کد خبر: 1462853
تاریخ انتشار : ۳۰ مهر ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۱
حجت‌الاسلام احمد لطفیان:

قدرت خداوند همراه با حکمت او اعمال می‌شود

کانون خبرنگاران نبأ: امام جمعه نیک‌شهر با بیان اینکه قدرت خداوند همراه با حکمت او اعمال می‌شود، گفت: خداوند غنای خود را در راه رفع نیاز و نفع رساندن به مخلوقات به کار می‌برد.

به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین احمد لطفیان سرگزی، امام جمعه نیک‌شهر در گفتمان دینی «کارکردهای فرهنگی تربیتی انتظار عاشورا به روایت صحیفه سجادیه» که با حضور جمعی از جوانان و خانواده‌یشان در نیک‌شهر برگزار شد، با اشاره به ضرورت استفاده از هیئت‌های مذهبی در انجام فعالیت‌های فرهنگی ــ هنری و و تخصصی شدن مباحث برای هر گروه سنی و استفاده از صحیفه سجادیه و رساله حقوق امام سجاد (ع) در ایام ماه محرم، گفت: دعا یکی از پایه‌های اسباب و مسببات جهان هستی است. از این‌رو یکی از وظایف هر انسان در کنار تلاش و کوشش دعا کردن است. انسان هنگام دعا و نماز ارتباط ویژه‌ای با حضرت حق برقرار کرده و ضمن اعتراف به حقارت و کوچکی خود، عظمت باریتعالی را یاد می‌کند.

استاد دانشگاه آزاد اسلامی نیک‌شهر عنوان کرد: نماز و دعا به‌ویژه دعاهای صحیفه سجادیه ارتباطی زیبا بین خدا و بنده است. انسان با ذکر این دعاها نزد خدا عزت می‌یابد، به او نزدیک‌تر می‌شود و عنایت ویژه حق را شامل حال خود می‌‌کند.

وی با تفسیر آیه 77 سوره مبارکه فرقان و یاد و نام عالم بزرگ «سید بن طاووس»، گفت: دعا در روایات سنگ نماز، ستون دین، بزرگ‌ترین عبادت، نور زمین و آسمان، کلید پیروزی و رستگاری، سلاح مؤمن و نافذتر از نیزه و اسلحه بیان شده است.

امام جمعه نیک‌شهر اظهار کرد: دعا و نیایش از مسائل مهمی است که جزء نیازهای انسان محسوب می‌شود. دعا و نماز مانند خداجویی از فطرت و ضمیر آدمی نشئت می‌گیرد. دعای عرفه، کمیل، ندبه، مناجات شعبانیه، صحیفه سجادیه حقایق کوچکی است که اگر ما بتوانیم با آنها انس پیدا کنیم و لذت خواندن آنها را درک کنیم و به دیگران ولو یک نفر انتقال دهیم، در رفع مهجوریت و مظلومیت اهل بیت(ع) کار بزرگی انجام داده‌ایم.

وی با بیان اینکه یکی از ابزارهای کاربردی و مؤثر در ارتباط خلق با خالق تکرار دعاست، افزود: از خصوصیات مکتب تشیع، مسئله دعاست که مثل صحیفه سجادیه آثار بسیار شگرفی بر زندگی انسان و روح و روان او دارد. به بشر امید و تحرک می‌دهد و رابطه انسان را با خدا مستحکم و قوی می‌کند. نماز و دعا جزء مسائل فطری ماست و نمک‌نشناسی است اگر انسان فقط به هنگام گرفتاری و هجوم مشکلات به درگاه الهی انابه و التجا کند.

لطفیان با تفسیر آیه 8 سوره زمر، عنوان کرد: هر کس خود را از خدا بی‌نیاز پندارد قطعا در برهوت طغیان سقوط می‌کند. دعا از عبادت‌های عظیم است و آثار فراوانی دارد. دعا برای امام زمان(عج) نوعی عرض ارادت و محبت به اوست و قطعا از سوی آن امام کریم بی‌پاسخ نخواهد ماند. دعا برای امام زمان(عج) یعنی آن وجود عزیز بر بسیاری از موجودات و پدیده‌ها مقدم دانستنی است.

وی افزود: امام مهدی(عج) روزی هزار مرتبه برای ما دعا می‌کنند. لذا، شایسته است که ما هم در شبانه روز به یاد او باشیم و در نماز و قبل و بعد آن برای حضرتش دعا کنیم. ما در دعای سلامتی حضرت مهدی(عج) که به اشتباه به دعای فرج معروف شده است از خدا می‌خواهیم که امام زمان(عج) را تحت حمایت کامل خود بگیرد و او را تا رسیدن به هدف نهایی یعنی استقرار عدل در سراسر زمین، از هر جهت یاری کند.

استاد دانشگاه پیام نور نیک‌شهر ادامه داد: وقتی به امام مهدی(عج) دعا می‌کنیم در واقع می‌گوییم ما با دعا کردن و عمل به احکام دین مزد رسالت پیامبر(ص) را ادا می‌کنیم. دعا بهترین حالت انسان است و باید به امام زمان(عج) که بهترین مخلوق خداوند متعال است اختصاص یابد.

وی با اشاره به اینکه اگر انسان پیرو قرآن باشد سعادتمند و رستگار خواهد شد، گفت: دعا کردن نباید موسمی باشد و هر زمانی که گرفتار می‌شویم یا الله بگوییم. همان‌گونه که یادآوری نام خدا بر غذای جسم مهم است ذکر نام خدا در دعا که غذای روح است نیز اهمیت دارد.

امام جمعه نیک‌شهر با بیان اینکه قدرت خداوند همراه با حکمت او اعمال می‌شود، بیان کرد: خداوند غنای خود را در راه رفع نیاز و نفع رساندن به مخلوقات به کار می‌برد. اما اغناء مادی محبوب و حمید نیستند و در تیررس جسارت‌ها، حسادت‌ها، رقابت‌ها و سرقت‌ها قرار دارند.

حجت‌الاسلام لطفیان گفت: از راه‌های مبارزه با غرور و تکبر دعوت انسان به درگاه خداوند و اقامه نماز است تا انسان به ضعف، جهل، فقر و نیاز خود پی ببرد. بسم‌الله تابلوی رحمت الهی است؛ مؤثر واقعی در هر کاری خداست و توفیق در هر عملی بستگی تمام به خواست او دارد. شروع هر کار با نام خدا و ائمه اطهار(ع) باعث می‌شود در کارها پشتوانه الهی و تأثیری مثبت پیدا شود.

وی با اشاره به جایگاه والای استان قم، اظهار کرد: قم همواره پناهگاه و مأمن پیروان اهل بیت(ع) و مرکز علمی، دینی و فقاهتی مسلمانان بوده است؛ قم از قطب‌های مهم علمی جهان اسلام است که مجتهدان و محدثان بزرگی از این شهر مقدس برخاسته‌اند. حوزه علمیه قم بوستان علم و معرفت حاصل هجرت و همت مرجع عالی‌قدر آیت‌الله‌العظمی حاج شیخ عبدالکریم حائری در سال 1340 به قم است.

امام جمعه نیک‌شهر افزود: جای جای قم حکایت‌ها از علم و علم‌آموزی و جهاد و ودلیری عالمان و مردمان دارد. در شهر مقدس قم و در کنار حرم مطهر حضرت معصومه(س) و مسجد مقدس جمکران زندگی به روزمرگی و دلمردگی نمی‌گذرد و کوی برزن قم فقط برای رفت‌و‌آمد و گشت‌و‌گذار نیست.

استاد دانشگاه آزاد اسلامی نیک‌شهر با اشاره به سادگی خانه امام خمینی(ره) در محله یخچال قاضی قم، عنوان کرد: خانه امام خمینی(ره) در قم نموداری از سادگی و مناعت مردی است که عمری به عزت زیست و به حریت رحل اقامت به دنیایی دیگر افکند. قم فقط مکانی برای زندگی نیست کانونی است برای رفع مشکلات مردم؛ منزل امام(ره) در قم کعبه دل‌ها بود که گاه کلاس درس می‌شد و گاه مشابه مسجد و حسینیه عمل می‌کرد.

لطفیان ادامه داد: سخنرانی تاریخی امام خمینی(ره) علیه لایحه انجمن‌های ایالتی و ولایتی در سال 1341 در این مکان برگزار شد. بی‌شک خشت خشت خانه ساده و گلی امام خمینی(ره) در محله یخچال قاضی اگر زبان می‌داشتند با ما حکایت‌ها می‌گفتند، از تهجدها و شب‌زنده داری‌های امام(ره) گرفته تا شور و هیجانی که سخنان آتشین او در دل‌ها بر می‌انگیخت.

وی با بیان اینکه قم کانون فرهنگ و رسالت است، یادآور شد: قم پایگاه نمادین روحانیت شیعه محوسب می‌شود، قم تداعی‌گر تشیع و عالمان دینی و سمبل انقلاب اسلامی در کشور و جهان اسلام است، قم هم محلی برای تحصیل و هم جایگاهی برای رشد و بسط اندیشه‌های انقلابی امام خمینی(ره) است. نام‌های قم، امام خمینی و انقلاب اسلامی چنان به یکدیگر گره خورده‌اند که نمی‌توان برای هر یک تاریخی جداگانه نوشت.

captcha