کد خبر: 1462805
تاریخ انتشار : ۳۰ مهر ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۳
سیدرضا اکرمی بیان کرد:

واکنش آیت‌الله العظمی بروجردی به دستگیری آیت‌الله مهدوی‌کنی در ۱۸سالگی

گروه سیاسی: رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری، با اشاره به سابقه مبارزاتی آیت‌الله مهدوی‌کنی، خاطره‌ای از واکنش آیت‌الله العظمی بروجردی به دستگیری وی در ۱۸سالگی بیان کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدرضا اکرمی، رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، با اشاره به آیه 15 سوره مریم (س) گفت: در این آیه آمده است که «وَسَلَامٌ عَلَیْهِ یَوْمَ وُلِدَ وَیَوْمَ یَمُوتُ وَیَوْمَ یُبْعَثُ حَیًّا»؛ (و درود بر او روزى که زاده شد و روزى که مى‌میرد و روزى که زنده برانگیخته مى‏شود)؛ آیت‌الله مهدوی‌کنی در 83 سالی که در این دنیا زندگی کرد نمونه و مصداقی است که هم ولادت او، هم دوران جوانی و تحصیل او، هم دوران میان‌سالی و انقلابی او و هم دوران کهن‌سالی او به خوبی، نیکی و پاکی گذشت.

وی افزود: آیت‌الله مهدوی کنی از این 83 سال عمر پربرکتشان‌، 70 سال را در حوزه‌های علمیه سپری کرد؛ چه در حوزه علمیه تهران و چه در حوزه علمیه قم و در این مدت مباحثاتی با آیت‌الله مطهری، آیت‌الله بهشتی، آیت‌الله موسوی اردبیلی و آیت‌الله هاشمی و بسیاری از شخصیت‌های مطرح علمی و حوزوی داشتند؛ از سوی دیگر اساتید برجسته و بزرگی از جمله آیت‌الله العظمی بروجردی و امام خمینی و دیگران داشتند که نشان می‌دهد در این مدت تحصیل و تهذیب خوبی داشتند.
اکرمی با بیان اینکه آیت‌الله مهدوی کنی شاگردان خوبی را نیز تعلیم دادند، گفت: دانشگاه امام صادق(ع) یکی از دستاوردهای فقه و فهم و تلاش ایشان است؛ دانشگاهی خوش‌نام است که چهره‌های خوبی را تربیت کرده که توانسته‌اند به انقلاب اسلامی کمک‌های زیادی کنند. حوزه علمیه مروی نیز چنین شرایطی داشته است.
عضو جامعه روحانیت مبارز پرداختن به کادرسازی برای انقلاب اسلامی را یکی از ممیزات آیت‌الله مهدوی کنی عنوان کرد و گفت: یکی از ممیزات و امتیازات ایشان این بود که بعد از پیروزی انقلاب احساس می‌کرد که انقلاب نیاز به مرکزی دارد که هم حالت حوزوی و هم دانشگاهی داشته باشد؛ لذا دانشگاه امام صادق(ع) را تأسیس کرد که در این دانشگاه متخصصانی در رشته‌های مختلف حوزوی و دانشگاهی تربیت شدند.
وی با بیان اینکه این دانشگاه با روش اعتدالی توانست خدمات بسیار ارزشمندی به انقلاب اسلامی کند، گفت: این دانشگاه اول نیرویابی و نیروسازی می‌کند و پس از آن نیروها را به بدنه جمهوری اسلامی تزریق می‌کند تا در سطوح مختلف نظام به جمهوری اسلامی خدمت کنند. بنابراین مراقبت کردن از نهال انقلاب، ایشان را فردی ممتاز معرفی کرده است.
اکرمی با اشاره به مبارزات آیت‌الله مهدوی کنی گفت: ایشان در 18 سالگی به خاطر فعالیت‌هایی که داشتند در لرستان دستگیر می‌شوند و به زندان می‌روند؛ وقتی مرحوم آیت‌الله العظمی بروجردی مطلع می‌شوند با عتاب به نخست‌وزیر وقت می‌گویند «چرا فرزندان ما را می‌گیرید و می‌زنید»؛ بعد از آن بود که آیت‌الله مهدوی‌کنی از زندان آزاد می‌شوند.
رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری ادامه داد: آیت‌الله مهدوی کنی در سال‌های بعد از 1340 به تهران آمدند و در مسجد جلیل که کانون مبارزه بود، فعالیت‌های مبارزاتی خود را ادامه دادند و چندین بار دستگیر و تبعید شدند؛ روند فعالیت‌های ایشان نشان می‌دهد که آیت‌الله مهدوی کنی خط مستقیم اسلام ناب محمدی را شناخته و در پیش گرفته با رهبری امام خمینی(ره) و پس از ایشان حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، این مسیر را ادامه داد و می‌بینیم شگفتا که در روز سالگرد ارتحال امام(ره) ایشان به کما می‌رود و در روزهای پایانی ذی‌حجه و آستانه محرم‌الحرام از دنیا می‌رود.
حجت‌الاسلام اکرمی اظهار کرد: باید بگوییم درود بر ایشان از ولادت تا وفات و انشاءالله در محشر عظمی نیز از عنایات و الطاف اهل بیت(ره) بهره‌مند می‌شود.

captcha