کد خبر: 1462780
تاریخ انتشار : ۳۰ مهر ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۳
یک نقاش:

عاشورا را برای کسب منافع شخصی خرج نکنیم

گروه هنر: یک نقاش گفت: امیدوارم هیچگاه هیچ هنرمند یا مسئولی نخواهد از مفهوم عظیمی چون عاشورا منافع شخصی کسب کند.

مهدی حسینی، هنرمند نقاش در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره جایگاه عاشورا در هنر نقاشی اظهار کرد: جدا از نقاشی قهوه‌خانه‌ای که همیشه به عاشورا نگاهی جدی داشته، بخش دیگری در نقاشی وجود دارد که از چنین ویژگی بهره برده است. آن نیز نقاشی پشت شیشه است که در اشکال مختلف به موضوع عاشورا پرداخته است. نقاشی پشت شیشه تنها به کار گذشتگان خلاصه نشده، بلکه بسیاری از هنرمندان در زمان حال نیز در حوزه نقاشی شیشه کارهای عاشورایی زیبایی تولید کرده‌اند. در این عرصه می‌شود به هنرمندانی چون صادقی و چلیپا اشاره کرد که با یاری حوزه هنری کارهای خوبی در حوزه نقاشی عاشورایی خلق کرده‌اند.

وی افزود: کارهای عاشورایی که در نقاشی تولید شده‌اند بیشتر آثاری هستند که به طور مستقیم به موضوع عاشورا پرداخته‌اند، البته کارهای هم تولید شده‌اند که سعی داشته‌اند با زبان اشاره به موضوع عاشورا توجه کنند، اما زیباترین کارها همان آثاری هستند که نگاهی مستقیم به عاشورا دارند، چون سوز و تاثیرگذاری که در این کارها وجود دارد هر کسی را تحت تاثیر قرار می‌دهد، ولی کارهای غیرمستقیم تنها کارهایی هستند که نگاهی شعاری به این موضوع دارند.

وی که نمایشگاه‌های متعددی را در داخل و خارج از کشور برگزار کرده است؛ در پاسخ به این سوال که در نقاشی عاشورایی چه خطوط قرمزی وجود دارد؟ گفت: عملا باید بگویم که هیچ خط قرمزی در این حوزه وجود ندارد، چون تمام نقاشان کشورمان عاشقان دلبسته عاشورا هستند. اصلا هر ایرانی عاشق عاشوراست، حتی آنهایی که مسلمان یا شیعه نیستند، بنابراین به خودی خود هیچگاه نقاشان کاری خلق نمی‌کنند که باورشان زیر سوال رود، البته ممکن است به دلیل ناآگاهی برخی مواقع تحریف‌هایی پیش آید که تعدادشان بسیار اندک است

حسینی در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر این‌ که آیا نقاشی عاشورایی را می‌توان با حمایت دستگاه‌های دولتی رونق بخشید؟ گفت: اگر حمایت تنها در شکل مادی و معنوی باشد، مسلما سبب رونق می‌شود، چراکه این تولیدات هم به لحاظ کمی و هم به لحاظ کیفی رشد پیدا ‌می‌کنند، اما اگر بخواهیم به بهانه حمایت آثار را خط دهی کنیم تنها باعث تولید کارهای شعاری و سفارشی خواهیم بود که کارهایشان هیچ تاثیرگذاری به همراه ندارد.

این هنرمند اضافه کرد: گواه این ادعا نمایشگاه‌ یا جشنواره‌هایی هستند که با این محوریت هر ساله در ایام محرم برگزار می‌شود، آیا این قبیل نمایشگاه‌ها یا جشنواره‌ها تنها باعث شده‌اند آثاری سفارشی تولید شود، اما هیچگاه کاری چون ظهر عاشورا از این برنامه بیرون نیامده است! دلیل این مسئله نیز روشن است چون، برگزار کنندگان این برنامه‌ها سعی می‌کنند برای آثار خود مسیر مشخص کنند و بر همین اساس هم جایزه‌ها را اهدا می‌کنند.

فارغ التحصیل نقاشی از انستیتو پرت نیویورک در پایان گفت: تا زمانی که هنرمند ایرانی وجود دارد عشق به عاشورا را هم در کارهای هنری می‌توان مشاهده کرد. به ویژه در عرصه نقاشی که از قدیم این عشق به طرز اعیان وجود داشته است، البته امیدوارم در هیچ دوره‌ای مسئولی نخواهد از این دست مضامین برای خود یا گروهش منافع شخصی یا سیاسی کسب کند.

captcha