کد خبر: 1466066
تاریخ انتشار : ۱۰ آبان ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۹
یک محقق زنجانی:

تربیت فرهنگی، فرآیندی مبتنی بر آموزه‌های اسلام است

گروه اجتماعی: در روند تربیتی، متربی آماده می‌شود تا فرهنگ درست را آموخته و فرهنگ نادرست را کنار بگذارد و مربیان تلاش می‎کنند تا با توجه به فرهنگ عام و حاکم بر جامعه به آموزش بپردازند که در ایران اسلامی، تربیت فرهنگی، تربیتی مبتنی بر فرهنگ اسلامی است.

سعید رحمانی، محقق برگزیده همایش علمی ـ پژوهشی «اقتصاد و فرهنگ» زنجان در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از زنجان، با اشاره به این‌که وی در مقاله خود محتوای کتاب مطالعات اجتماعی پایه ششم ابتدایی از نظر انطباق با اهداف تربیت فرهنگی را تحلیل و بررسی کرده است، گفت: کتاب مطالعات اجتماعی از سال سوم ابتدایی جزو کتاب‌های درسی دانش‌آموزان قرار می‌گیرد که شامل 12 فصل و 22 درس است.
وی ابراز کرد: مطالعات اجتماعی یعنی تعامل انسان با محیط اطراف و محور درس‌ها در این کتاب، جامعه، مکان و زمان است.
محقق برگزیده همایش علمی ـ پژوهشی «اقتصاد و فرهنگ» زنجان با بیان این‌که در هر کتاب باید حوزه موضوعی مشخص و براساس شرایط مخاطبان آن تألیف شود، اظهار کرد: پنج حوزه موضوعی «زمان، تداوم و تغییر»، «مکان و فضا»، «فرهنگ و هویت»، «نظام اجتماعی» و «منابع و فعالیت اقتصادی» در این کتاب ویژه دانش‎آموزان مشخص شده است.

تعریف کلی فرهنگ، شیوه زندگی افراد است
رحمانی عنوان کرد: فرهنگ عبارت است از مجموعه علوم، افکار، شعائر، آداب و رسوم، شعائر و مناسک، ابداعات و اختراعات و ارزش‎‎ها که 10 پاره‌فرهنگ در این تعریف‌ جای می‎گیرد.
وی با بیان این‌که تعریف کلی فرهنگ، شیوه زندگی افراد است، خاطرنشان کرد: تربیت در شیوه زندگی افراد جامعه مربوط به آموزش و پرورش بوده و فعالیتی است مستمر که رشد افکار را در پی داشته و در نهایت نتایج آن باید در ظاهر و رفتار افراد دیده شود.
این فرهنگی زنجانی درخصوص رابطه میان تربیت و فرهنگ، اذعان کرد: متربی تربیت می‌شود تا فرهنگ درست را آموخته و فرهنگ نادرست را کنار بگذارد و مربیان تلاش می‎کنند تا با توجه به فرهنگ عام و حاکم بر جامعه به آموزش بپردازند و تربیت فرهنگی، تربیتی مبتنی بر فرهنگ اسلامی جامعه است.
محقق برگزیده همایش علمی ـ پژوهشی «اقتصاد و فرهنگ» زنجان در پایان گفت: از جمله آموزش‎هایی که در کتاب مطالعات اجتماعی به آن اشاره شده است، دوستی و تصمیم‏‎گیری است که بر اساس آن احساس نیاز به کشف مسائل دوستی در دانش‎آموز ایجاد می‌شود.

captcha