عشرت شایق، عضو شورای مرکزی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در پاسخ به اینکه شکاف ایجاد شده میان نسل امروز با ارزشهای دفاع مقدس را چطور میتوان برطرف کرد، عنوان کرد: راهیان نور یکی از این راههاست که در دورهای، آمار اعزام در این حرکت فرهنگی، دو و سه رقمی بود که اکنون به رقم میلیونی رسیده است.
وی با بیان اینکه آمار اعزامها نشان میدهد که استقبال از جریان فرهنگی عظیم راهیان نور رشد چشمگیری داشته است، اظهار کرد: در این راستا، مسیرهایی که میتواند جمعیت اعزامی به راهیاننور را وسیعتر کند و این رویکرد به دعوت عامتر گذاشته شود باید تقویت شوند.
لزوم فضاسازی برای جوانان
مشاور امور مجلس و استانهای سازمان صدا و سیما درباره نحوه آشنایی بیشتر نوجوانان و جوانان امروز با دفاع مقدس و الگوگیری از ارزشهای آن تصریح کرد: جوانان ما استعداد خوبی دارند که باید زمینه فعالیت آنها در این عرصه فراهم و به این منظور باید فضاسازی لازم انجام شود.
وی با اظهار اینکه برای دعوت جوانان به راهیان نور، باید متولیان فرهنگی و دستاندرکاران این فعالیت با هم به همکاری بپردازند، عنوان کرد: به اینکه جنگ تمام شده است اعتقادی نداریم و معتقد هستیم که جنگ سخت به پایان رسیده است. این در حالی است که در سالهای جنگ علاوه بر جنگ سخت، جنگهای دیگری نیز داشتیم.
شایق با اشاره به برگزاری سالگرد شهدا در زاهدان و نیمهسخت دانستن آن، افزود: جنگ ایران هنوز تمام نشده است، ولی برخی از مردم و مسئولان تلاش میکنند که این موضوع را القاء کنند که جنگ تمام شده است.
بازشناسی علامتهای خطر، صلح و دوستی
وی ادامه داد: جوانان ما باید همان طور که در دوران دفاع مقدس با سلاح خود آشنا میشدند و میفهمیدند که در شرایط خاص باید ماسک بر صورت بزنند و در زمان پخش آژیر قرمز و سفید چه عکسالعملی نشان دهند، اکنون نیز باید علامت خطرها، صلح و دوستی را بشناسند و مسئولان موظف هستند در این باره بیش از پیش اطلاعرسانی کنند.
شایق با بیان اینکه برخی از متولیان حوزه فرهنگ ما اعتقادی به جنگ نرم ندارند، اظهار کرد: این افراد هنوز به این باور نرسیدهاند و در قالب دیگری آن را تعریف میکنند و به همین دلیل به دنبال این علائم نیستند.
وی با اشاره به برکت قرآن و دین افزود: برکات این سفره آسمانی را در عاشورا، فاطمیه، عید غدیر، قربان، ماه رمضان و عید فطر میبینیم. در راستای این برکات سفره آسمانی قرآن کریم، گستره تلاش و فعالیت افرادی که در این حوزه فعالیت میکنند و تعدادشان هم اندک نیست، افزایش مییابد و به همین دلیل است که به این افراد مجاهد فی سبیلالله گفته میشود.
نسل امروز از نسل دهه 60 شجاعتر هستند
شایق با تأکید بر اینکه جوانان ما باید از حرکتهای مطلوبی که پیش از این انجام شده است الگو و سرمشق بگیرند، گفت: بر این اساس به اینکه میان جوانان ما با نسل پیش در این حوزه ارتباط چندانی وجود ندارد و دچار شکاف هستیم، معتقد نیستم.
مشاور امور مجلس و استانهای سازمان صدا و سیما این موضوع را نوعی القاء برشمرد و با بیان اینکه برخی افراد تلاش میکنند که بگویند میان نسل اول کنونی و ارزشهای دفاع مقدس شکاف ایجاد شده است، اظهار کرد: ممکن است جوانان دهه اول انقلاب برای انتقال پیام ضعیف کار کرده باشند و نخواسته باشند که از خود حرفی بزنند یا دیگرانی که در این باره صحبت کردند، سبب شدند که این رویکرد حالت افسانهای به خود بگیرد، ولی این موضوع دلیل وجود شکاف در این حوزه نیست.
وی با تصریح بر اینکه وجود چنین مواردی دلیل بر بودن انشقاق نیست، ادامه داد: نسل جوان ما به نسبت نسل انقلاب تفاوتهایی دارد، اما نباید از یاد ببریم که این نسل از نسل دهه 60 شجاعتر و جسورتر هستند و هر جا که لازم باشد دست به تجمع و دفاع میزنند و بیرق علم میکنند.
دانشمندان هستهای نمود بارز نبود شکاف در این حوزه هستند
این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی افزود: دانشمندان هستهای ما نیز از جمله نسل جدید به شمار میآیند و با فعالیتهایی که انجام دادهاند، قابل اثبات است که شکاف نسلی نداشتند.
شایق گفت: همه دانشمندان هستهای ما پایمردان، سابقون و مقاومانی هستند که در عرصه علمی، خوش درخشیدند و سن و سال آنها نیز نشانگر این است که از نسل جوان امروز هستند و نه جوانان دیروز که امروز بیش از 50 و 60 سال دارند.
وی با بیان اینکه دانشمندان هستهای در نسل دوم و سوم انقلاب تعریف شدهاند، اظهار کرد: دانشمندان ما در مباحث موشکی، رویان، سوخت هستهای، ورزشی، فرهنگی و دیگر مباحث علمی، افراد جوان هستند و بر این اساس باید در این حوزه مواظبت شود که شکاف نسلی و پایان یافتن جنگ نرم القاء نشود.
شایق در پایان گفت: ممکن است در این حوزه ضعفهایی وجود داشته باشد و برخی فراز و نشیبها را بتوان دید، ولی نمیتوان منکر فعالیتهای صورت گرفته شد و باید در این حوزه تلاش بیشتری کرد.