به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، هفدهمین یادواره عصر خاطره شهدای شهرستان آستانه اشرفیه از توابع استان گیلان با بازگویی خاطراتی از معلم شهید، محمدعلی تربیعی در حسینیه اعظم آستان مقدس حضرت سلطان سیدجلالالدین اشرف(ع) برگزار شد.
سیدمحمد جعفری، از دوستان نزدیک شهید تربیعی با بیان خاطرات این معلم شهید اظهار کرد: با اینکه 24 سال با این شهید آشنایی و رفاقت داشتم اما هنوز بر ادب و شرافت او غبطه میخورم. کسی که با وجود سن کمش همواره جانب احترام را حتی برای من که نزدیکترین دوستش بودم رعایت میکرد.
وی ضمن اشاره به بارزترین خصوصیت این شهید که عمل به آیه شریفه «أَشِدَّاءُ عَلَى الْکُفَّارِ رُحَماءُ بَیْنَهُمْ» بود، گفت: هم در زمان انقلاب و هم در دوران دفاع مقدس، هیچگاه متوسل به دشنام و اهانت نمیشد بلکه درایتمندانه و اندیشمندانه در مقابل دشمنان پایداری میکرد.
جعفری اظهار کرد: این شهید بزرگوار در ۲۴ مرداد سال ۱۳۶۵ یعنی ۱۷ روز پیش از آنکه جام شهادت را به سر کشد، با ارسال نامهای از دغدغههای خود پیرامون تعالی عمل به آرمانهای اسلام و حمایت از دستاوردهای انقلاب اسلامی را به رشته تحریر درآورده بود.
همچنین در ادامه این مراسم احمد تربیعی، برادر این شهید بزرگوار ادب، اخلاص و فروتنی را از شاخصههای اخلاقی این معلم شهید عنوان کرد و گفت: در زمان کوتاه نمیتوان شخصیت محمدعلی را بیان کرد.
وی با اشاره به درک سیاسی بالای برادرش، ضمن یادآوری جلسات سیاسی متعددی که این شهید در هیئت آل محمد(ص) برگزار میکرد، افزود: محمدعلی سخنران مراسمهایی بود که برگزار میکرد. منافقانی که از مناظره با شهید شکست خورده بودند همواره سعی کردند تا دیگر فریبخوردگان حوزه نفاق را از مناظره با شهید تربیعی منع کنند، چون میدانستند در برابر او بازنده مناظره بوده و حقایق اسلامی بر آنها آشکار خواهد شد.
این برادر شهید عنوان کرد: ما باید چهره حقیقی این شهدا را برای نسل امروز نمایان کنیم تا جوانان ما، بیشتر و بهتر با فداکاریهای این عزیزان آشنا شوند.
شهید محمدعلی تربیعی در ششم اسفند ۱۳۴۱ در خانواده مذهبی دیده به جهان گشود. در دوران مدرسه، رشته علوم تجربی را برگزید و به تربیت مدرس رفت و تا پایان مقطع کاردانی در رشته دینی و عربی تحصیل کرد.
محمدعلی تربیعی در شهریور ۱۳۶۵، با سمت مسئول آموزش عقیدتی در عملیات کربلای ۲ در حاج عمران عراق، دعوت حق را لبیک گفت و به فیض رفیع شهادت نائل آمد. پیکرش مدتها در منطقه بر جا ماند و پس از تفحص در زادگاهش به خاک سپرده شد.
یادآور میشود، یادمان عصر خاطره از سری برنامههای خاطرهگویی توسط همسنگران شهدای آستانهاشرفیه است که این مراسم به همت خانواده معزز شهدا و هیئت امنای حرم مطهر امامزاده سیدجلالالدین اشرف(ع)، هیئت آل محمد(ع) و همسنگران، در حرم مطهر برگزار میشود.