کد خبر: 1463435
تاریخ انتشار : ۰۳ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۸
توسط دانشگاه پیام نور؛

شماره دوم دوفصلنامه «پژوهش‌های مالیه اسلامی» منتشر شد

گروه اقتصاد: شماره دوم دوفصلنامه «پژوهش‌های مالیه اسلامی» توسط دانشگاه پیام‌نور منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، نشریه «پژوهش‌های مالی اسلامی» که با محوریت توسعه الگوی پیشرفت اسلامی-ایرانی و به صاحب امتیازی دانشگاه پیام نور منتشر می‌شود، از سال 1390 با نشر الکترونیکی پیش‌شماره فعالیت رسمی خود را در عرصه مطبوعات آغاز کرده و در حال حاضر با دریافت مقالات مرتبط در زمینه تخصصی مالیه اسلامی و داوری آنها در سطح علمی- پژوهشی تلاش دارد تا رتبه خود را به سطح علمی-پژوهشی ارتقا دهد.

بر اساس این گزارش، شماره دوم این نشریه با شش مقاله در حوزه اقتصاد اسلامی به تازگی منتشر شده است که این مقالات شامل «مواضع اخلاقی در بانکداری اسلامی و تأثیر آن بر عملکرد بانکی» به قلم محمدرضا یوسفی‌شیخ‌رباط و شیما خبره، «طراحی اوراق استصناع حمایت از تولید براساس یارانۀ ‌نقدی پرداختی به مردم» نوشته محمدنقی نظرپور و یحیی لطفی‌نیا و «بهره‌وری عوامل کل مالیات‌های اسلامی در ایران با روش مالم کوئیست» نوشته مهدی فدایی و صالحه آتشکار است.

این گزارش می‌افزاید: «بررسی مدل‌های سرمایه‌گذاری ریسک‌پذیر اسلامی» به قلم علی حسن‌زاده، مهدی رعایایی و پویا بغدادی، «مشروعیت ریسک مالی از دیدگاه آموزه‌های اسلامی اثر هادی غفاری و «امکان‌سنجی عملیاتی‌شدن مدل اسلامی عدالت اقتصادی حکیمی» به قلم محمدرضا آرمان‌مهر و محمد لشکری، دیگر مقالات دومشن شماره از نشریه «پژوهش‌های مالی اسلامی» است.

محمدرضا یوسفی و شیما خبره در مقاله خود با عنوان «مواضع اخلاقی در بانکداری اسلامی و تأثیر آن بر عملکرد بانکی» می‌نویسند: جستارها‌ی اخلاقی در صنعت مالی و به خصوص در نظام بانکی ازاهمیت بالایی برخوردار است. یک نظام بانکی مبتنی بر اخلاق، رویکرد واقع بینانه‌تری را نسبت به ثروت واقعی و پول اتخاذ می‌کند، تا به دنبال آن از ارزش افرادی که در تعامل با این نظام بانکی هستند، حمایت نماید.

همچنین می‌خوانیم: ازاین رو، بانکداری اخلاقی، یعنی، بانکداری که در عملکرد خود ارز ش‌ها و معیارهای اخلاقی و اجتماعی را نیز در کنار معیارهای اقتصادی در نظر می‌گیرد. بنابراین، با توجه به حاکمیت ارزش‌های اخلاقی بر روابط انسانی، مطالعة حاضر تلاش می‌کند تا مؤلّفه‌های اخلاقی در نظام بانکی اسلامی را موردبررسی قراردهد. بر اساس این مطالعه، بانکداری اسلامی به دلیل مبتنی بودن بر شریعت اسلام، هم از جهت اهداف و هم از جهت عملکرد، پایبند به ارزش‌های اخلاقی است.

captcha