کد خبر: 1465011
تاریخ انتشار : ۰۶ آبان ۱۳۹۳ - ۱۴:۲۱
حجت‌الاسلام حمید محمدی :

حمایت از دستگاه‌های قرآنی در سال ۹۳ هدف طرح پایش است

گروه فعالیت‌های قرآنی: دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی در بررسی و پایش فعالیت قرآنی سازمان اوقاف که با حضور رئیس این سازمان صورت گرفت، گفت: حمایت از دستگاه‌های قرآنی در سال ۹۳ هدف طرح پایش است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از روابط عمومی سازمان اوقاف و امور خیریه، حجت‌ا‌لاسلام و‌المسلمین حمید محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور در نشست پایش فعالیت‌های قرآنی سازمان اوقاف که در محل این سازمان برگزار شد با بیان اینکه، 29 دستگاه در 31 استان کشور مشغول انجام فعالیت‌های قرآنی هستند که بنا داریم تک‌تک آنها را رصد و پایش کنیم‌، اظهار کرد: سازمان اوقاف، هفتمین دستگاه کشور در این زمینه است و تاکنون دستگاه‌هایی از قبیل وزارت آموزش و پروش، سازمان دارالقرآن، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ... پایش شده‌اند.
وی ضمن قدردانی از نگاه و استقبال نماینده ولی‌فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه از طرح پایش فعالیت‌های قرآنی این شورا گفت: به طور قطع در پایان این پایش تحول و تغییرات مثبت و بزرگی در روند دستگاه‌های قرآنی کشور رخ خواهد داد و تجربیات سایر دستگاه‌ها به یکدیگر منتقل خواهد شد.
محمدی با بیان اینکه هدف این طرح پایش و رصد فعالیت‌ها در نهایت حمایت از دستگاه‌های قرآنی است، افزود: بنا داریم با این طرح بستری برای حمایت بیشتر از دستگاه‌های قرآنی فراهم کنیم تا بحث‌های درگوشی حذف شود و هم‌افزایی در روند اجرای فعالیت‌ها ایجاد شود.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور رصد فعالیت‌های موازی دستگاه‌های قرآنی و تصمیم‌گیری در این خصوص را از دیگر اهداف طرح برشمرد و گفت‌: بنا داریم موازی‌کاری‌های منفی را حذف کنیم.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری در حکم جدید برای شورای عالی انقلاب فرهنگی، بازمهندسی دستگاه‌های اجرایی کشور را تاکید کرده‌اند، گفت: شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور به عنوان زیر مجموعه شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز این مهم را در دستور کار قرار داده که در این طرح بنا داریم پیشنهادهای دستگاه‌ها را در این خصوص دریافت کنیم.
محمدی شناسایی ظرفیت دستگاه‌ها را از برنامه‌های کلیدی این شورا دانست و گفت: سازمان اوقاف از معدود دستگاه‌هایی است که در سه حوزه پژوهش‌، تبلیغ و ترویج و آموزش قرآن فعالیت دارد و نشان‌دهنده آن است که فعالیت قرآنی در اوقاف ریشه‌ای است و فعالیت‌های اوقاف با قرآن پیوند دارد.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور با بیان اینکه واگذاری برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن به اوقاف از نخستین مصوبات نظام جمهوری اسلامی بود، افزود: در زمینه مسابقات بین‌المللی اوقاف تجربیات بسیاری به دست آورده است و در این زمینه در اوقاف ظرفیت عظیمی وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه اگر حجت‌الاسلام والمسلمین علی محمدی، نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در این سازمان هیچ کاری نکرده باشد، همین که ظرفیت بقاع متبرکه را در اختیار قرآن قرار داده است بسیار ارزشمند است، گفت: این مهم در اوقاف از نقاط کلیدی است و امروز آموزش عمومی قرآن شامل؛ روخوانی‌، روان‌خوانی‌، قرائت‌، تفسیر، زیباخوانی قرآن و حفظ در بقاع متبرکه در حال انجام است.
محمدی با بیان اینکه اراده اوقاف در زمینه تربیت حافظان قرآن جدی است‌، افزود: قطعا با این اهتمام و حمایت بیشتر وعده داده شده تربیت یک میلیون حافظ طی چهار سال محقق خواهد شد.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور با بیان اینکه ایجاد دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم از افتخارات بزرگ است، تصریح کرد: دانشکده‌های قرآنی کشور راهبرد کلیدی و اساسی هستند که البته ایراداتی نیز وجود دارد که در این نشست بررسی خواهد شد.
وی برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن کریم را از پدیده‌ها و رویدادهای بزرگ کشور توصیف و افزود: اجرای این رویداد بزرگ قریب 9 ماه زمان نیاز دارد و اجرای آن با افتخار همراه بوده است و هرسال می‌تواند بهتر از قبل باشد.
محمدی با بیان اینکه رویکرد هم‌افزایی کنونی اوقاف را باید جدی‌تر دنبال کرد، گفت: رسانه ملی باید جدی‌تر به عنوان مسئول رسانه‌ای مسابقات وارد عمل شود.
همچنین، حجت‌الاسلام و المسلمین علی محمدی، نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه نیز در نشست پایش فعالیت‌های قرآنی سازمان اوقاف، ضمن تسلیت ایام سوگواری امام حسین(ع) اظهار کرد: فعالیت‌های قرآنی سازمان اوقاف در سه عرصه تعلیم و تربیت و پژوهش‌های قرآنی، برگزاری مسابقات قرآنی و آموزش حفظ قرآن کریم دسته‌بندی می‌شود.
وی با اشاره به اینکه در زمینه تعلیم و پژوهش دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم وابسته به سازمان اوقاف و امور خیریه با 22 دانشکده در سراسر کشور فعال است، گفت: پنج هزار دانشجو با احتساب دانشجویان گذشته در این دانشگاه تحصیل می‌کنند که از زمان ریاست عابدی در این دانشگاه تحولات بسیار خوبی صورت گرفته و هیئت علمی‌های شاخصی نیز جذب شده است.
حجت‌الاسلام محمدی هیات علمی را رکن اصلی دانشگاه برشمرد و گفت: اگر هیئت علمی یک دانشگاه خوب و برجسته باشد، دانشگاه اصلاح خواهد شد و دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در زمینه اصلاح متون علمی و پژوهش و تحقیق به ویژه با برگزاری همایش پژوهش‌های قرآنی در مسابقات بین‌المللی قرآن کریم فعال است.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه برگزاری و اجرای مسابقات قرآنی در سطوح کشوری و بین‌المللی را دومین رسالت قرآنی این سازمان معرفی و افزود: سازمان اوقاف مسابقات بین‌المللی را در سطح داخلی از مراحل شهرستانی، استانی و کشوری برگزار می‌کند که سال 88 ، 35 هزار نفر و در سال 89، 50 هزار نفر در این مسابقات شرکت کردند اما این رقم در سال گذشته به یک میلیون و 400 هزار نفر افزایش یافت.
وی با بیان اینکه مسابقات قرآنی در رشته‌های مختلف حفظ، قرائت‌، ترتیل و مفاهیم قرآن کریم برگزار می‌شود‌، افزود: در زمینه فعالیت‌های دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم و مسابقات قرآنی تا نقطه مطلوب فاصله داریم.
حجت‌الاسلام علی محمدی تربیت حافظان قرآن را سومین حوزه فعالیت‌های قرآنی اوقاف توصیف کرد و افزود: این فعالیت در سازمان اوقاف بی‌سابقه است، در راستای مطالبه مقام معظم رهبری در سال 90 مبنی بر تربیت 10 تا 15 میلیون حافظ قرآن در کشور‌، سازمان اوقاف در مشهد مقدس به معظم له تعهد داد که طی چهار سال، یک میلون حافظ قرآن را تربیت کند.
نماینده ولی‌فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه اضافه کرد: تربیت حافظان طی سه سال گذشته به خوبی پیش رفته و حافظان قرآن در سطوح یک جزء‌، 5 جزء‌، 10 جزء‌، حفظ کل‌، حفظ موضوعی و ... تربیت شده‌اند.
وی با استقبال از برنامه پایش و رصد فعالیت‌های قرآنی از سوی شورای توسعه فرهنگ قرآنی افزود: انتظار نداریم در گزارش نهایی همه امور را مثبت و یا منفی ارزیابی کنید، بلکه انتظار داریم همه نقاط ضعف و قوت را رصد کنید و گزارش دهید.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در پایان افزود: اگر مبدع این طرح حجت‌الاسلام و المسلمین حمید محمدی‌، دبیر شورای فرهنگ توسعه قرآنی است باید از وی قدردانی کرد. باید در تمام حوزه‌ها و امور دستگاه‌های بالادستی نظارت کنند و نقاط مثبت را تقدیر کنند و نقاط ضعف را نیز تذکر دهند.

captcha