کد خبر: 1466111
تاریخ انتشار : ۱۰ آبان ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۵
فردا؛

آئین تعزیه‌خوانی سنتی سوق در دهدشت برگزار می‌شود

گروه اجتماعی: مدیر روابط عمومی میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد از برگزاری آئین تعزیه‌خوانی سنتی سوق فردا، ۱۱ آبان‌ماه در میدان مرکزی دهدشت خبر داد.

سید حمید موسوی اصل، مسئول روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و امور فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از کهگیلویه و بویراحمد، از برگزاری آئین تعزیه خوانی سنتی سوق فردا، 11 آبان در میدان مرکزی دهدشت خبر داد و گفت: این آئین که یکی از آثار ثبت شده ملی است، فردا ساعت 15 برگزار می‌شود.

وی افزود: همزمان با تاسوعا و عاشورای حسینی  آئین تعزیه‌خوانی سنتی سوق از سوی تعزیه خوانی پرچمداران کربلای شهر سوق و با حمایت مالی و معنوی اداره کل هر ساله برگزار می‌شود و آشنایی هر چه بیشتر و بهتر مردم به خصوص قشر جوان و دوستداران اهل بیت(ع) با فرهنگ عاشورا را هدف برگزاری این آئین اعلام کرد.

کارشناس روابط عمومی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و امور فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد مراسم استقبال از محرم در روستای امامزاده علی، مراسم نذری روستای دشت‌رز بویراحمد، دمام زنی حسینیه حضرت قاسم(ع) گچساران، مدیحه‌خوانی و آئین شام غریبان  کهگیلویه، تعزیه‌خوانی سنتی لنده و سوق را از جمله برنامه‌های استان نام برد که ثبت شده ملی نیز هستند.

موسوی اصل با اشاره به اینکه این آئین‌ عزاداری به فراخور فرهنگ و شیوه‌های مرسوم هر منطقه متفاوت است و از دیرباز همواره در قالب هیئت‌های مذهبی و راه‌اندازی دسته‌جات و تکایا برگزار شده، اظهار کرد: با وجود گذشت بیش از یک هزار سال از مصیبت شهادت امام حسین(ع) و یاران وفادار، نه تنها از عمق این حادثه کاسته نشده، بلکه هر چه می‌گذرد، عاشورا قلمروی گسترده شده و آئین‌های عزاداری، باشکوه بیشتری برگزار می‌شود.

captcha