به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، حماسه عاشورا شورانگیزترین حماسه تاریخ بشری است که نیرومندترین احساسات میلیونها انسان را برانگیخته و از مرزهای جغرافیایی و اعتقادی نیز درگذشته است و شگفت و تعجب از اینکه قداست خویش را در میان سایر ادیان نیز حفظ کرده و در اینجا نهضت حسینی توسعه یافته «کل ارض کربلا» گویا همه جهان زمین کربلاست.
ارزش و اعتبار و عظمت شخصیت دلربای امام حسین(ع) و نهضت آن بزرگوار امروز همه را تحت تأثیر قرار داده، به طوری که نهتنها دوستان وپیروانش، بلکه بیگانگان هم در مقابل نام با شکوه و خواستنی او سر تعظیم فرود میآورند و قیام مقدس کربلا را با احترام و تکریم یاد میکنند، آن هم نه در برههای از زمان، بلکه هرچه از تاریخ وقوع آن میگذرد بر عظمتش افزوده میشود به طوری که بسیاری از کشورها به ایمان این امام همام اعتراف کردهاند.
مؤسس کشورپاکستان، گاندی، مصلح بزرگ کشور هندوستان، کارلایل، مورخ بزرگ انگلستان، واشنگتن ایروینگ، نویسنده آمریکایی از جمله جملات بزرگ تاریخ است. اینها هیچ نمونهای از شجاعت، بهتر از شجاعتی که امام حسین(ع) از لحاظ فداکاری و شهامت نشان داد؛ درعالم پیدا نمیشود در اینجاست که سؤالاتی به ذهن میرسد که فلسفه نهضت حسینی چیست؟ علل وعوامل جاودانگی این نهضت و قیام نسبت به قیام دیگر چیست؟ چرا این قیام از زمان وقوع تا قیامت دلها را تسخیر کرده و میکند؟ برای پاسخ به این سوالها باید در فلسفه وعوامل جاودانگی نهضت عاشورا تأمل کنیم.
فرهنگ عاشورا در طول تاریخ اسلام، همواره برای جامعه اسلامی و مؤمنین الهامبخش بوده و به تعبیر روایت، حرارتی در دلهای مؤمنین ایجاد کرده که هرگز به سردی نمیگراید و همین موضوع را میتوان یکی از دلایل ایجاد نهضت دانست و موضوعات دیگری وجود دارد که فلسفه نهضت را میرساند که ما یک یا دو نمونه بارز آن را بیان میکنیم. قطعا یکی از این موضوعات الگوگیری همهجانبه قیام عاشورا است.