احمد حاجیشریف، معاون نظارت بر چاپ و نشر قرآن سازمان دارالقرآن کریم، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره چاپ قرآن توسط این سازمان گفت: ما امسال با توجه به اینکه در جلسات قرآنی و مساجد کشور به ویژه در مناطق محروم و روستاها با کمبود قرآن مواجه بودیم، از طرفی هم بودجهای برای این کار نداشتیم، از این رو در ابتدای سال در قالب طرح «نورباران» فراخوان عمومی کردیم تا مردم در چاپ و توزیع رایگان 500 هزار جلد قرآن کریم مشارکت داشته باشند.
رسانه ملی تیزر این طرح را پخش نکرد
وی افزود: متأسفانه در این زمینه رسانه ملی همکاری لازم را نکرد؛ چرا که ما تیزری را برای پخش در تلویزیون آماده کرده بودیم، اما در حالی که این امر، یک کار قرآنی و با مشارکت خیران بود، آنها مبلغی را درخواست کردند و ما نتوانستیم این کار را عملی کنیم تا مردم مشارکت بیشتری در آن داشته باشند.
حاجیشریف با اشاره به تعداد قرآنهای چاپ شده گفت: در مرحله نخست 20 هزار قرآن چاپ کردیم، سپس در مرحله دوم پنج هزار نسخه چاپ و توزیع شد و در مرحله سوم نیز 5 هزار نسخه چاپ شده و در مرحله صحافی است و 15 هزار نسخه دیگر نیز در حال چاپ است و همه هزینه چاپ آن را با مشارکت مردم فراهم شده است و یک ریال از طرف نظام جمهوری اسلامی هزینه نشده است.
وی در ادامه تصریح کرد: مبالغ دیگری نیز به حساب این طرح ملی واریز شده و تا یک ماه آینده 5 هزار نسخه دیگر نیز به چاپ میرسد.
طرح چاپ و توزیع رایگان قرآن مقطعی نیست
معاون چاپ و نشر قرآن سازمان دارالقرآن در پاسخ به اینکه آیا این طرح مقطعی است و یا در طول امسال و سالهای آینده نیز اجرا میشود یا نه، بیان کرد: این طرح مقطعی نبوده و ادامه دارد و کار تبلیغی را نیز از طریق سازمان تبلیغات اسلامی در سراسر کشور انجام میدهیم. هر چند تاکنون نیز استقبال خوبی شده است و تاکنون 45 هزار نسخه قرآن به زیرچاپ رفته است.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر چاپ قرآن توسط سازمان دارالقرآن در سالهای گذشته و اینکه آیا چاپ قرآن توسط سازمان ناشران قرآنی را در تنگنا قرار میدهد یا نه، بیان کرد: در سالهای گذشته قرآن توسط سازمان چاپ شده، اما تعداد آن بسیار کم بوده است؛ هر چند در سال 87 حدود 752 هزار جلد قرآن چاپ کردیم که 50 درصد آن اهدایی بود و بقیه نیز زیر قیمت بازار عرضه شد.
حاجیشریف گفت: در حال حاضر نیز بودجهای برای این کار نداریم و اگر کمبود بودجه رفع شود، اقدام به چاپ قرآن میکنیم و یکی از دلایل آن این است که قرآنی که هزینه تمام شده چاپ آن 6 هزار تومان است، مردم باید بالای 15 هزار تومان برای خرید آن بپردازند که اگر نظارت خوبی بر هدیه قرآنها باشد، ما یک جلد هم چاپ نمیکنیم و لزومی ندارد این کار را انجام دهیم.
وی یادآور شد: ما مجبوریم چاپ کنیم تا با هدیه تمام شده به مساجد اهدا و به بازار عرضه کنیم. در حالی که من قرآنی دارم که هدیه آن 25 – 30 هزار تومان است.