کد خبر: 1463800
تاریخ انتشار : ۰۴ آبان ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۷

منزل به منزل تا خیمه‌گاه، طنین زمزمه‌های عاشقانه ناصرین دین به گوش می‌رسد

گروه اجتماعی: منزل به منزل تا خیمه‌گاه، صدای طنین زمزمه‌های عاشقانه، ناصرین دین الله به گوش می‌رسد و خبر از رسیدن ماهی می‌دهد که به راستی دین ما را احیا و اسلام را برای همیشه زنده نگه داشته است.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان جنوبی، این روز‌ها از هر کوی و برزن و خیابان که عبور می‌کنیم شاهد برپایی تکایایی هستیم که آرام آرام به استقبال محرم می‌روند و جوانانی که به عشق مولای خود کمر همت بسته و برای پاسداشت جوانمردی اباعبدالله و 72 سرباز با وفایش سنگ تمام می‌گذارند.



اتاقک‌هایی برپا و سیاهپوش می‌شود و هر تکیه سعی دارد در نشان دادن عشق خود به سالار شهیدان از دیگری پیشی گیرد و این چیزی نیست جز فرهنگ عاشورایی ملت ما، که این درس و این فرهنگ را در هیچ دانشگاهی نمی‌توان درس داد جز در دانشگاه کربلا، درسی که حسین‌بن علی(ع) در نیم روز کربلا به بشریت آموخت و آن را تا ابد برای بشریت به یادگار گذاشت.



منزل به منزل تا خیمه‌گاه، صدای طنین زمزمه‌های عاشقانه، آخرین ناصرین دین الله، خیمه بعدی صدای واه عطشای طفلان کربلا، بانویی خمیده قامت گسترده عبای بر سر تنهایی یتیمان صبح عاشورا همه و همه خبر از رسیدن ماهی می‌دهد که به راستی دین ما را احیا و اسلام را برای همیشه زنده نگه داشته است، پس عاشقان برخیزید که هنگام عزاست، عزای بزرگمردی که تاریخ را به سود خدا رقم زد و برای همیشه پرچم اسلام را بر دست‌های بریده برادرش برافراشته ساخت.



کم‌کم می‌رسیم به فرات و به علقمه، به دو دستی که شرم دارد خالی روانه خیمه‌گاه شود، به صلابت نفسی که عطش را به تشنگی اهل بیت(ع) امامش خرید و اینک در آستانه خیمه‌های عزای غربت امامی که هر چه داشت در چنته اخلاص تقدیم عشق کرد.



اماکن زیادی برای نشان‌دادن صحنه‌های مقتل یاران حسین(ع) در حال آماده شدن است و صحنه کربلا را با هر دستاوردی که دارند مشغول احیاء و بازسازی هستند تا بر همه نشان دهند آنچه را که در سرزمین نینوا و در روز عاشورا گذشت.



محرم؛ زمینه‌ساز در کنار هم قرار گرفتن مردم از هر قشر و با هر اعتقاد و نیتی

حجت‌الاسلام محسن مؤمنی‌مقدم، معاون فرهنگی اداره‌کل اوقاف خراسان جنوبی در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا با اشاره به اینکه تمام مردم، هیئت‌های مذهبی، هیئت امنا و مسئولان برای امام حسین(ع) پا به‌رکاب هستند، گفت: تمام افراد خوب و بد در این ماه کنار یکدیگر جمع می‌شوند و مراسم‌های سوگواری اباعبدالله‌الحسین را به بهترین نحو برگزار می‌کنند.



وی به ویژه‌برنامه بصیرت عاشورایی اشاره کرد و افزود: به‌ مناسبت فرا رسیدن ماه‌های محرم و صفر ویژه‌برنامه بصیرت عاشورایی در آستان امامزادگان و بقاع متبرکه استان برگزار می‌شود.



معاون فرهنگی اداره‌کل اوقاف خراسان جنوبی با اشاره به اینکه طبق فرموده امام راحل این محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است و در این چند سال همه ما به این موضوع مهم دست یافته‌ایم بر لزوم تبیین احکام دین برای آحاد جامعه در محرم و صفر تأکید کرد.



مؤمنی‌مقدم با بیان اینکه بصیرت عاشورایی در راستای  تعظیم فرهنگ عاشورا و ترویج شعائر اهل بیت(ع) برگزار می‌شود، بیان کرد: ترویج فرهنگ عاشورایی، ایثار و شهادت، ولایت‌مداری و حمایت از ولایت از اهداف سوگواره بصیرت عاشورایی است.



وی اظهار کرد: طرح بصیرت عاشورایی با هدف شناساندن فرهنگ شهادت و ایثارگری به آحاد جامعه به‌‌ویژه جوانان اجرا می‌شود و سعی خواهد شد در دهه اول محرم با حضور علما در بقاع متبرکه زوایای مختلف قیام امام حسین(ع) تبیین شود.



معاون فرهنگی اداره‌کل اوقاف خراسان جنوبی عنوان کرد: تنها عزاداری صرف سینه‌زنی نمی‌تواند منشأ تحول در جامعه باشد بلکه برای ایجاد تحول عزاداری‌ها باید با پرداختن به مباحث علمی همراه باشد.



عمومی بودن و عدم وابستگی به یک جریان خاص؛ آثار تربیتی عاشورا

مؤمنی‌مقدم عمومی بودن و عدم وابستگی به یک جریان خاص را از آثار تربیتی عاشورا دانست و بیان کرد: عزاداری‌های ماه محرم باید به سمتی پیش برود که خروجی آن در نهایت افزایش علم مردم نسبت به واقعه عاشورا و ایجاد تحول در اجتماع باشد.



وی ایستادگی در مقابل زور و تزویر و اصلاح نابسامان مسلمانان را از اهداف قیام امام حسین(ع)‌ عنوان کرد و یادآور شد: هیئت‌های مذهبی با بهره‌گیری از رهنمودهای مقام معظم رهبری و منشور عزاداری‌ها از ورود خرافات و آسیب‌ها به مراسم پرشور حسینی جلوگیری کنند.



امر به معروف و نهی از منکر؛ مهم ترین هدف نهضت حسینی

حجت‌الاسلام ابراهیم مرکی، کارشناس مذهبی در خراسان جنوبی اصلاح جامعه با احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر را مهم‌ترین هدف نهضت حسینی ذکر کرد و گفت: امام حسین(ع) مرگ را پذیرفت اما ننگ را خیر و با شهادت خود آغازگر راهی شد که مردم را به طریق حق و راهی دعوت کند که همان امر به معروف و نهی از منکر است.



وی تأکید کرد: با توجه به شرایط منطقه و حضور داعش و تکفیری‌ها و تبلیغ نادرست آنها از اسلام به جهان، روحانیون باید اسلام واقعی را در مراسم‌ عزاداری ماه محرم بیان و تبلیغ کنند.



این کارشناس مذهبی در خراسان جنوبی متذکر شد: دشمن می‌خواهد با سوء استفاده از برخی موضوعات که در مراسم عزاداری رعایت نمی‌شود چهره‌ای خشن از شیعه و اسلام به جهانیان نشان دهد و مسلمانان باید در حفظ ابهت دین آسمانی اسلام و دستورات الهی بکوشند.



جلوگیری از به‌حاشیه راندن مراسم عزاداری

مرکی برجسته‌بودن بُعد معنویت و اخلاق نسبت به سایر ابعاد در قیام سالار شهیدان را از دیگر آثار تربیتی عاشورا دانست و یادآور شد: مراسم ماه محرم باید دارای ویژگی‌های خاصی باشد که در شأن این ایام برگزار شود اما متأسفانه در برخی موارد مشاهده می‌شود که این مراسمات با حاشیه‌هایی همراه است که دور از انتظار است.



وی با بیان اینکه رمز جاودانگى نهضت حسینى زنده نگه‌داشتن و بزرگداشت آن است، افزود: نقش عزادارى در حفظ فرهنگ عاشورا مهم است و آثار و برکات خوبى براى بشر داشته و خواهد داشت.



این کارشناس مذهبی متذکر شد: واقعه عاشورا به اندازه کافی جان‌سوز و عبرت‌انگیز و پر از درس‌های مختلف است که نیازی نیست تا چیزی به آن اضافه شود و تنها باید واقعیات در مجالس عزاداری بیان شود.

captcha