به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) شعبه آسیای مرکزی، این همایش دو روزه جمعه 25 مهر، با حضور شخصیتهایی از بیش از 17 کشور جهان و با حضور نمایندگان و هیئت جمهوری اسلامی ایران شامل حضرت آیتالله تسخیری، مشاور مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام و عضو هیئت رئیسه کنگره رهبران ادیان سنتی جهان، رضوان طلب، معاون وزیر و رئیس مرکز جذب وزارت علوم جمهوری اسلامی ایران، اصغر صابری، رایزن فرهنگی و ابراهیم هادوی، نفر دوم سفارت جمهوری اسلامی ایران در قزاقستان در شهر «آستانا» و در محل کاخ صلح و پیمان (ساختمان کنگره ادیان) برگزار شد.
محمدجانف تولگن، رئیس مجلس سنا و رئیس کنگره رهبران ادیان سنتی در ابتدای این همایش گفت: پس از قریب به یکصد سال که از کشتار بشریت در جنگ جهانی میگذرد، هنوز بوی خون و کشتار به مشام میرسد و در این روزگار نابرابر و خشونت ما گردهم آمدهایم تا برای نجات بشریت از سقوط و رویارویی برای درک و حل مشکلات پیچیده حال حاضر، بر اساس اصول و ارزشهای جهانی و تقویت فرهنگ معنوی با این ناهنجاریها مقابله کنیم و راه حلی برای صلح و توسعه فرهنگ معنویت بیابیم که در این راه تنها با وحدت و تفاهم به پیروزی خواهیم رسید.
پس از آن نمایندگان کشورهای آمریکا، روسیه، ایران، استرالیا، هند، اسپانیا، آرژانتین و لبنان پیرامون ضرورت صلح و تفاهم برای دستیابی به فرهنگ معنوی سخنرانی کردند.
در ادامه، حضرت آیتالله تسخیری به عنوان رئیس هیئت جمهوری اسلامی ایران پیرامون فرهنگ معنوی اساس نظام عدالت جهانی مطالبی بیان کردند و با تشکر از ابتکار سلطان نظربایف، رئیس جمهور قزاقستان، محمد جانف، رئیس کنگره رهبران ادیان سنتی جهان، شرکتکنندگان وهمه افرادی که برای توسعه و گسترش فرهنگ معنوی تلاش میکنند، گفت: امیدوارم کنگره ادیان وهمایش فرهنگ معنوی از مرحله تفاهم بین متخصصین و نخبگان جامعه به فرهنگ عامه و گفتوگوی همگانی تبدیل شود.
آیتالله تسخیری، ایمان را به عنوان ضرورت بشریت و شرط اصلی گفتوگوی انسانها برای رسیدن به تفاهم ذکر کرد و افزود: اسلام برای ایجاد صلح و آرامش و رشد و تعالی انسان آمده است و امنیت در پرتو اسلام هدیهای الهی برای بشریت بهشمار میرود و مسئولیت امت اسلامی در ایجاد صلح و آرامش به معنی حقیقی بسیار سنگین و مهم است.
وی در پایان اظهار کرد: من معتقدم که ما باید بر روی مفاهیم مشترک که زمینهساز تکامل و تعالی انسان و جامعه است، تأکید کنیم و در ایجاد جامعهای سالم و بهدور از افراط و خشونت بکوشیم.
همچنین، دومین روز نشست همایش «فرهنگ معنوی» روز گذشته، شنبه، 26 مهر، در سالن اجتماعات هتل «ماریوت» شهر آستانا برگزار شد. ضمن سخنرانی تعدادی از شرکتکنندگان، قطعنامه این همایش مورد بررسی قرار گرفت که در نهایت قطعنامه با تأکید بر ضرورت تلاش شخصیتها و پیروان همه ادیان در ایجاد فرهنگ و معنویت و صلح و امنیت، پرهیز از خشونت و افراطگرایی به تصویب رسید.
رضوان طلب، معاون وزیر علوم جمهوری اسلامی ایران و رئیس مرکز جذب اساتید که در این همایش شرکت داشت، نیز مقاله خود را با عنوان « رابطه دین و صلح» ارائه کرد.
یادآور میشود، همایش فرهنگ معنوی با محوریت تلاش برای صلح و امنیت جهانی و پرهیز از خشونت و افراطگرایی، نشست مقدماتی برگزاری «پنجمین کنگره رهبران ادیان سنتی جهان» است که در سال 2015 با حضور تعداد زیادی از شخصیتهای مهم دینی، سیاسی و اجتماعی جوامع، اقوام و ادیان مختلف در شهر آستانای قزاقستان برگزار خواهد شد.