کد خبر: 1463806
تاریخ انتشار : ۰۴ آبان ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۰
رئیس سازمان نظام روانشناسی:

ایران می‌تواند برند مشاوره مبتنی بر معنویت و دین باشد

گروه سلامت: رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور بر لزوم استخراج روش‌های روان درمانی و مشاوره با رویکرد دینی تاکید کرد و گفت: ایران می‌تواند برند روانشناسی و مشاوره مبتنی بر معنویت و دین برای ارائه خدمت به بشریت باشد.

عباسعلی اللهیاری، رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با تاکید بر اینکه در بحث پیشگیری و درمان باید به هر چهار بعد جسمانی، روانشناختی، اجتماعی و معنوی سلامت توجه شود، عنوان کرد: امروزه تحقیقات روانشناسی و مشاوره نشان داده کسانی هستند که از نظر جسمانی، روانشناختی و اجتماعی سالم هستند و مشکلی ندارند ولی از خلأهای معنوی رنج می‌برند و متاسفانه سلامتشان مورد تهدید واقع می‌شود.
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور تاکید کرد: تقویت بعد معنوی، ایمان، معناجویی و هدفمندی زندگی انسان می‌تواند سه بعد دیگر سلامت انسان را نیز تحت تاثیر قرار بدهد و به سلامت همه جانبه افراد کمک کند.
لزوم استخراج روش‌های روان درمانی و مشاوره با رویکرد دینی
الهیاری تصریح کرد: در کشور ما با توجه به سبقه دینی و وجود مکتب اسلام، استخراج روش‌های روان درمانی و مشاوره با رویکرد دینی مبتنی بر ارزش‌های دینی و فرهنگی می‌تواند به شکل ویژه‌ای در بحث پیشگیری، درمان و مشاوره اختلالات روحی و روانی کمک کننده باشد.
وی ادامه داد: تجربیات ما نشان می‌دهد که کشورهای اسلامی و حتی غیر اسلامی نیز از استخراج چنین رویکردهای استقبال می‌کنند. با توجه به اینکه امروزه در درمان مسائل و مشکلات انسان به ویژه در حوزه مسائل روحی و روانی استفاده از روش‌های دارویی تقریبا پاسخگو نیست و از طرفی رویکردهای معمول روان درمانی و مشاوره که شامل رویکردهای رفتاری، شناختی و سایر اقدامات قدیمی و سنتی است تقریبا آن‌ها نیز به بن بست رسیده است بنابراین تنها رویکردی که می‌تواند امروزه به بشریت کمک کند، رویکردهای روان درمانی و مشاوره مبتنی بر معنویت و ارزش‌های دینی است.
ایران می‌تواند برند روانشناسی و مشاوره مبتنی بر معنویت و دین باشد
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور خاطرنشان کرد: کشور ایران به عنوان پیشتاز یک حکومت مبتنی بر ارزش‌های دینی می‌تواند در این عرصه نیز دارای برندی تحت عنوان روانشناسی و مشاوره مبتنی بر معنویت و دین برای ارائه خدمت به بشریت باشد.
وی اظهار کرد: هم اکنون در بازنگری دروس روانشناسی و مشاوره در وزارت علوم سعی بر این است تا دروس و روش‌های آموزشی را با چنین جهت‌گیری‌های بازنگری کنند البته بنده اعتقاد ندارم چنین موضوعی با صورت 100 درصد بتواند با این حرکت اصلاح شود ولی می‌تواند با توجه به حوزه مهارتی، بینشی، دانشی و توانشی که در دانشجویان فارغ التحصیل این رشته لازم است هم از نظر بینش و مبانی نظری و هم از نظر دانش و مبانی علمی و هم از لحاظ مهارت‌های که برای ارائه این خدمات کسب می‌کنند باید به این توانمندی‌ها برسند.
اللهیاری اضافه کرد: واقعا در این زمینه نواقصی وجود دارد و بنده نیز آن‌ها را قبول دارم ما نیز در سازمان در تلاش برای تقویت رویکردهای یاد شده هستیم و در کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی که از ما مجوز دریافت کرده‌اند و در حال ارائه خدمت هستند، اولویت خود را برای روی کارگاه‌ها و رویکردهای گذاشته‌ایم که در زمینه مهارت‌های معنوی باشد.
تجهیز تمامی مشاوران و روانشناسان به مهارت‌های معنوی
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور در پایان گفت: در آینده نزدیک نیز تمامی کسانی که در این عرصه فعالیت می‌کنند به مهارت‌های معنوی به منظور ارتقای سلامت روان جامعه مجهز خواهند شد.

captcha