به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از روابط عمومی شبکه جهانی الکوثر، کشتی نجات در 20 قسمت 25 دقیقهای و با آیتمهای متنوع در گروه معارف شبکه الکوثر تهیه شده است و در ایام ماه محرم هر روز ساعت 19 از این شبکه پخش میشود.
تهیهکننده برنامه قاسم خدایاری بوده و رضا روشن نیز کارگردانی آن را برعهده دارد.
ابعاد واقعه عاشورا که در برنامه کشتی نجات بررسی میشود، شامل «چرایی قیام امام حسین (ع)، جایگاه و تأثیر زنان در تحقق و تداوم و اشاعه اهداف امام حسین (ع)»، «جایگاه و اهمیت آزادگی و آزاداندیشی در قیام عاشورا»، «جایگاه و اهمیت پایبندی به اصول دین بهویژه نماز و نقش آن در قیام عاشورا» و «چگونگی تداوم الگوهای ولایتمداری در قیام عاشورا» است.
در برنامه کشتی نجات با ساختاری قوی و دکوری مناسب، سعی شده است با استفاده از عوامل حرفهای در طراحی صحنه و گریم و بهرهبرداری از امکانات تصویربرداری حرفهای، گوشهای از ابعاد مختلف واقعه عاشورا به مخاطب منتقل شود.
این برنامه با استفاده از دکور مناسب، بازسازیهای سمبلیک و موضوعی، حضور هنروران، نمادهای تصویری جذاب مانند خیمه و نخلستان و فرات و همچنین اِلمانهایی مانند گهواره، مشک، تیر و کمان، نیزه، شمشیر، اسب و کبوتر تلاش دارد که مخاطب را به فضای واقعه عاشورا نزدیک کند.
روایت جوانمردیهای یاران امام حسین(ع)
بنا بر این گزارش، در بخشی از این برنامه یک راوی در کنار خیمه و فرات به روایت جوانمردیهای 20 تن از یاران امام حسین(ع) در واقعه کربلا میپردازد و همزمان با آن یک نقاش از آن شخصیت تصویرسازی میکند.
حضرت زینب(س)، حضرت ابوالفضل العباس(ع)، حضرت علی اکبر(ع)، زهیر بن القین البجلی، وهب بن حباب کلبى، حبیب بن مظاهر اسدی و ام وهب بن حباب کلبى از شخصیتها و یاران امام حسین(ع) هستند که در این برنامه روایت و تصویر میشوند.
از دیگر بخشهای برنامه کشتی نجات حضور مداحان اهل بیت (ع) همچون محمد اسدی، ناصر کربلایی و محمد مالکی در برنامه است.
کارشناسان این برنامه نیز از کشورهای مختلف بوده و تاکنون کارشناسانی از جمله عصری البانی، سید نذیر حسینی، محمد باقر نصرالله، فاطمه الهمه و زهرا سالم در این برنامه شرکت کردند.