کد خبر: 1464122
تاریخ انتشار : ۰۴ آبان ۱۳۹۳ - ۱۴:۵۲
حجت‌الاسلام چمانی بیان کرد:

دوم محرم؛ ورود امام حسین(ع) به کربلا/ مصادیق مدیریت مذهبی در این واقعه مشهود است

گروه اجتماعی: معاون فرهنگی تبلیغات اسلامی استان مرکزی با اشاره به اینکه روز دوم محرم براساس مستندات تاریخی روز ورود سیدالشهدا(ع) به سرزمین کربلا بود، گفت: این سرزمین وعده‌گاه آن حضرت با خدا و آخرین منزل ایشان به سمت عالم ملکوت و ملاقات با پروردگار بود.

حجت‌الاسلام داوود چمانی، معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی اداره‌کل تبلیغات اسلامی استان مرکزی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی، گفت: حادثه کربلا درس‌های بسیار بزرگی را برای همه آزادگان عالم و آزادی‌خواهان دنیا به‌ویژه برای مسلمانان و شیعیان به‌دنبال دارد.

وی اظهار کرد: سفر سیدالشهدا(ع) از مدینه به کربلا یک عادی نبود و سفری همراه باانگیزه و با هدف بود و نه‌تنها به‌صورت مخفی انجام نشد؛ بلکه کاملاً آشکار و علنی بود.

حجت‌الاسلام چمانی عنوان کرد: در این سفر حضرت از بی‌راهه‌ها نرفتند و از راه‌های اصلی طی طریق کردند و همه اطرافیان و مردم را از رفتن به چنین سفری آگاه کردند.

وی با بیان اینکه حضرت در این سفر هجرتی از مدینه به مکه جهت زیارت خانه خدا و هجرتی از مکه به‌سمت کربلا جهت دیدار با خدا داشتند، افزود: این مطلب نکته مهمی را به‌دنبال دارد و این است که همه برنامه‌هایی که در ایام انجام می‌شود باید به‌گونه‌ای باشد که انسان را به خدا برساند.

حجت‌الاسلام چمانی تأکید کرد: همانطور که حرکت علی‌‌بن‌ الحسین(ع) و اصحابش منجر به ملاقات آن‌ها با پروردگار متعال شد سایرین نیز در ایام محرم که همراه با کاروان سیدالشهدا(ع) خیمه برپا کرده و عزاداری می‌کنند باید در نهایت به خدا نزدیکتر شوند.

روح عبودیت و بندگی در مجالس عزاداری هویدا شود

وی اضافه کرد: باید مجالس عزاداری امام‌حسین(ع) و مداحی‌ها، روضه‌خوانی‌ها به نحوی باشد که روحیه عبودیت، بندگی و محبت و معرفت الهی را در وجود همه عاشقان و اردتمندان آن حضرت زنده کند.

حجت‌الاسلام چمانی با اشاره به اینکه روز دوم محرم بر اساس مستندات تاریخی روز ورود سیدالشهدا(ع) به سرزمین کربلا بود، بیان کرد: این سرمین وعده‌گاه آن حضرت با خدا و آخرین منزل ایشان محل عروج آن امام همام به سمت عالم ملکوت و ملاقات با پروردگار بود.

وی افزود: امام حسین(ع)  پس از ورود به سرزمین کربلا به اصحاب خود فرمود «مردم بندگان دنیا هستند و دین را همچون غذایی می‌دانند که تا زمانی که مزه خوش داشته باشد، آن را نگاه می‌دارند، اما هنگامی که مزه‌اش عوض شود و آزمونی در کار باشد، تعداد دینداران اندک می‌شود» و در ادامه فرمود «کربلا جای محنت و رنج و محل فرود‌آمدن ما و مرکب‌های ما و ریخته‌شدن خونهایمان است».

وی با بیان اینکه  توجه به این نکته لازم است که محل زندگی انسان مهم نیست، ولی چگونگی و شیوه زندگی‌ کردن بسیار مهم است، مطرح کرد: آن حضرت و اصحابش در سرزمینی لم‌یزرع و خشک فرود آمدند و با وجودی که در کنار آب بودند مورد محاصره شدیدی از دشمنان قرار گرفتند.

حجت‌الاسلام چمانی گفت: با وجودی که آن حضرت، اهل بیت(ع) و یارانشان در چنین مکانی فرود آمدند، همه این مشکلات، سختی‌ها و گرفتاری‌ها را به جان و دل خریدند؛ ولی از هدف و انگیزه الهی خویش دست برنداشتند و جایگاه اصلی انسانی و الهی خود را حفظ کردند.

وی تأکید کرد: مطلب مذکور نکته مهم و درس بسیار بزرگی برای جامعه بشریت است؛ چراکه به انسان می‌آموزد تا در برابر سختی و ناملایمات زندگی ناامید و مأیوس نشود و از جاده اصلی هدایت و کمال خارج نشود؛ لیکن همین نکات ارزنده از عوامل مهم در ماندگاری نهضت عاشورا محسوب می‌شود.

حجت‌الاسلام چمانی با بیان اینکه پرچم امام حسین(ع) در عالم درخشندگی و نورانیت خاصی دارد و این نور هدایت در همه عالم می‌تابد به‌طوری که هر سال انسان‌های آزاده را به اطراف این پرچم جمع می‌کند تا برای آن حضرت اقامه عزا ‌کنند، حتی کسانی که اعتقاد به این مکتب و مذهب ندارند؛ اما ارادتمندی خاصی به حضرت دارند.

معاون فرهنگی اداره‌کل تبلیغات اسلامی استان، اظهار کرد: با وجودی که امام حسین(ع) به حوادث پس از این واقعه علم کافی داشتند همراه‌ کردن خانواده از مهم‌ترین مصادیق مدیریت مذهبی و عقیدتی از سوی آن حضرت است.

حجت‌الاسلام چمانی بیان کرد: برای یک نهضت زمان‌شناسی و موقعیت‌شناسی از مهم‌ترین ملزومات پیروزی است؛ بنابراین آن حضرت نهضت عاشورا را بدون برنامه آغاز نکردند.

وی مطرح کرد: حضرت پس از دوره امامت برادر بزرگوارشان امام حسن(ع) به مدت 10 سال به مفاد صلحنامه منعقد شده در زمان امامت آن امام همام پایبند بودند و قیام نکردند.

زمان‌شناسی امام حسین(ع) قابل تحسین است

حجت‌الاسلام چمانی با تأکید بر اینکه شرایط حکومت معاویه با حکومت یزید تفاوت ماهوی و ماهیتی داشت، عنوان کرد: ازاین رو زمان‌شناسی امام حسین(ع) قابل تحسین است چراکه آن حضرت با مدیریت و تدبیری خاص و زمان‌شناسی به موقع انقلاب خود را آغاز کردند.

وی با اشاره به اینکه نقش خانواده در قیام عاشورا و پیروزی آن از دیگر نکات قابل توجه در نهضت عاشوراست، مطرح کرد: این نقش را در پیروزی انقلای اسلامی نیز نظاره‌گر هستیم و نقش بانوان و همسران رزمندگان هم در پروزی جنگ تحمیلی و هم دوران انقلاب اسلامی نقشی بی‌بدیلی بود و این نقش برگرفته از نقش زنان در حادثه عاشورا بود.

این مقام مسئول در پایان با بیان اینکه دشمنان امام حسین(ع) تبلیغات سوئی بر علیه آن حضرت و خانواده بیان کرده بودند مبنی بر اینکه این ها افرادی هستند که از دین خارج شده و در مقابل خلیفه وقت خروج کرده‌اند، یادآورشد: از این رو در قیام عاشورا باید خانواده آن حضرت حضور داشتند تا این نهضت را استمرار داده و این پرچم را به دوش کشند و اصل ماجرای کربلا برای دیگران بازگو کنند.

captcha