کد خبر: 1471324
تاریخ انتشار : ۱۸ آبان ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۹

چهل‌وسومین شماره «خُلُق» در نمایشگاه مطبوعات ورق خورد

گروه ادب: چهل‌وسومین شماره نشریه قرآنی «خُلُق» در بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها عرضه شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، «خُلُق» دوماهنامه تربیتی و اخلاقی است که چهل و سومین شماره آن ویژه مهر و آبان منتشر شده و در بیستمین نمایشگاه خبرگزاری‌ها و مطبوعات ارائه شده است.

این شماره از نشریه که بیشتر به مطالبی درباره ماه محرم‌الحرام و امام حسین(ع) اختصاص یافته است، «چشمه زلال؛ مروری بر جایگاه عمل صالح در رشد معنوی»، «سفینه اشک؛ هدایت به برکت اشک بر امام حسین(ع)»، «مبانی، اصول و روش‌های تربیت اخلاقی»، «جهاد با نفس در آثار امام خمینی(ره)»، «برگی از دفتر اخلاق» و «الگوهای قرآنی» عناوینی است که در این شماره از نشریه وجود دارد.

«خیمه‌های مقدس» عنوان سخن نخست این نشریه قرآنی است که به ماه محرم پرداخته و در بخشی از آن آمده است: «خیمه‌های حسینی در بعد اجتماعی و بیرونی محل ساماندهی و انگیزه‌بخشی مؤمنان خداجو برای ستیزه با باطل و باطل‌گرایان است عزادار آگاه و واقعی نمی‌تواند حسینی باشد و در مقابل ظلم و ستم سکوت کند و برای اصلاح امت اسلام بی‌دغدغه باشد؛ چرا که سالار شهیدان، خود هدف از قیامش را اصلاح امت پیامبر اکرم(ص) معرفی می‌کند.»

«بی‌اخلاقی؛ ریشه فاجعه کربلا» عنوان مطلبی از کلام رهبر معظم انقلاب است که در بخشی از آن می‌خوانیم: «اگر اخلاق در جامعه تأمین شد، عدالت اجتماعی تأمین می‌شود؛ جامعه آباد می‌شود و انسان‌ها در بهشت زندگی می‌کنند ولو در همین دنیا. در سطح عالم مشاهده می‌کنیم عمده فجایعی که بر سر بنی آدم می‌آید، ناشی از اخلاق سوء و فسادهایی است که در اخلاق افرادی از نوع بشر هست.»

«شمیم انتظار» موضوع دیگری است مه به بحث انتظار پرداخته و انتظار جویباری را سرچشمه قرآن دانسته است که بر پهنه اجتماع جاری می‌شود و با جوش و خروش و با گذر از موانع در صدد فراهم کردن مقدمات ظهور است. در ادامه این مقاله به ویژگی‌های انتظار جویباری اشاره شده و نارضایتی از وضع موجود، امید و ایمان به وضع مطلوب، حرکت به سوی مطلوب، همگانی بودن، استقامت، آمادگی فکری، عملی و روحی و اخلاقی از جمله این ویژگی‌هاست.

«راه وصال» مروری کوتاه بر جایگاه جدیت در عمل بر رشد و معنویت و برگرفته از سخنرانی حجت‌الاسلام جعفر ناصری است. این موضوع یکی از بحث‌های مهم و چالش‌برانگیز در فضای کنونی حوزه اخلاق عملی، لزوم تقلید به اعمال عبادی و مستحبات است. عده‌ای با برخی ادعاها تقدی به اعمال صالح را برای رسیدن به مقامات معنوی لازم و ضروری نمی‌دانند. در این نوشتار این موضوع بررسی شده است.

در بخش انتهایی این نشریه کتاب «دراسات فی الاخلاق و سئون الحکمة العلمیه» اثر آیت‌الله العظمی مظاهری معرفی شده است. در این اثر مؤلف و نوآوری‌های وی درکتاب مطرح شده همچنین روش نگارش مؤلف، ترجمه کتاب و محتوای آن مورد بررسی قرار گرفته است.

در بخشی این مطلب درباره کتاب می‌خوانیم: «کل مطالب کتاب را می‌توان به دو بخش مقدماتی و متن تقسیم کرد. در مقدمه کتاب، حدود شصت مطلب مقدمه‌ای بیان شده است؛ از جمله تعریف و فایده علم اخلاق، وجوب تهذیب نفس، کیفیت تزکیه، فطری بودن مسائل اخلاقی، تفاوت فضائل و رذائل و ... . این کتاب حاصل قلم مؤلف بوده، نه پیاده شدن سخنان و مجالس درس ایشان و دارای متنی بسیار دلنشین و عباراتی شیوا و گویای مقصود است.

گفتنی است، دوماهنامه تربیتی و اخلاقی «خُلُق» به صاحب‌امتیازی مؤسسه فرهنگی دارالهدی منتشر شده و به بهای 50 هزار ریال در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌گیرد.

captcha