به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی روز گذشته، یکشنبه، 4 آبانماه درجلسه هیئت دولت گفت: دولت از هفته گذشته پیگیر ماجرا بوده و سه وزارتخانه را مأمور رسیدگی به این موضوع کرد، البته سایر دستگاههای اجرایی و قضایی از ابتدای این حادثه، بررسی موضوع را آغاز کردند، اما در هفته گذشته در دولت تصمیم گرفته شد که وزرای مربوطه با جدیت تمام این مسأله را مورد رسیدگی قرار دهند و امروز این سه وزیر گزارشی را از حادثه مذکور ارائه دادند.
رئیسجمهور تصریح کرد: تلاش پیگیری در حال انجام است و مردم عزیز هیچ تردیدی نداشته باشند که گذشتی در کار نخواهد بود و دولت با همه توان این مسئله را پیگیری کرده و عامل یا عاملین این جنایت به دست عدالت سپرده شده و اشد مجازات برای کسانی که این جنایت را مرتکب شدهاند، اعمال خواهد شد.
حجتالاسلام روحانی خاطرنشان کرد: دولت با هماهنگی قوه قضائیه مصمم است لایحهای را در مورد اینگونه مسائل تنظیم و تقدیم مجلس کند تا اشد مجازات برای همچون حوادثی مد نظر قرار داده شود.
رئیسجمهور افزود: اینگونه مسائل جزو افساد فیالارض است و از مواردی است که ارعاب عمومی و رعب و وحشت بوجود آورده و موجب زیر سؤال بردن امنیت کشور است بنابراین بحث یک جنایت فردی نیست و دولت از همه توان خود برای ایجاد امنیت در جامعه استفاده خواهد کرد.
حجتالاسلام روحانی گفت: تردید ندارم دستگاههای انتظامی، قضایی، امنیتی و سپاه و بسیج و سایر بخشها و دستگاهها تلاش خواهند کرد که این مسئله به نتیجه نهایی برسد.
رئیسجمهور تأکید کرد: لحظهای آرام نخواهیم ماند تا افرادی که مسبب این حادثه بودند دستگیر شده و واقعیت برای مردم روشن شود. نه تنها در این مسئله بلکه در هر مسئله و جنایتی که امنیت جامعه را خدشهدار کند آن را به مردم گزارش خواهیم داد و مردم هم مطمئن باشند، همه توان خود را برای رسیدگی و برخورد با این مسئله به کار خواهیم گرفت.
حجتالاسلام روحانی تصریح کرد: نباید به سخنان و صداهای مشکوک و نادرست و کسانی که اذهان عمومی را تشویش میکنند و بیجهت به فرد و گروهی نسبت نادرست میدهد، توجه کرد.
رئیسجمهور گفت: تا زمانی که عامل یا عاملین این حادثه دستگیر نشدند، شایسته نیست که کسی، فردی یا گروهی را به نادرست متهم کند چرا که اتهام بیاساس و بیپایه از گناهان بزرگ است.
حجتالاسلام روحانی با تأکید بر اینکه باید فضای امن در جامعه وجود داشته باشد، گفت: مردم مطمئن باشند اگر فرد یا گروهی به طور سازمانیافته یا غیرسازمانیافته، این عمل را مرتکب شده باشد، گذشت در کار نخواهد بود.
حجتالاسلام روحانی اظهار کرد: کشور ما از امنیت برخوردار است و نمیتوان با یک حادثه کل امنیت را زیر سؤال برد، البته این حرف بدان معنا نیست که حادثه اسیدپاشی مهم نیست، بلکه بسیار حادثه دلخراشی است و حتماً باید عوامل آن شناسایی و با اقدامات بازدارنده کاری کنیم که اینگونه حوادث تکرار نشده و امنیت جامعه بهم نریزد چرا که امنیت اساس رشد و توسعه کشور است.
رئیسجمهور همچنین بر درمان مصدومان حادثه اسیدپاشی تأکید کرد و گفت: در هر حدی که توان داریم، نسبت به بازگشت سلامتی مصدومان این حادثه دلخراش اقدام خواهیم کرد.
حجتالاسلام روحانی در بخش دیگری از سخنان خود با قدردانی از وزارت علوم در مورد بررسی مسئله بورسیهها اظهار کرد: در موضوع بورسیهها، وزارت علوم را مکلف کرده بودیم که آن را مورد رسیدگی قرار دهد و این وزارتخانه بررسیهای خود را به پایان رسانده و اعلامیهای در این خصوص منتشر کرده و کار ارزشمندی در این زمینه انجام شده است.
رئیسجمهور تصریح کرد: باید با متخلفین این مسئله در هر سطحی که بوده برخورد شود و باید در مقابل فساد در هر بخشی که وجود داشته باشد، با جدیت ایستادگی کنیم و جامعهمان را از فساد منزه سازیم.
حجتالاسلام روحانی خاطرنشان کرد: مسئله بورسیهها یک مورد از موارد فساد در بخش علوم و آموزش و در سطحی بود که فردی میخواهد در جامعه استاد و معلم شود و معلوم است که اگر آنجا فساد باشد، بخشهای دیگر چگونه خواهد بود.
رئیسجمهور گفت: امیدوارم راه مبارزه با فساد، با هماهنگی و همکاری همه قوا و دستگاهها، ادامه یابد تا جامعه منزه و پاک و در شأن این ملت بزرگ و در چارچوب سیره پیامبر اکرم(ص) و ائمه هدی(ع) داشته باشیم.
حجتالاسلام روحانی در بخش دیگری از سخنان خود ضرورت حفظ و تقویت فرهنگ متعالی را که امام حسین(ع) و یارانش بهوجود آوردند، مورد تأکید قرار داد و گفت: فرهنگی که امام حسین(ع) و یارانشان پایهگذاری کردند از سال ۶۱ هجری قمری تا امروز، راهنمای مردم برای ایستادگی، مقاومت، دشمنستیزی، دفاع از کشور، امر به معروف و نهی از منکر و دعوت مردم به مسیر حق بوده است.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه ملت ایران درسهای فراوانی از مکتب امام حسین(ع) آموختهاند، گفت: تمام مسیر کاروان امام حسین(ع) از زمانی که حرکتشان را آغاز کردند، سرشار از صدها درس اخلاقی، سیاسی و اجتماعی است.
حجتالاسلام روحانی گفت: امام حسین(ع) به گونهای با دشمنان و خصم خود برخورد کردند که امروز هم بعد از گذشت قرنها از این رویداد بزرگ، هر صاحبنظر و متفکری که تاریخ را مطالعه میکند، نسبت به آن نکات برجسته به تأمل فرو میرود.
رئیس جمهور به برخورد امام حسین(ع) با «حر بن ریاحی» اشاره کرد و گفت: زمانی که «حر» برای اولین بار با امام حسین(ع) برخورد کرد، حضرت به ایشان فرمود ما بر مبنای دعوت و خواست مردم آمدهایم و اگر نگذارید ما برمیگردیم و «حر» در مقابل با اظهار بیاطلاعی از دعوتنامههای مردم کوفه خطاب به امام حسین(ع) میگوید من مأمورم شما را به کوفه ببرم، امام حسین(ع) هم میفرمایند مرگ برای تو آسانتر است تا اینکه هدفت را به انجام برسانی و صراحتا به حر می فهمانند که فکر نکن در مقابل کار ظالمانه و تحقیرآمیز تو سر فرود میآوریم.
حجتالاسلام روحانی اضافه کرد: در این موقع برخی از اصحاب امام حسین(ع) با توجه به کمتعداد بودن سربازان «حر» پیشنهاد میکنند که از همینجا جنگ را شروع کنند که حضرت در مقابل فرمودند که من شروعکننده جنگ نخواهم بود و این از جمله درسهای امام حسین(ع) به همه مردم و مسلمانان عالم است با این سخن صراحتاً مشخص میکنند که ایشان امام صلح و آرامش هستند و امام جنگ و درگیری نیستند.
رئیسجمهور گفت: در روز هشتم ماه محرم، همانگونه که شیخ مفید در ارشاد ذکر کرده است، امام حسین(ع) به عمر سعد پیغام میدهند که با هم گفتگو کنند و برای این منظور خیمهای تشکیل میشود و امام حسین(ع) و عمر سعد در داخل خیمه برای مدت طولانی به صورت غیرعلنی با هم گفتگو میکنند و پس از اینکه این گفتگو تمام میشود، ظاهرا عمر سعد نامهای به عبیدالله بن زیاد مینویسد که امام حسین(ع) فرمود حاضرم به مبدأ و یا جای ثالثی بازگردم و مسأله حل شده و به جایی رسیدیم که امروز میتواند صلح وجود داشته باشد.
حجتالاسلام روحانی افزود: حتی در روز عاشورا هم امام حسین(ع) چندین بار با کسانی که در مقابلش صفآرایی کرده بودند سخن گفتند و با آنان اتمام حجت کردند و تا آخرین لحظه عمر شریفشان هم به این عمل خود پافشاری کردند و نگفتند اینها برای جنگ با من آمدند من برای چه با اینها صحبت کنم . باید توجه داشت امام حسین (ع)با کسانی صحبت میکرد که هیچ منطقی را متوجه نبوده و از هیچ جنایتی دریغ نکرده و جزو اشرار تاریخ و جهان بودند ولی حضرت خطاب به آنان میفرمود که اگر دین را قبول ندارید، لااقل آزاده و آزادمرد باشید.
رئیسجمهور تصریح کرد: اخلاق، شیوه، منطق، شهامت و ایستادگی امام حسین(ع) و اینکه حاضر شدند در راه هدف مقدس خویش هر آنچه دارند را فدا کنند، درس بزرگی برای ما است.
حجتالاسلام روحانی خاطرنشان کرد: در هر کجا که نهضتهای اسلامی، آزادیخواهی و عدالتطلبی وجود داشته، از پرچم و راه امام حسین(ع) استفاده شده است و همواره عاشورا و تاسوعا روزهای اوج نهضتهای اسلامی بوده است، همچنان که در دوران انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و در امروز ایرانی اسلامی نیز اینگونه است.
رئیسجمهور تصریح کرد: ملت ایران امروز درسهای اصلی اقتدار و انگیزهای را که برای مقاومت و ایستادگی دارند، از مکتب پیامبر عزیز اسلام (ص)و ائمه هدی و بویژه از امام حسین(ع) و عاشورا آموختهاند.
حجتالاسلام روحانی با بیان اینکه عاشورا یک مکتب کامل است و تمام احکام سیاسی، اخلاقی و عبادی در این رویداد بزرگ تبلور و تجسم پیدا کرده است، گفت: عاشورا، اسلام ناطق و مسیر هدایت برای همه است.
رئیسجمهور افزود: حرکتی که هر سال در ماه محرم در سراسر کشورمان شاهد هستیم و امیدوارم امسال با شکوهتر از سالهای قبل باشد، بسیاری از مسائلی که دشمن در طول سال بوجود آورده را شستشو میدهد و باران زلالی است که قلبها و ذهنها را پاک میکند.
حجتالاسلام روحانی تصریح کرد: عاشورا می تواند نه تنها در داخل کشور بلکه در سراسر جهان مایه اتحاد و همدلی باشد و این هم از نشانههای عظمت عاشورا و کربلا است.