به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، سردار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه تهران با عرض تسلیت ایام شهادت اباعبدالله الحسین(ع) به ارائه گزارشی از خدمات و پیشرفتهای این سازمان پرداخت اظهار کرد: در 8 آبانماه در سالروز تشکیل سازمان پدافند غیرعامل کشور به فرمان مقام معظم رهبری هستیم و در این ایام نکاتی را درباره کارکردهای این سازمان برای مردم عرض میکنم.
وی ادامه داد: در ابتدا باید گفت که همانگونه که میدانیم در ماه محرم هستیم و عاشورا یعنی یک حرکت زیربنایی در جهان اسلام و الگویی برای مقاومت در سراسر جهان و عاشورا یعنی سلاح شهادت سلاح برتر است و سلاح مقاومت در برابر شمشیر ظلم پیروز میشود و همیشه تاریخ باید در برابر ظلم ایستاد و باید به درستی راه خود ایمان داشته باشیم.
وی افزود: پدافند غیرعامل، رابطهای جداناپذیر با عاشورا دارد، هرچند پدافند غیرعامل در درون فطرت انسان است و حتی در واقعه عاشورا هم امام حسین(ع) از تاکتیکهای پدافند غیرعامل استفاده میکردند اما این موضوع، امروزه با واقعیات جدیدی روبروست؛ چراکه هدفش به گفته مقام معظم رهبری حفاظت و صیانت از مردم در مقابل تهدیدات است و پدافند غیرعامل به معنی بیاثر کردن تهدید دشمن علیه مردم و دشمن را با مقاومت رسوا کردن است.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور تأکید کرد: اینکه مقام معظم رهبری تاکید دارند ما در پیچ حساسی از مقاومت در برابر کفر و ظلم هستیم، بنابراین رویکرد ما رویکرد پدافند غیرعامل و استحکام مولفههای داخلی قدرت ملی در مقابل دشمن است و تهدیدات باید با اقدامات علمی و دفاعی بیاثر شود.
وی ادامه داد: امروز تهدیدات متنوعی کشور ما را در بر گرفته و به گفته مقام معظم رهبری، تهدیدات نظامی از بین رفته و حوزههای دیگری از از جمله تهدیدات مردممحور و تهدیدات اقتصادی خودنمایی میکند. همانگونه که میدانیم بر طبق قانون اساسی اعلام و تشخیص صلح و جنگ بر عهده مقام معظم رهبری است و ایشان عنوان کردند ما درگیر یک جنگ تمامعیار اقتصادی هستیم و رسما برای مسئولین کشور بیان کردند.
جلالی اظهار کرد: ما جنگ اقتصادی را از سوی آمریکا در سایر مناطق جهان مشاهده کردهایم اما این مدل، یک جنگ تمامعیار است که بکارگیری هه ظرفیتهای دیپلماتیک و اطلاعاتی بر علیه ایران است و این به معنی همان جنگ تمامعیار اقتصادی است که مقام ومعظم رهبری بیان کردند، پس ویژگیهای این جنگ با سایر نبردها تفاوت است.
وی ادامه داد: اولین نکتهای که لازم است در اینباره بیان شود، این است که دشمن ما چه برنامهای دارد؟ دشمن از سه سال پیش در وزارت خزانهداری آمریکا کارگروه جنگ اقتصادی تشکیل داد و این نشاندهنده این است که رویکرد، یک رویکرد جدی است و از همه شبکههای اجتماعی و ابزارها برای این جنگ استفاده میکنند و اولین چیزی که باید دانست این است که باید اهداف و رویکردهای این جنگ را شناخت و بعد به مقابله پرداخت و به گفته مقام معظم رهبری، هدف اصلی از این اقدامات ایجاد فشار بر مردم است تا مردم را ناراضی کرده و سپس با اقدامات رسانهای مردم را به مقابله با نظام وادار کنند.
وی افزود: پس اولین راه مقابله با تهدیدات، این است که دارای یک استراتژی دفاعی باشیم و باید اول بپذیریم که درون یک جنگ هستیم و نیازمند یک استراتژی جامع پدافند اقتصادی هستیم. در این استراتژی چند دسته اقدام مورد نظر است که اول اقدامات ایجابی است و باید ما بر اقلام اساسی تمرکز کنیم و اقلام تحریم را در لیست تولید بگذاریم و با تولید به مقابله با تحریم برویم.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور تأکید کرد: دومین رویکرد، داشتن یک الگوی مصرف است و ما امروزه نیازمند الگوی مصرف زمان جنگ هستیم؛ چراکه اعلام جنگ شده است و الگوی زندگی اشرافی به درد این دوران نمیخورد و باید رسانه ملی در این راستا اقدامات لازم را انجام دهد.
سردار جلالی در پایان اظهار کرد: رویکرد بعدی، این است که از دولت میخواهیم سبد کالای مصرفی مردم را حمایت کند، به گونهای که اثر تهدید اقتصادی دشمن به صفر برسد و رویکرد اساسی مردم هم روحیه فرهنگی دفاع مقدس یعنی قناعت باشد. در زمان جنگ تحمیلی، مردم سهیه کوپنی خود را به رزمندگان کمک میکردند و اگر روحیه دفاع مقدس بر این شرایط حاکم شود میتوانیم در این پیچ تاریخی موفق شویم.