطرح می‌شود و مشخص شد که سرویس اطلاعاتی انگلستان به این شبکه وصل شده و خط دهی می‌کرد.
علوی درباره وضعیت رصد تحرکات گروه تروریستی داعش اظهار کرد: طبیعی است که اقدامات داعش در چتر اطلاعاتی ما قرار دارد و هرگاه احساس کنیم که این گروه مصالح امنیتی را مورد تهدید مستقیم قرار داده و یا دنبال بکارگیری عناصری در داخل کشور است، وارد عمل می‌شویم که شده‌ایم. تا کنون نیز عناصری که مرتبط با این جریان بوده‌اند را شناسایی کرده و در اختیار دستگاه قضا قرار داده‌ایم.

حجت‌الاسلام خاتمی؛ خطیب جمعه این هفته تهران

نماز عبادی ـ سیاسی جمعه این هفته تهران به امامت حجت‌الاسلام و المسلمین سید احمد خاتمی در دانشگاه تهران اقامه خواهد شد.
حجت‌الاسلام و المسلمین عباسعلی اختری به مناسبت روز مباهله و علی اباذری، معاون سازمان استاندارد به مناسبت روز جهانی استاندارد پیش از خطبه‌ها سخنرانی خواهند کرد.

دیدار رهبر معظم انقلاب با دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین

ضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح پنج‌شنبه در دیدار آقای رمضان عبد الله دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین و هیأت همراه، با اظهار خرسندی فراوان از پیروزی غزه‌ی مقاوم در جنگ 51 روزه و اظهار عجز رژیم صهیونیستی در برابر مردمی محاصره شده، این پیروزی بزرگ را مصداق «وعده نصرت الهی» و بشارت دهنده تحقق پیروزی‌های بزرگ‌تر خواندند و تأکید کردند: جمهوری اسلامی و مردم ایران به پیروزی و ایستادگی شما افتخار کردند و امیدواریم سلسله پیروزیهای مقاومت تا پیروزی نهایی ادامه یابد.
حضرت آیت الله خامنه‌ای، جنگ 51 روزه و مقاومت منطقه‌ی کوچک غزه با جمعیت و امکانات محدود در مقابل یک رژیم بی‌رحم و نیروی نظامی مجهز به انواع امکانات و پشتیبانی را، یک مسئله مهم و حیرت آور خواندند و افزودند: طبق محاسبات و تحلیلهای عادی، رژیم صهیونیستی می‌بایست با برخورداری از چنین امکاناتی در همان چند روز اول کار را تمام می‌کرد اما در نهایت، هم در دستیابی به اهداف خود اظهار عجز کرد و هم تسلیم شروط مقاومت شد.
رهبر انقلاب اسلامی، با اشاره به وعده‌های الهی برای یاری مجاهدان، افزودند: همراهی شگفت انگیز مردم با مقاومت و خسته نشدن از بمباران بی‌وقفه دشمن و کشتار بی‌رحمانه بیش از 2 هزار نفر از جمله تعداد زیادی از زنان و کودکان، چیزی جز لطف و کمک الهی نبود.
حضرت آیت الله خامنه‌ای تأکید کردند: تحقق وعده الهی در این صحنه نشان می‌دهد که این وعده‌ها در صحنه‌ای وسیع‌تر نیز محقق خواهد شد و اراده الهی بر این تعلق گرفته است که مسئله فلسطین را به دست شما به نتیجه برساند.
ایشان در ادامه، لزوم مراقبت در مقابل توطئه‌های پیچیده دشمن علیه مقاومت را مورد اشاره قرار دادند و از همین زاویه، بر دو راهبرد مهم تأکید کردند.
حضرت آیت الله خامنه‌ای با اشاره به بعید نبودن احتمال تکرار تجاوزات رژیم صهیونیستی، خاطرنشان کردند: جریان مقاومت باید روز بروز بر آمادگی‌های خود بیفزاید و ذخایر قدرت را در داخل غزه افزایش دهد.
رهبر انقلاب اسلامی در بیان راهبرد دوم، برنامه‌ریزی برای همراه شدن بخش ساحل غربی فلسطین در رویارویی با رژیم اشغالگر را یک پروژه اساسی برشمردند و تأکید کردند: جنگ با رژیم صهیونیستی، یک جنگِ سرنوشت است که باید تکلیف را نهایی کند و باید کاری کرد که دشمن همان نگرانیهایی را که از ناحیه غزه دارد، از طرف ساحل غربی نیز احساس کند.

captcha